Kiedyś nawet przez chwile miałem short na GME i nawet coś tam skubnąłem , ale dziś to misie maja ciężko +21% a ta rakieta może dopiero startuje , dzięki glina za tip to może być ciekawy temat do obserwacji. GME ma masę sklepów i ten deal z MFST może przynieść duuuuzo synergii.
Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Kiedyś nawet przez chwile miałem short na GME i nawet coś tam skubnąłem , ale dziś to misie maja ciężko +21% a ta rakieta może dopiero startuje , dzięki glina za tip to może być ciekawy temat do obserwacji. GME ma masę sklepów i ten deal z MFST może przynieść duuuuzo synergii.
Hubert: Jutro w dół ;) a na rakietę trzeba będzie poczekać ;)
Jakby co, to ja się właśnie pozbyłem Pelotona, bo kiedy realizować zyski, jak nie przy takim obrazku:
hehe, mogą - tylko wiesz jaki jest problem - ja kuźwa nic nie wiem :D nawet GDZIE UKRYLI TE DRUKARKI? :D więc pożytku nie ma ze mnie za bardzo :D
tak też zacząłem robić w pewnym momencie z planem przeniesienia portfela na żonę, ale kurde blaszka żona dostała pracę w IT w ruskim banku i mają jeszcze gorsze restrykcje, więc wpierdol totalny haha :D
A co do złota to można przecież kupować 'fizyka' (najlepiej w ciemnych okularach i maseczce, skoro i tak trzeba nosić) - trader21 i goldbugi z jego bloga byłby z Ciebie dumny :P
hehe niby tak :D najgorsze jest to, że nie za bardzo wiadomo czego konkretnie nie można brać - wszystko tak ogólnikowo jest opisane, że jakby ktoś bardzo chciał, to by mógł każdego uwalić, bo nie tylko GDX zabroniony, ale również minerzy którzy kopią złoto (tylko nie wiadomo w jakich ilościach) :D
no nic, wyżaliłem się, jedziem dalej z tym koksem - zgodnie z nomenklaturą forum bankiera: rakieta odpala... :D
Wczoraj już dostali nawet nowy rating na 130$, ale ja tu grałem ewidentnie pod duży upside i nic więcej. Łączny upside spadł w okolice zera, teza inwestycyjna mi się skończyła, to zabieram żetony ze stołu. Zwlaszcza, ze to kupione opcje były, wiec nie będę ich trzymał do wygaśnięcia :)
A już miałem pytać, czy powinniśmy nieoficjalnie śledzić Twój portfel i korzystać z informacji u źródła ;P
Swoją drogą, chyba trudno komuś z zagramanicy zająć stołek w EBC? Nawet nie wiem czy to jest państwowa instytucja, czy coś komercyjnego a'la BIS
tymczasem GME juz +40%
180'000% w 30lat. Ciekawe co tam przewidywali analitycy :-)
myślę, że gdyby tak było, to pewnie nie siedziałbym tu na forum :D zresztą ci co mają dostęp do "źródła" to mają zakaz trejdowania w ogóle :D
Swoją drogą, chyba trudno komuś z zagramanicy zająć stołek w EBC? Nawet nie wiem czy to jest państwowa instytucja, czy coś komercyjnego a'la BIS
no jest to instytucja EU, mają rekrutacje otwartą, każdy może aplikować. Model podobny do BIS, z tym że to w EU (a BIS globalnie). TRzeba znać angielski no i mieć jakieś tam skille (aczkolwiek dużo betonu jest, więc ten teges, nie jest to hiper rozwojowe środowisko ;-) )
ogólnie można oglądać stronę karier na stronie https://www.ecb.europa.eu/careers/vacan ... ex.en.html i jak coś wpadnie pasującego, to aplikować :-)
dużo ludzi nawet nie wie o istnieniu tych instytucji. polecam spróbować swoich sił, nie tylko w IT :-)
Dawno nie byłem w sumie :P
Teraz na tapecie mają rakiety?
Wcześniej był 'odjazd pociągu' i ewentualnie 'odleszczanie'.
no śmiesznie tam w ch** jest, czasami zdarzą się merytoryczne wpisy, ale giną w gąszczu szambonurków :D
przykład wpisu odnośnie spółki EXC:
Ekscelencjo jutro odjazd
Rakieta już zatankowana
:D
ogłaszam odjazd pociągu
grube ryby wsiadają
leszcze wypad!
grube ryby wsiadają
leszcze wypad!
swoją drogą dziś info odnosnie tej spolki EXCELLENCE co mam pakiet spekulacyjny o wejscie w testy covid i juz dzis +20% :D chyba paliwo do rakiety sie nie zmarnuje, oby zbiorniki były duże :D
[09-10-2020 12:32] EXCELLENCE SA (20/2020) Podjęcie współpracy w zakresie testów COVID-19
2020-10-09 Warszawa (ESPI) - Raport bieżący 20/2020
Postawa prawna: Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Zarząd Spółki Excellence S.A. ("Spółka") informuje, iż podpisał umowę na dostawy wysokiej jakości testów na wykrywanie COVID-19, produkowanych w USA i charakteryzujących się wysoką skutecznością.
W ocenie Zarządu Spółki niniejsza informacja będzie miała pozytywny wpływ na przyszłe wyniki finansowe spółki.