Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Możecie pocałować mnie w tyłek. Robicie ze mnie wariata, a ja tu próbuję być "poważnym inwestorem".
Dość tego, rezygnuję z inwestowania, a pieniądze wpłacam do PKO BP. Tak gdzie trzyma je mój dziadek.
PS A Pelosi i Munich do zwolnienia. Ja do wariatkowa trafię przez tych ludzi
Dość tego, rezygnuję z inwestowania, a pieniądze wpłacam do PKO BP. Tak gdzie trzyma je mój dziadek.
PS A Pelosi i Munich do zwolnienia. Ja do wariatkowa trafię przez tych ludzi
XES i OIH to Oil&Gas Services. Olej i gaz z lupkow. Nie istnieje absolutnie zadnen powod zeby to roslo ;-)
Jeśli linie lotnicze zwolnią ludzi, to utrudni im przyszłe recovery. Bez recovery linii lotniczych, olej nadal będzie nam służył tylko do pieczenia.
Jeśli politycy są zdecydowani zapobiec tym zwolnieniom, to pośrednio ciągną do góry to co wymieniłeś.
Jeśli politycy są zdecydowani zapobiec tym zwolnieniom, to pośrednio ciągną do góry to co wymieniłeś.
Raczej to nie to. Te sektory sa mocno skorelowane z cena ropy.
Dzis zyskuja tez banki (KBE), spolki wydobywcze (XME) i ogolnie niepopularne sektory.
Dzis zyskuja tez banki (KBE), spolki wydobywcze (XME) i ogolnie niepopularne sektory.
Ależ nam się forum ożywiło ostatnio! Dużo spółek się pojawiło, wstawie i swoje top 6:
Ostatnio dokupuję FB i GOOGL, więc sztampowo.
Ostatnio dokupuję FB i GOOGL, więc sztampowo.
Taka sytuacja
Besso 10% w jedna spółkę gruuuubo :) Tez mam Google ale tylko 1,5% :)
BREAKING: JEROME POWELL HAS TESTED POSITIVE FOR BUYING THE FUCKING DIP
Sprzedałem dziś połowę NNOX'a - niby bardzo świeży zakup, ale też sobie zrobię porządki w portfelu, skoro mogę wywalać z zyskiem ;P
Na otwarciu już się ucieszyłem, że dokupiłem więcej $EXPO poniżej 71$, a ten bezpardonowo znów spadł... ale w sumie to pozycja na lata.
BTW. Właśnie mi się rzuciło w oczy, że z obserwowanej listy $NEOG w promocji, kupować? Jakieś głosy przeciwko?
Na otwarciu już się ucieszyłem, że dokupiłem więcej $EXPO poniżej 71$, a ten bezpardonowo znów spadł... ale w sumie to pozycja na lata.
BTW. Właśnie mi się rzuciło w oczy, że z obserwowanej listy $NEOG w promocji, kupować? Jakieś głosy przeciwko?
Nie tak całkiem bez powodu
Dzięki, dzięki, obadam temat ;)
Cięgle jeszcze zerkam na jakieś ETF'y inwestujące w momentum, ale to wciąż za drogie by móc spokojnie zająć pozycję... Teraz lamerskie pytanie - Czy momentum jest tam wykorzystywane w obu kierunkach, czyt. shortują najefektywniej spadające spółki?