Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
3012.4 :)
Nie wytrzymałem presji i kupiłem odrobinę BRK za 179$ ;)
@glina a taka HUYA, którą dzięki Tobie trzymam w portfelu ma na wszystko wywalone i sobie dziś rośnie 9%
Kupować dziś, czy czekać na 2800pkt, oto jest pytanie...
@glina a taka HUYA, którą dzięki Tobie trzymam w portfelu ma na wszystko wywalone i sobie dziś rośnie 9%
Kupować dziś, czy czekać na 2800pkt, oto jest pytanie...
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Dzisiaj ponoszą mnie emocje wiec pofantaziuje o poziomie 2100 na S&P500 :)
Pęknie dzisiaj 3000 ?:) Glina szykuj zmianę barw :)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2020, 21:33 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Robi sie goraco.
Bull lives matter!!!
Bull lives matter!!!
Czyli jutro nowe ATH? ;>
Niebawem znów zaczną się wszyscy chwalić co wyrwali na przecenie tygodnia - Choć dziś był w sumie dzień spadków tego co ostatnio niebotycznie wzrastało pokroju linii lotniczych/pasażerskich.
Niebawem znów zaczną się wszyscy chwalić co wyrwali na przecenie tygodnia - Choć dziś był w sumie dzień spadków tego co ostatnio niebotycznie wzrastało pokroju linii lotniczych/pasażerskich.
Alez masakryczny dzien. Poki co trend ACWI nieprzelamany.
Wy (starzy wyjadacze) polujecie w US a ja sie wstrzymuje i czekam co bedzie jutro na GPW.
Czas kupić trochę spółek przyszłościowych z dobrymi dywidendami a nie polować na jednostkowy szybki zysk.
Trochę za duzo już tego wyrywania włosów z głowy.
Nawet swoich paliwówek nie sprzedałem bo nie chce się tak naciąć jak na Harmony Gold i na APS Energia (... by go strzelił) kiedy sprzedałem pochopnie tuz przed wielkimi wzrostami.
Ale czytam i obserwuje co wy tam czarujecie.
Czas kupić trochę spółek przyszłościowych z dobrymi dywidendami a nie polować na jednostkowy szybki zysk.
Trochę za duzo już tego wyrywania włosów z głowy.
Nawet swoich paliwówek nie sprzedałem bo nie chce się tak naciąć jak na Harmony Gold i na APS Energia (... by go strzelił) kiedy sprzedałem pochopnie tuz przed wielkimi wzrostami.
Ale czytam i obserwuje co wy tam czarujecie.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ropa w cotsach wygląda słabo o niebo lepiej wygląda złoto. Jeśli miałbym podejmować ryzyko trzymałbym spółki na złoto.
Zloto ogolnie wyglada na dobry typ, zwłaszcza złoto wyceniane do sp500. W ujeciu dolarowym to ten index moze byc pchany przed Fed, ktory moze co chwile wymyslac nowe pomysły na szmacenie dolara.
Ryszard Wielkouch pisze: ↑11 cze 2020, 23:13Ropa w cotsach wygląda słabo o niebo lepiej wygląda złoto. Jeśli miałbym podejmować ryzyko trzymałbym spółki na złoto.
Wydobywcy metali szlachetnych szczególnie po dzisiejszej przecenie wyglądają atrakcyjnie. Złoto widzę na min $2100 a DXY ponizej 90 w ciągu kilku miesięcy. DXY spadl o kilka procent w linii prostej wiec jakiegoś lekkiego ruchu korekcyjnego w górę można sie spodziewać.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Pisałem już, że akcje sprzedał mąż Nancy Pelosi :)
Jim Cramey dziwił sie gdzie podziali sie sprzedajacy to samo było w lutym i Larry Kudlow dał szoł ;)
Historia lubi sie powtarzać :)
Jeśli kolejne dni beda jak dzisiaj to złoto też ucierpi, ale mniej, a dolar pójdzie w góre tak to widze.
Jim Cramey dziwił sie gdzie podziali sie sprzedajacy to samo było w lutym i Larry Kudlow dał szoł ;)
Historia lubi sie powtarzać :)
Jeśli kolejne dni beda jak dzisiaj to złoto też ucierpi, ale mniej, a dolar pójdzie w góre tak to widze.
ja uważam ze w rok spółki paliwowe mogą wrócić czyli zarobie dodatkowe 50% do tego co mam teraz.
Złoto owszem, spółki też ale wolę ETF na srebro. Spółka żeby wydobywać musi mieć gdzie i co wydobywać i musi wydac na to kasę a surowiec to surowiec. Srebro podskoczy jeszcze bardziej niż złoto.
Złoto owszem, spółki też ale wolę ETF na srebro. Spółka żeby wydobywać musi mieć gdzie i co wydobywać i musi wydac na to kasę a surowiec to surowiec. Srebro podskoczy jeszcze bardziej niż złoto.
GPR pisze: ↑12 cze 2020, 00:25ja uważam ze w rok spółki paliwowe mogą wrócić czyli zarobie dodatkowe 50% do tego co mam teraz.
Zgadzam się, pisałem o srebrze i zlocie w dziale towary i surowce.
i po wszystkiemu juz.
Szybki spad i wszystko powoli wraca do normy.
Szybki spad i wszystko powoli wraca do normy.