Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Promocja :) nic tylko dobierać. Jestesmy niecale 6% od szczytu. Tech zostawilbym w spokoju a dobieral wydobywcow metali szlachetnych. Uwazam, ze ten sektor ma przed sobą duze wzrosty.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ja tu zrealizowałem cześć zysków. Wracamy do kanału, wyprzedana 1h. W gruncie rzeczy nic nadzwyczajnego sie nie dzieje. Poza tym, że wiadomo kto spowodował ten dziki rajd na tech - soft bank bawiąc sie w krótkoterminowe opcje call :)))))
-
- Stały bywalec
nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że to kolejne idealne odbicie od kanału na QQQ mówi mi, że w górę, a ktoś na weekend po prostu bookował wyprawę wakacyjną, więc potrzebował "trochę" gotówki.-
To jeszcze poleci . Chociaż jestem bull całe życie to teraz uważam ze jak rok zamkniemy na zero YTD na SPY to będzie Ok :)
-
- Stały bywalec
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Niech leci, ja szortuje tylko z partyzanta, a nie gdy wszyscy zapakowali sie w szorty :)
Mam jeszcze kilka pozycji na wszelki wypadek najwyżej zamkne gdy bedą na mniejszym plusie :)
Bede sie śmiał jak dzisiaj zamknie sie na +0,01% :)
Mam jeszcze kilka pozycji na wszelki wypadek najwyżej zamkne gdy bedą na mniejszym plusie :)
Bede sie śmiał jak dzisiaj zamknie sie na +0,01% :)
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Ciekawe jak Softbank mógł zrobić taki zakład ? Przecież fundusze są jakoś regulowane a tu proszę kupione opcje call za 4 biliony . Ja to mam żyłkę do hazardu ale jak widać to nic w porównaniu z prezesem softbanku :) Szkoda że nie znamy parametrów tych opcji a tak to trochę w ciemno tu gramy:)
Ciekawe jak z tego zagrania będzie się tłumaczy na następnej Conference Call.
Hubert, bo SoftBank działa trochę tak, jak HudsonTrust, czyli formalnie nie jest regulowanym funduszem inwestycyjnym, tylko zwykłą spółką akcyjną, dlatego może robić takie rzeczy :)
No ale z tego, co widzę na Bloombergu, to akcjonariusze SoftBanku są wściekli, bo zakład o kurs Tesli czy Amazona, to mogą sobie sami zrobić, a akcje SoftBanku kupują po to, żeby mieć ekspozycję na startupy pozagiełdowe poprzez Vision Fund, którego SoftBank jest największym udziałowcem (też zresztą mamy ich akcje przecież z tego powodu). Także wygląda na to, że Masa trochę przyszarżował. Chociaż z drugiej strony, SoftBank pozbył się ostatnio udziałów w Alibabie i T-Mobile, za które zgarnął ponad 40 mld dolarów gotówki, z którą nie wie za bardzo, co teraz zrobić. Z takiej perspektywy wydanie 10% tej kwoty na zakup opcji nie wydaje się aż tak karkołomnym przedsięwzięciem. Jakiś insider mówił w WSJ w dodatku, że jednocześnie wystawiali sporo opcji z wyższym strike, żeby częściowy koszt im się zwrócił, ale sam SoftBank się do tego nie odnosił.
No ale z tego, co widzę na Bloombergu, to akcjonariusze SoftBanku są wściekli, bo zakład o kurs Tesli czy Amazona, to mogą sobie sami zrobić, a akcje SoftBanku kupują po to, żeby mieć ekspozycję na startupy pozagiełdowe poprzez Vision Fund, którego SoftBank jest największym udziałowcem (też zresztą mamy ich akcje przecież z tego powodu). Także wygląda na to, że Masa trochę przyszarżował. Chociaż z drugiej strony, SoftBank pozbył się ostatnio udziałów w Alibabie i T-Mobile, za które zgarnął ponad 40 mld dolarów gotówki, z którą nie wie za bardzo, co teraz zrobić. Z takiej perspektywy wydanie 10% tej kwoty na zakup opcji nie wydaje się aż tak karkołomnym przedsięwzięciem. Jakiś insider mówił w WSJ w dodatku, że jednocześnie wystawiali sporo opcji z wyższym strike, żeby częściowy koszt im się zwrócił, ale sam SoftBank się do tego nie odnosił.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
W trakcie sesji SP500 był nawet na plusie ;) Bede kontynuował wróżenie z fusów.
Dzisiaj mi migneło, że już zamkneli swoje opcyjne spekulacje :)Hubert pisze: ↑07 wrz 2020, 13:31Ciekawe jak Softbank mógł zrobić taki zakład ? Przecież fundusze są jakoś regulowane a tu proszę kupione opcje call za 4 biliony . Ja to mam żyłkę do hazardu ale jak widać to nic w porównaniu z prezesem softbanku :) Szkoda że nie znamy parametrów tych opcji a tak to trochę w ciemno tu gramy:)
W zeszłym tygodniu rozpoczęliśmy oglądanie serialu Przeminęło z Wiatrem (nowa ekranizacja ) i zapowiada się cała masa ciekawych trzymających w napięciu a co najważniejsze bardzo edukacyjnych odcinków ;)
@Kris, jeśli grasz w Jeopardy to odpowiedź brzmi: Jaki serial teraz oglądasz? ;-)
Uwaga oglaszam koniec korekty na QQQ. NDX @ 1121, dla potomych
:-)
:-)
-
- Stały bywalec