Live o wszystkim
-
- Stały bywalec
Re: Live o wszystkim
ja to bardziej farcę więc... ale to dużo też od przypadku zależy więc nie patrzył bym aż tak bardzo na wynik, muszę jeszcze dużo poprawić, ale już powoli tworzy się wizja moich inwestycji
- Załączniki
-
Gratki piękny wynik !!!✌️
Muszę zrobić na nowo analizę portfela jakoś za dużo ostatnio na głowie i nie miałem czasu poczytać wszystkich Earnings Calli w związku z tym że nie jestem na bierząco obecnie 80 % cash :) W sumie stare dobę porzekadło Sell in May and go away :)
Hubert w jakiej walucie na dzisiaj jesteś ?
Hubert widzę, że dla Ciebie obecna sytuacja na rynku też nie jest do końca klarowna :) Jesteśmy w bardzo ciekawym miejscu.
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Miałem kiedyś akcje w CAD i tak zostało czasami coś kupuje w Toronto to mam w odwodzie ale tego mam niedużo .
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Podzielę się z wami kilkoma obserwacjami.
Za niedźwiedziami przemawia:
- w krótkim terminie wiekszość osób jest nastawiona bardzo optymistycznie, świadczy o tym duża liczba putów przypadająca na każdego calla. To moja ulubiona statystyka, którą każdy powinien mieć pod reką
- wykres sp500 nie przebił 200 dniowej średniej kroczącej
- indeksy ciągnie kilka najbardziej znanych spółek jak to zwykle bywa przy topach
- wskaźnik rusell spółki growth do value na rekordowym poziomie, który wystepował 3 razy w historii po którym nastepował krach
- jpmorgan doradza kupowanie akcji
- insajderzy sprzedają
- Buffet nie dokupuje
- na GPW wchodzi ulica myśląca, że to kolejny pokoleniowy dołek i początek wielkiej hossy
Za bykami:
- inne statystyki sentymentu nie tak optymistyczne
- wiara w Fed
Jeśli zobaczycie jakiegoś nowego czarnego łabedzia to bedzie powód do spadków bo wirus raczej już mało kogo przestraszy. Jak to ktoś napisał czarnym łabedziem nie był koronawirus, a odpowiedź rządów na niego.
Złoto w dalszym ciągu jest manipulowane co było widać wczoraj. W ciągu godziny spadki o 1,5% Jeśli ktoś to rozgryzł to wczoraj kupował minerów i dzisiaj zamyka cześć pozycji ;-)
Za niedźwiedziami przemawia:
- w krótkim terminie wiekszość osób jest nastawiona bardzo optymistycznie, świadczy o tym duża liczba putów przypadająca na każdego calla. To moja ulubiona statystyka, którą każdy powinien mieć pod reką
- wykres sp500 nie przebił 200 dniowej średniej kroczącej
- indeksy ciągnie kilka najbardziej znanych spółek jak to zwykle bywa przy topach
- wskaźnik rusell spółki growth do value na rekordowym poziomie, który wystepował 3 razy w historii po którym nastepował krach
- jpmorgan doradza kupowanie akcji
- insajderzy sprzedają
- Buffet nie dokupuje
- na GPW wchodzi ulica myśląca, że to kolejny pokoleniowy dołek i początek wielkiej hossy
Za bykami:
- inne statystyki sentymentu nie tak optymistyczne
- wiara w Fed
Jeśli zobaczycie jakiegoś nowego czarnego łabedzia to bedzie powód do spadków bo wirus raczej już mało kogo przestraszy. Jak to ktoś napisał czarnym łabedziem nie był koronawirus, a odpowiedź rządów na niego.
Złoto w dalszym ciągu jest manipulowane co było widać wczoraj. W ciągu godziny spadki o 1,5% Jeśli ktoś to rozgryzł to wczoraj kupował minerów i dzisiaj zamyka cześć pozycji ;-)
Ryszard,
którzy? z moich walorow, to tylko kupuja :D moze bedzie tak, ze moje beda se rosly do nieba ha ha ha :D
- insajderzy sprzedają
którzy? z moich walorow, to tylko kupuja :D moze bedzie tak, ze moje beda se rosly do nieba ha ha ha :D
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ci, ale punkt dla Ciebie, zrobiłem jeden błąd logiczny może ktoś wychwyci :-)
https://finviz.com/insidertrading.ashx? ... ctionvalue
kupujących też jest sporo, ale na korzyść sprzedających jest wiekszy wolumen :-)
https://finviz.com/insidertrading.ashx? ... ctionvalue
kupujących też jest sporo, ale na korzyść sprzedających jest wiekszy wolumen :-)
Brać buy/sell ratio insiderów 1:1, to błąd imo. Jeśli insider kupuje, to jest to sygnał o dużo większym znaczeniu, niż jak sprzedaje. Insiderzy czasem sprzedają z góry ustalona ilość akcji i to bez względu na cenę, czy kondycję firmy. Taki Bezos sprzedaje akcje Amazona, by zasilić Blue Origin i jakie to ma znaczenie? Żadne.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Zgoda informacja o insajderach jest naciągana.
Błąd logiczny to oczywiście duża liczba call do putów oznacza, że wiekszość rynku przewiduje wzrosty, a nie odwrót
Błąd logiczny to oczywiście duża liczba call do putów oznacza, że wiekszość rynku przewiduje wzrosty, a nie odwrót
Ryszard Wielkouch pisze: ↑22 maja 2020, 16:10
No po tym co wrzucano tu na forum, odnośnie tego, jaka jest kolejka w Degiro, to chyba nawet nie tylko w PL jest atak na giełdę.
nom, o tym samym pomyślałem - dodatkowo sądzę, że ci nowi, to raczej rzucą się spekulacyjnie na mocno hypowane spółki jak CDR, AAPL czy inne takie, lub w ramach czyszczenia konta będą brali lewarowane odloty, czy tam inne forexowe dziadostwa, niż normalne spółki pod długoterminową inwestycję :-)