Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Czekam tylko na:
dla mnie oczywisty szort
dla mnie oczywisty szort
obawiam się, że masz rację
Nieee... gdzie tam parabolę widzisz, skoro na minusie?
Oczywisty short, to np. $NIO, gdyby nagle podbili pod 50$
Oczywisty short, to np. $NIO, gdyby nagle podbili pod 50$
Dziekuje za wyroznienie.
Nie wiem czy obserwujecie, ale EPOL (ETF na MSCI Poland)juz +7.77%. Oni chyba na serio nie maja bladego pojecia co sie w tym kraju dzieje :-).
Nie wiem czy obserwujecie, ale EPOL (ETF na MSCI Poland)juz +7.77%. Oni chyba na serio nie maja bladego pojecia co sie w tym kraju dzieje :-).
Dead cat bounce?
Bounce na pewno, ale kto wie czy "dead cat". Moze za naszego zycia nie zobaczymy juz WIG20 nizej niz w zeszly Piatek. Wydaje mi sie, ze droga w gore tego indeksu powinna byc ciezka i wyboista, bo panstwo wydoi spolki skarbu panstwa do ostatniej kroplii, ale to tylko moje zalozenia. Jesli rynek uzna ze PKO na najblizszy rok-dwa-trzy to o wiele lepsza inwestycja niz np. Paypal to moge miec tylko nadzieje, ze nie zabraknie mi wyczucia i odwagi zeby przesiasc sie z jednego pociagu do drugiego :-)
WIG 20 w sumie nie odzwierciedla polskiej gospodarki . Jak już to patrzeć na WIG . Co nie zmienia faktu ze jest tanio. Jak zobaczyłem PKO poniżej 20 to byłem w mega szoku :)
To może zainwestuj w BNB?
Jeśli miałbym inwestować zgodnie ze swoimi odczuciami, to w PayPala bym się nie pchał - od jakichś 5-6 lat następuje regres usług, za które mogę zapłacić poprzez ich serwis. Tak samo Skrill. Zaraz ktoś pewnie przytoczy pozytywne statystyki, ale ja tu tylko o spostrzeżeniach konsumenta ;P
Bo jeśli nawet sklepy z elektroniką się od nich odwróciły, to kto został?
@Hubert
Indeks MSCI Poland odpowiada w duzej mierze WIG30, wiec tylko o tym pisalem. Malo jest w tym koszyku spolek wartych dlugoterminowej inwestycji.
@Q'bot
Co to BNB?
TAM (total adressible market) dla FinTechow jest gigantyczny, w porownaniu do klasycznych bankow, ktorych rynek jest juz nasycony, a warunki do robienia biznesu trudne. Jesli akcje klasycznych bankow, to tylko pod teze ekspansji valuacji, czyli rynek uzna, ze P/E<10 sektora to jednak przesada i pociagnie w gore. We wzrost organiczny nie wierze.
A zmieniajac temat, obudzilem sie pod szokujaca teze - HK wycenia zwyciestwo Trumpa. Xinji Solar -9%, SMIC -7%, przy szerokim rynku lekko na plus. Niezle. Ponadto "TRUMP, WITHOUT EVIDENCE, CALLS THE ELECTION A FRAUD ON THE AMERICAN PUBLIC; TRUMP SAYS PLANS TO GO TO U.S. SUPREME COURT, WANTS ALL THE 'VOTING TO STOP'" czyli chyba sam nie wierzy we wlasna wygrana. Wariatkowo.
Indeks MSCI Poland odpowiada w duzej mierze WIG30, wiec tylko o tym pisalem. Malo jest w tym koszyku spolek wartych dlugoterminowej inwestycji.
@Q'bot
Co to BNB?
TAM (total adressible market) dla FinTechow jest gigantyczny, w porownaniu do klasycznych bankow, ktorych rynek jest juz nasycony, a warunki do robienia biznesu trudne. Jesli akcje klasycznych bankow, to tylko pod teze ekspansji valuacji, czyli rynek uzna, ze P/E<10 sektora to jednak przesada i pociagnie w gore. We wzrost organiczny nie wierze.
A zmieniajac temat, obudzilem sie pod szokujaca teze - HK wycenia zwyciestwo Trumpa. Xinji Solar -9%, SMIC -7%, przy szerokim rynku lekko na plus. Niezle. Ponadto "TRUMP, WITHOUT EVIDENCE, CALLS THE ELECTION A FRAUD ON THE AMERICAN PUBLIC; TRUMP SAYS PLANS TO GO TO U.S. SUPREME COURT, WANTS ALL THE 'VOTING TO STOP'" czyli chyba sam nie wierzy we wlasna wygrana. Wariatkowo.
Token największej giełdy czyli Binance. Wciąż się rozwijają, ostatnio nawet własne karty z przewalutowaniami za free wydają ;)
Zagramanicą rzadko coś kupuję, jak już, to rowery ;P
Ale miałem na myśli sklepy, w których 5 lat temu mogłem płacić PayPalem, a teraz mnie odsyłają do nieistniejących podstron np. morele, xkom, emag...
Żebyś się nie czuł zawiedziony, to powiem tylko, że Paypal rośnie jak na drożdżach zarówno, jeśli chodzi o liczbę transakcji, wolumen transakcji jak i liczbę osób, które korzystają z tej formy płatności:
PS. Wygląda na to, że na powyborcze zamieszanie znowu najlepszym hedgem okazuje się NASDAQ, czyli tech/growth :)
To moje pierwsze w historii sto tysięcy baksów zarobione jeszcze w premarkecie. God bless America :)
Chociaż z drugiej strony, tu wszystko jeszcze może się zmienić przy tak niskich dysproporcjach:
Chociaż z drugiej strony, tu wszystko jeszcze może się zmienić przy tak niskich dysproporcjach: