Namowiles, wszedlem delikatnie po 175 : )
Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Glina, ty jestes specu od Chinczykow. Czy wpadla Ci na radar wczesniej Pax Global 327 ?
-
- Stały bywalec
Może i jestem początkujący... ale martwi mnie ta pogoń za "Gliną"
Poczatkujacy pisze: ↑17 lis 2020, 18:09Może i jestem początkujący... ale martwi mnie ta pogoń za "Gliną"
Cóż... To chyba dobrze, że mamy na forum kilku osobników przedstawiająych smart money ;)
Poczatkujacy pisze: ↑17 lis 2020, 18:09Może i jestem początkujący... ale martwi mnie ta pogoń za "Gliną"
Mnie tez martwi. Prosze robcie zawsze wlasny research.
Nie chcialem zakladac wlasnego watku wlasnie po to zeby nikt na slepo mnie nie sledzil. Wszystko co pisze wazne jest tu i teraz, dlatego w watku "live'". Dobrych spolek na swiecie sa setki. Utrzymacie je w portfelu na dobre i na zle tylko jesli kupicie pod wlasne przekonanie i research. Mozna od kogos pozyczyc pozycje z portfela, ale przekonania o slusznosci decyzji nie. Spolki growth na porzadku dziennym maja volatility po 30-50%. Latwo kupic na gorce i sprzedac w dolku.
Nie kojarze tej pozycji, raczej nie przewinela sie nigdy w moich "screenach".
E tam zaraz pogon. Glina ma duza wiedze o rynku i chetnie sie z nia dzieli, za co nalezy sie piwo, jezeli kiedys zorganizujemy spotkanie w realu. Stad tez duzo pytan. A co do SE - nie znalem tej spolki wczesniej i kupuje teze gliny na dlugoterminowa inwestycje. Jednak nie czuje sie pewnie widzac rajdy takie jak w tym roku, wiec tylko delikatne wejscie. A bondy sobie leza, jakby cos znowu walnelo : )
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Krotko i logicznie, teza taka sama. Dzieki
Glina, znalazłem dla nas w dzisiejszym WSJ godziwego następcę Pelotona:
Czekam na IPO :)
Czekam na IPO :)
Ale tak bez subskrybcji? Jak przywiazac uzytkownika? ... Juz wiem, mechanizm uzaleznienia. Wszystko sie zgadza :-). Tylko jak powstrzymac uzytkownika przed piractwem, tzn. zakupem Bombay Sapphire?
NIO wyniki
NIO (NYSE:NIO): Q3 Non-GAAP EPS of -$0.12; GAAP EPS of -$0.14 beats by $0.03.
Revenue of $666.6M beats by $50.32M.
Deliveries of vehicles were 12,206, compared with 4,799 vehicles delivered a year ago and 10,331 in Q2 2020.
https://www.stocktitan.net/news/NIO/nio ... 35y91.html
NIO (NYSE:NIO): Q3 Non-GAAP EPS of -$0.12; GAAP EPS of -$0.14 beats by $0.03.
Revenue of $666.6M beats by $50.32M.
Deliveries of vehicles were 12,206, compared with 4,799 vehicles delivered a year ago and 10,331 in Q2 2020.
https://www.stocktitan.net/news/NIO/nio ... 35y91.html
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
- Załączniki
-
Bardzo ciekawy news z rana, mimo ze nie dotyczy zadnej ze spolek w ktora inwestuje:
Daimler to develop next-generation engines with China's Geely
https://www.reuters.com/article/us-daim ... KKBN27X1XO
Latwo sobie wyobrazic jak wielkie implikacje maja tego typu trendy dla calego przemyslu automotive w Europie i w zasadzie to dla calej gospodarki Niemiec ktora wokol tego sie kreci. To jest olbrzymie.
P.S. Geely (HKG:0175) +6.4%
edit: dobra, pierwsze zdanie juz nieaktualne ;-)
Daimler to develop next-generation engines with China's Geely
https://www.reuters.com/article/us-daim ... KKBN27X1XO
Latwo sobie wyobrazic jak wielkie implikacje maja tego typu trendy dla calego przemyslu automotive w Europie i w zasadzie to dla calej gospodarki Niemiec ktora wokol tego sie kreci. To jest olbrzymie.
P.S. Geely (HKG:0175) +6.4%
edit: dobra, pierwsze zdanie juz nieaktualne ;-)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Czy to się nie kłóci z obliczeniami Tomka dotyczącymi strategii momentum podzielonej na miesiące?