Live o wszystkim
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Live o wszystkim
Kilka obserwacji
Sentyment sie zresetował. W ankietach też przeważają niedźwiedzie.
Są tylko dwa, ale
1) spekulacja na wzrosty na opcjach znowu trwa w najlepsze jakby wszyscy zobaczyli już spokojne morze i słońce na horyzoncie
2) Głebokość tego rynku budzi wątpliwości
Sentyment sie zresetował. W ankietach też przeważają niedźwiedzie.
Są tylko dwa, ale
1) spekulacja na wzrosty na opcjach znowu trwa w najlepsze jakby wszyscy zobaczyli już spokojne morze i słońce na horyzoncie
2) Głebokość tego rynku budzi wątpliwości
Korekta byla potrzebna i porzadana. Dobrze, ze byla. Troche konsolidacji nie zaszkodzi.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Jeden rabin powie tak, a drugi rabin powie nie ;)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Słabiutko SPX odbiło sie od oporu :) a złoto i srebro dzien jak co dzien wzrosty od początku sesji
-
- Stały bywalec
Ryszard Wielkouch pisze: ↑11 wrz 2020, 15:42Słabiutko SPX odbiło sie od oporu :) a złoto i srebro dzien jak co dzien wzrosty od początku sesji
będzie dobrze:> już chyba 10 skalpów na L zdjęte z zyskiem :> co robi durny człowiek jak się nudzi?... złe rzeczy.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Kilka przemyśleń
Wiemy na pewno, że ulica mocno spekuluje na akcjach, a to jest ani chybi (z mojego spaczonego punktu widzenia ) związane z końcem hossy na rynku akcji.
Popatrzmy też na zwiekszona zmienność to jest zupełnie inny rynek niż ten z poprzednich lat.
Jakby co rynek w którym są wzrosty na początku sesji, a potem wyprzedaż zowie sie nie inaczej jak rynek niedzwiedzia.
---------
Teraz właśnie uderzamy w dolną bande na nasdaqu tutaj szukałbym longa, a jak nie to lecimy hen hen
Wiemy na pewno, że ulica mocno spekuluje na akcjach, a to jest ani chybi (z mojego spaczonego punktu widzenia ) związane z końcem hossy na rynku akcji.
Popatrzmy też na zwiekszona zmienność to jest zupełnie inny rynek niż ten z poprzednich lat.
Jakby co rynek w którym są wzrosty na początku sesji, a potem wyprzedaż zowie sie nie inaczej jak rynek niedzwiedzia.
---------
Teraz właśnie uderzamy w dolną bande na nasdaqu tutaj szukałbym longa, a jak nie to lecimy hen hen
-
- Stały bywalec
do tego fajne spółeczki na wsparciach - coś tam do portfela dołożyłem :)
Ja to się dzisiaj przy tej zmienności znowu poczułem jak daytrader i już chyba siedemnastą transakcję w ciągu ostatnich trzech godzin uskuteczniam:)
O co chodzi dzisiaj z VIXEM ? SP na zero na chwile obecna a VIX minus 8 % ? Dlaczego tak sie dzieje ?
-
- Stały bywalec
przychodzi pan inwestor i mówi : w sumie jest chyba ok.. korekta więc dalej bawimy się w longi.. (tak ja to widzę)
bardziej ostatnio zastanawiają mnie obligacje... zamurowało je w tych widełkach.
Tomek, takie premie i nic więcej od życia nie trzeba:)
Gaco, obstawiam, że było do dzisiaj dużo zakładów opcyjnych na odczyt inflacji, a jak się okazało, że inflacji jakoś specjalnie nie ma, to popyt na opcje spadł, stąd taki spadek VIX.
Początkujący, niby tak, tylko dobrze by było jeszcze te premie utrzymać do wygaśnięcia :)
Początkujący, niby tak, tylko dobrze by było jeszcze te premie utrzymać do wygaśnięcia :)
Jakby bawili sie w longi to VIX by rosl razem z rynkiem ... przynajmniej ja tak mysle ale to moze byc bledne.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
a jednak to był top :)
To nie był top :)
Stream dobrych newsów dopiero się zacznie, a to podbuduje nastroje. Uwazam, ze mamy jeszcze duuuzo zapasu w gore, min. 20% od obecnych poziomow.
Stream dobrych newsów dopiero się zacznie, a to podbuduje nastroje. Uwazam, ze mamy jeszcze duuuzo zapasu w gore, min. 20% od obecnych poziomow.