Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Myślę, że nie. Bardzo dobrze widziałem to kiedyś na forexie. Kupowałem kiedyś po godz. 23 (lub jeszcze później), parę USD/PLN. Jak podnosiłem cenę, tak mi uciekała. Przez chwilę nie jarzyłem co się dzieje, później zacząłem kombinować. Obniżyłem limit znacznie i cena zaczęła spadać i to dość sporo spadać.
Następnie zrobiłem gwałtowną podwyżkę (zamiast krokową) i ciachnąłem taniej sporą kwotę (jakieś 50% mojego kapitału).
Gdybym tylko krok po kroczku podnosił cenę, to kupiłbym wówczas dolary po sporo wyższej cenie.
Skoro my korzystamy z algorytmów, to inni mają co najmniej takie same. Piszę co najmniej, bo przecież są jeszcze algorytmy które ktoś sobie napisał, a które nie są ogólnodostępne i których nie ma w platformie transakcyjnej.
Następnie zrobiłem gwałtowną podwyżkę (zamiast krokową) i ciachnąłem taniej sporą kwotę (jakieś 50% mojego kapitału).
Gdybym tylko krok po kroczku podnosił cenę, to kupiłbym wówczas dolary po sporo wyższej cenie.
Skoro my korzystamy z algorytmów, to inni mają co najmniej takie same. Piszę co najmniej, bo przecież są jeszcze algorytmy które ktoś sobie napisał, a które nie są ogólnodostępne i których nie ma w platformie transakcyjnej.
winnie-the-pooh pisze: ↑20 paź 2020, 22:42NFLX EPS 1,74 vs. 2,14 oczekiwane. Jakaś logika w tym jest. Choć przychody zwiększyli.
Na razie spadli po połowę oczekiwanego ruchu wg IV opcji wygasających 23OCT. Jeszcze jest pole do popisu.
Może spadnie trochę to będzie okazja dokupić :)
Fajna książka wyszła ostatnio o kulturze pracy w Netfliksie. Jak ktoś pracuje w polskiej korporacji, to warto przeczytać, żeby zobaczyć na własne oczy, że gdzieś tam istnieje zupełny inny świat. Netfliks z własnego wyboru i z własnej inicjatywy przepłaca wszystkich pracowników mniej więcej o 30% względem konkurencji, daje im dowolność w dysponowaniu funduszem firmowym, zwalania z obowiązku zgłaszania i limitowania urlopów czy godzin pracy, tj. każdy bierze sobie tyle urlopu, ile potrzebuje, albo przychodzi do pracy, o której godzinie chce. Warunek jest tylko jeden: każde działanie czy deczja podejmowana przez pracownika musi leżeć w interesie firmy.
Naprawdę fajna lektura, polecam: https://www.amazon.com/No-Rules-Netflix ... 333&sr=8-1
Naprawdę fajna lektura, polecam: https://www.amazon.com/No-Rules-Netflix ... 333&sr=8-1
Thermo Fisher Scientific (NYSE:TMO): Q3 Non-GAAP EPS of $5.63 beats by $1.33; GAAP EPS of $4.84 beats by $1.29.
Revenue of $8.52B (+35.9% Y/Y) beats by $840M.
Adjusted operating margin of 32.9% vs. 26.2% consensus
--
Nadal polecam :-)
Revenue of $8.52B (+35.9% Y/Y) beats by $840M.
Adjusted operating margin of 32.9% vs. 26.2% consensus
--
Nadal polecam :-)
Promocja na Yandex'ie, ktoś się już skusił? ^^ Ja będę szukał wejścia tuż nad poziomem 50$
@glina, masz Broadcom'a w portfelu? Bo wykres pasuje do Twej strategii ;P
@glina, masz Broadcom'a w portfelu? Bo wykres pasuje do Twej strategii ;P
EXAS totalne rozczarowanie -11% w pre-market
Na Stooq tak pokazywało, teraz jest -1%
"Pre Market (half-spread): 21 paź, 13:51 101.9650 -1.0550 (-1.02%)"
"Pre Market (half-spread): 21 paź, 13:51 101.9650 -1.0550 (-1.02%)"
Moze kogos zainteresuje. Lista spolek o wzrastajacym zainteresowaniu wsrod inwestorow instytucjonalnych:
Dzięki glina.
Ciekawa lista
Ciekawa lista
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Jeden obraz warty więcej niż tysiąc słów ;)
Ostatnio zmieniony 21 paź 2020, 18:21 przez Ryszard Wielkouch, łącznie zmieniany 1 raz.
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
W sensie że to 'smart money' to wcale nie takie smart :)?
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Owszem sam kiedyś o tym pisałem. Już bardziej predykcyjnie działa dumb money.
Gadu gadu, a mi tu stopa wywaliło :> i zaczęło spadać.
Gadu gadu, a mi tu stopa wywaliło :> i zaczęło spadać.
Dzis musi byc Black Wednesday momentum :-). Lista ktora wkleilem pare postow wyzej pewnie srednio <-5%