Live o wszystkim
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Live o wszystkim
Do wyborów spadki, a potem rakieta chyba, że dane pokażą inaczej ;)
Jak ktoś zwrócił uwagę to IMF wzywa do nowego Bretton Woods co by to mogło znaczyć dla złota chyba nie muszę pisać ;)
Jak ktoś zwrócił uwagę to IMF wzywa do nowego Bretton Woods co by to mogło znaczyć dla złota chyba nie muszę pisać ;)
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Ryszard Wielkouch pisze: ↑19 paź 2020, 22:03Do wyborów spadki, a potem rakieta chyba, że dane pokażą inaczej ;)
I znow trzeba walczyc :-). Zycie jest latwiejsze jak wszystko tanczy w rytm SP500.
Mimo wczorajszych spadkow, pare ATH i mocnych spolek wartych uwagi:
PINS
SNAP
STAA
FVRR
TWLO
Na HKEX byl wczoraj jeszcze wiekszy pogram, ale ladnie bronily sie: 1211 (BYD), 2331 (Li Ning), 772 (China Literature - to nowa pozycja na mojej watchliscie wiec jeszcze nie zdarzylem sie wgryzc w szczegoly).
Miales nosa :)
https://www.tradingview.com/symbols/SIX-LOGN/
Q2 Sales Grow 75%, Operating Income Up Over 300%
:O
Kupiles?
Niee - już wtedy wyraziłem swoją żałość, iż mimo ustawionego zlecenia w marcu zostałem bez papieru ;P Drożyzny nie lubię. Raczej mnie interesują spółki z potencjałem ataku na ATH, a nie zawieszone gdzieś w kosmosie.
Tak się ciągle zastanawiam co z xiaomi poczynić - mam go niewiele (połowa pozycji, którą miałem we wrześniu), więc teoretycznie mógłbym dobrać, póki cena akceptowalna...
Glina, tak w ogóle to duplikujesz spółki, które są w EMQQ, czy raczej olewasz? Bo ostatnio często spoglądałem na wykres Pinduoduo i kontemplowałem ;)
Jakby ktoś chciał nudną spółkę to w przywoitej cenie jest $ROSS i $FISV
Ten Logitech da pewnie jeszcze zarobic. 300% wzrostu przychodu ... nie ma co sie bac ATH.
jak pewnie pamietasz, mialem spora ekspozycje na pojedyncze spolki technologiczne z EM, w tym zwyciezcow takich jak Meituan, JD, PDD jak i mniej udane inwestycje (BZUN, IQ). Wszsytko sprzedalem i wrzucilem w jeden worek EMQQ bo podobala mi sie struktura. Z perspektywy czasu pewnie lepiej bym wyszedl trzymajac te pojedyncze spolki, bo zwyciezcy zyskali wiecej niz stracili przegrani. No ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. EMQQ rzadzi.
jak pewnie pamietasz, mialem spora ekspozycje na pojedyncze spolki technologiczne z EM, w tym zwyciezcow takich jak Meituan, JD, PDD jak i mniej udane inwestycje (BZUN, IQ). Wszsytko sprzedalem i wrzucilem w jeden worek EMQQ bo podobala mi sie struktura. Z perspektywy czasu pewnie lepiej bym wyszedl trzymajac te pojedyncze spolki, bo zwyciezcy zyskali wiecej niz stracili przegrani. No ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. EMQQ rzadzi.
Nie odpowiedzialem na pytanie o Xiaomi - ja trzymam pozycje w calosci i nie planuje sie pozbywac :-)
Dodałbym jeszcze EXASglina pisze: ↑20 paź 2020, 07:25Ryszard Wielkouch pisze: ↑19 paź 2020, 22:03Do wyborów spadki, a potem rakieta chyba, że dane pokażą inaczej ;)
I znow trzeba walczyc :-). Zycie jest latwiejsze jak wszystko tanczy w rytm SP500.
Mimo wczorajszych spadkow, pare ATH i mocnych spolek wartych uwagi:
PINS
SNAP
STAA
FVRR
TWLO
Na HKEX byl wczoraj jeszcze wiekszy pogram, ale ladnie bronily sie: 1211 (BYD), 2331 (Li Ning), 772 (China Literature - to nowa pozycja na mojej watchliscie wiec jeszcze nie zdarzylem sie wgryzc w szczegoly).
Puściłbym naked puta na MTUM, ale jest strasznie niska płynność. To normalne przy opcjach na ten ETF?
Ciężko coś potem z tym zrobić bo sama różnica między bid i ask zabija, dodatkowo trzeba czekać aż wejdzie.
Ciężko coś potem z tym zrobić bo sama różnica między bid i ask zabija, dodatkowo trzeba czekać aż wejdzie.
Zawsze pośrodku wchodzi czasami nawet bliżej ask . Masa zleceń jest ukryta wiec schodź pomału od Ask do bid .
Niezle sie dzieje po godzinach
SNAP +20%
PINS +6%
NFLX -5%
SNAP +20%
PINS +6%
NFLX -5%
-
- Stały bywalec
NFLX EPS 1,74 vs. 2,14 oczekiwane. Jakaś logika w tym jest. Choć przychody zwiększyli.
Na razie spadli po połowę oczekiwanego ruchu wg IV opcji wygasających 23OCT. Jeszcze jest pole do popisu.
Na razie spadli po połowę oczekiwanego ruchu wg IV opcji wygasających 23OCT. Jeszcze jest pole do popisu.
Typowe. To, że widoczny jest duży spread między bid i ask, nie znaczy, że po środku nie ma zleceń.
Wtedy handlujesz na 2 sposoby:
- albo jedziesz z limitem bliskim zleceniom podobnym do twojego, stopniowo go poprawiając bliżej ceny przeciwnej.
- albo zaznaczasz Adaptive, wtedy algorytm robi to sam.
Tylko uważaj, zdarza się że jak obniżasz limit to algorytmy po drugiej stronie też czasem potrafią się dopasować (widziałem już jak cena mi ucieka).
Wtedy lepiej obniżyć limit, poczekać chwilę, podwyższyć, znowu poczekać i znowu obniżyć żeby ciachnąć.