Stock market crash - losowe czy łatwe do przewidzenia?

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Stock market crash - losowe czy łatwe do przewidzenia?

Post autor: Greg » 23 mar 2018, 22:46

Zakładam nowy temat, bo już mam dosyć słuchania o tym, że wojny handlowe, taryfy celne powodują ruch rynków w dół. Nie mogę przykleić tematu, bo Tomek musi zmienić uprawnienia o co go poproszę, ale

Stock market crash z mojego punktu widzenia jest najprostszą rzeczą do przewidzenia. Pomijam te bzdury :

Obrazek

Stock market crash jest spowodowany zawsze TYLKO I WYŁĄCZNIE przełamaniem przez rentowności obligacji 10Y rynku akcji w wyniku wzrostu stóp procentowych, ALBO, w wyniku tego, że rynek pójdzie za wysoko w stosunku do danych stóp procentowych

Media dorabiają teorię o tym, że wojny celne, że wojna, że a,b,c ... NIE

To jest podstawa przełamania rynku :

Obrazek

Nikt nie chce jej dostrzec, bo jest malutka. Mam 100% skuteczność w tym jak rentowności 10Y wystrzeliwują w górę i przełamują rynek - pokażcie mi kiedy się pomyliłem (nie znajdziecie takiego przykładu). To jest dziecinnie proste i ma 100% skuteczność, a Ci co twierdzą inaczej nie mają zielonego pojęcia jak rynek działa.

Zacytuje też mój post z 23/03/2018 -> chodzi głównie o ropę i złoto :

1/ Rynek się załamał, bo nie wytrzymał stóp 1.50% na SP500=2875 a już 1.75% na SP500=2740 to już w ogóle nie wytrzymał. Wszystkie argumenty o wojnach celnych itp itd blablabla sraty taty możecie między bajki wsadzić -> to bzdury aby tłum się udławił takimi pierdołami jak taryfy celne.

2/ Przed prawdzimy crashem jedyne co ratuje to niskie DXY i coraz wyższe ceny ropy i złota, gdy one się załamią to lecimy -50%... Ceny ropy gdy rynek zacznie się zwijać do dolara (zawsze się w ostatniej fazie zwija) spowodują presję na spadki cen ropy i złota -> czy się komuś to podoba czy nie, czy ropa jest czy jej nie ma. Margin calls wywalą ceny ropy o 50-70% bez powodu! (a mamy super-hiper record long na ropie -> spadnie do ... 10$ na panice przy takiej ilości kontraktów?)

3/ Wszystko w rękach banków centralnych. Albo zluzują retorykę, albo doprowadzą do załamania gospodarczego. Co i tak robią regularnie co 10 lat ... Teraz mają jednak większy problem, bo stopy procentowe są 0.00%.
ROPA 10$ po crashu - zapamiętajcie to... aaaa i możecie się teraz ze mnie śmiać :)

Zobaczcie jak smart money shortuje ropę (czerwona linia 2gi wykres od góry).. Prawie 2x tyle kontraktów short co w 2014 gdy spadła ze 110$ na 26$

Obrazek

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Re: Stock market crash - losowe czy łatwe do przewidzenia?

Post autor: Greg » 23 mar 2018, 23:40

AAAAAAAAAAAAAAAAA

Jeszcze jedno...

Tuż przed crashem..

Możemy mieć super wystrzał na ropie i złocie (ogólnie commodities) powiązany z tym, że rynki lawinowo odbiją.

PAMIĘTAJCIE O TYM. Wiele osób zacznie panikować, że to bull market na commodities, ja wtedy panicznie zacznę dodawać do shortów na 3x short ropa i 3x short złoto...

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 24 mar 2018, 00:34

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

Ostatni raz... Get ready for hard WAR... Tak tak tak, przygotujcie się na niezłą wojnę... Mam nadzieje, że złoto fizyczne macie ...

Obrazek

piap
Stały bywalec

Post autor: piap » 25 mar 2018, 12:39

Wzrost PKB to kredyt - kredyt to koszt pieniądza ... a koszt pieniadza rosnie

FED robi QT i podwyzsza stopy - czyli drenuje plynnosc z systemu - mniej pieniadza , banki uwazaja komu pozyczas - koszt kapitalu LIBOR dla zadluzonych w USD Emergin Markets rosnie (dollar sqeeze ??? )

potwierdzeniem tego powinien byc wzrost wskaznika Finansowego Stressu
Załączniki
aa.jpg

piap
Stały bywalec

Post autor: piap » 25 mar 2018, 16:04

Tutaj też chlopaki dobrze przewidywali - moze nie krach - ale co najmniej korekte w oparciu o sentyment inw, VIX/SP500, SKEW:
http://spekulant.com.pl/2018/01/28/szcz ... zesc-sagi/
Załączniki
bb.jpg

ODPOWIEDZ