Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
glina
Dzięki za Twoje zdanie.
Dzięki za Twoje zdanie.
@Slawer
Spojrzalem jeszcze na szybko na wyniki finansowe
https://finance.yahoo.com/quote/6098.HK ... ?p=6098.HK
Wyglada mi na bardzo solidny i stabilny biznes, ze stalym wzrostem obrotow i przychodow. W porownaniu z indeksami (FXI i CNYA) zdecydowany outperformance. Jest to spolka ktora moglbym posiadac w portfelu :-). Laduje na watchlist. Dzieki.
Spojrzalem jeszcze na szybko na wyniki finansowe
https://finance.yahoo.com/quote/6098.HK ... ?p=6098.HK
Wyglada mi na bardzo solidny i stabilny biznes, ze stalym wzrostem obrotow i przychodow. W porownaniu z indeksami (FXI i CNYA) zdecydowany outperformance. Jest to spolka ktora moglbym posiadac w portfelu :-). Laduje na watchlist. Dzieki.
Price targety też wyglądają super. Upside 30%, więc dobry moment na zakup :)
To co, kupujemy? Wyglada mi to na dobre miejsce pod rotacje jak juz ostygnie tech.
glina
Wspólnie można dojść do ciekawych wniosków :) Dzięki
Tomek
Tak wiem, patrzyłem na to. Dzięki :)
Wspólnie można dojść do ciekawych wniosków :) Dzięki
Tomek
Tak wiem, patrzyłem na to. Dzięki :)
CHF/USD zbliza sie do poziomu ktory 2 Wrzesnia skonczyl sie dosc bolesnie. Jeszcze 0.5%. Nie mowie, ze tym razem tez cos sie stanie, ale ostroznosci nigdy za wiele :-).
Czy dziś jest dzień "Buy the rumour, sell the news?" i lecimy na dno? ;P Czy też może SPX atakuje górkę z 12 października?
Jeśli o nieruchomści chodzi to ja bym chętnie przytulił Fabege AG...
Jeśli o nieruchomści chodzi to ja bym chętnie przytulił Fabege AG...
Niby chcialo by sie cos sprzedac, zeby miec amunicje, ale dzis ...
MTUM +2.13%
portfel +3.9%
MTUM +2.13%
portfel +3.9%
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Wynik z kilku ostatnich dni
ACB + 20%
NEM ~ +12%
GOLD ~ + 10%
XLE dizaster ;)
Dzisiaj dzień Fedu. Fed już nie raz udowodnił, że potrafi wyciągnąć rynki, ale i je zatopić. Dlatego się redukuje bo coś za dobrze idzie ;)
ACB + 20%
NEM ~ +12%
GOLD ~ + 10%
XLE dizaster ;)
Dzisiaj dzień Fedu. Fed już nie raz udowodnił, że potrafi wyciągnąć rynki, ale i je zatopić. Dlatego się redukuje bo coś za dobrze idzie ;)
Kopalni to bym tak tanio nie oddawał :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ja to nie jestem zachłanny. Jak zrobię z 6 takich kółeczek w ciągu roku z wynikiem (5-10)% też da się przeżyć ;)
Zastanawiam się co Powell musiałby powiedzieć, żeby podciągnąć jeszcze te wzrosty i nic mi nie przychodzi do głowy bo ciężką amunicję to ma przygotowane na gorsze momenty.
Zastanawiam się co Powell musiałby powiedzieć, żeby podciągnąć jeszcze te wzrosty i nic mi nie przychodzi do głowy bo ciężką amunicję to ma przygotowane na gorsze momenty.
Ryszard Wielkouch pisze: ↑05 lis 2020, 17:38Ja to nie jestem zachłanny. Jak zrobię z 6 takich kółeczek w ciągu roku z wynikiem (5-10)% też da się przeżyć ;)
Pewnie, nie jest źle. Natomiast ja jestem cholernie zachłanny jak widzę metale i kopalnie wychodzące z konsolidacji. Szczególnie, ze przez ostatnie miesiące wielu zdążyły sfrustrować :)
Powell natomiast od dawna jest fully committed i taki pozostanie. W UK coś wspomnieli o negatywnych stopach procentowych ale wątpię, ze coś takiego zobaczymy w USA.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Adrian pisze: ↑05 lis 2020, 17:52
Pewnie, nie jest źle. Natomiast ja jestem cholernie zachłanny jak widzę metale i kopalnie wychodzące z konsolidacji. Szczególnie, ze przez ostatnie miesiące wielu zdążyły sfrustrować :)
Powell natomiast od dawna jest fully committed i taki pozostanie. W UK coś wspomnieli o negatywnych stopach procentowych ale wątpię, ze coś takiego zobaczymy w USA.
Wychodzę z założenia, że zawsze lepiej kupować od strachliwych i sprzedawać zachłannym. Gdzieś już o tym napisałem, że metale mają taką charakterystykę, że potrafią być w konsolidacji przez wiele miesięcy nagle wybijają i zostawiają wszystkich na peronie, którzy kupują na górkach ;)
Negatywne stopy kiedyś będą, ale to jest broń zarezerwowana na gorsze czasy :)
Witam, pierwszy post na forum :)
Zieloni demokraci dopięli swego. Boom na "zieloną" energię wydaje się niezagrożony.
Planuję ETF:
TAN, ICLN, SMOG, LIT, FAN
Srebro po chwili niepewności również mocno odbiło. W 2018 PV zużyto około 150mln uncji srebra. (przeczytane w necie)
Metale ziem rzadkich, miedź. Tutaj PICK i REMX.
Oczywiście ciekaw jestem Waszego zdania.
Zieloni demokraci dopięli swego. Boom na "zieloną" energię wydaje się niezagrożony.
Planuję ETF:
TAN, ICLN, SMOG, LIT, FAN
Srebro po chwili niepewności również mocno odbiło. W 2018 PV zużyto około 150mln uncji srebra. (przeczytane w necie)
Metale ziem rzadkich, miedź. Tutaj PICK i REMX.
Oczywiście ciekaw jestem Waszego zdania.
TAN + cos luzem na energie wiatrowa, typu Orsted, Vestas Wind Systems lub Siemens Gamesa.
Zreszta te pozycje ktore podales sa i tak na tyle skorelowane, ze beda rosnac i spadac razem.
REMX jestem na nie, metale rzadkie sa rzadkie tylko z nazwy.
Zloto i Srebro - jestem na nie, bo na akcjach zarobic mozna lepiej :-). Ewentualnie jako sklad jakiegos rygorystycznie rebalansowanego portfolio typu Ray Dalios All Weather Portfolio, ale strategie warto miec juz przed zakupem i potem swiadomie sie jej trzymac, na dobre i na zle.
Zreszta te pozycje ktore podales sa i tak na tyle skorelowane, ze beda rosnac i spadac razem.
REMX jestem na nie, metale rzadkie sa rzadkie tylko z nazwy.
Zloto i Srebro - jestem na nie, bo na akcjach zarobic mozna lepiej :-). Ewentualnie jako sklad jakiegos rygorystycznie rebalansowanego portfolio typu Ray Dalios All Weather Portfolio, ale strategie warto miec juz przed zakupem i potem swiadomie sie jej trzymac, na dobre i na zle.