Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Brawo Ty!
Dzisiaj nowe spółki w portfelu FTNT HD INTU MA PYPL TGT VEEV i NKE . Część kupiłem spot część wystawiam puty.
Powodzenia :-).
u mnie AFX i SGRE
u mnie AFX i SGRE
Dzis znow niezle szalenstwo, i jak to zwykle bywa nie w tej zakladce co trzeba (tzn. w watchlist).
CVNA
PTON
PINS
ETSY
FVRR
TTD
ROKU
CVNA
PTON
PINS
ETSY
FVRR
TTD
ROKU
Ja sobie wziąłem PTON-a z Twojej listy, którą tu wrzucałeś z dwa tygodnie temu, i dobrze na tym wyszedłem, bo póki co opcje na plusie ponad 90% :)
U mnie w portfelu na początku tygodnia wylądowały jeszcze:
I tak oto wyprztykałem się już z całej gotówki :)
U mnie w portfelu na początku tygodnia wylądowały jeszcze:
I tak oto wyprztykałem się już z całej gotówki :)
Gratuluje i podziwiam za odwage. Ja to sam sie boje tych moich list ;-)
PTON dobrze się wpisuje w drugą falę covida i ponowny lockdown ;)
Wszystkie sie wpisuja bo to spolki Cloud i E-commerce :-). Moze tylko CVNA i ROKU sa z pogranicza ale lacza nowa technologie ze stara, choc osobiscie zupelnie nie rozumiem co ludzie widza w ROKU.
edit:
dobra nie wytrzymalem, PINS w portfelu ;-)
edit:
dobra nie wytrzymalem, PINS w portfelu ;-)
Czyli pobiłeś moje wejście sprzed dwóch tygodni o dolara lepszą ceną ;P
Ja dziś sprzedałem LULU kupione po 304$ - czekam na odreagowanie i może odkupię...
@glina, po co Ci pinterest? Jak na moje oko to od dekady jest martwy portal
Jak już każdy w takim zakupowym nastroju jest, to zerknijcie na taką spółkę, jak Neurocrine Biosciences (NBIX). LT EPS Growth rate na poziomie 80%, przychody rosną po 15% rocznie, cash z operacji rośnie po 100% rocznie, praktycznie zero zadłużenia, a w dodatku wyceny szorują po dnie i upside ponad 40% w tym momencie. Rzadkie połączenie growth+value w jednym :)
Dzieki, wrzucam na Watchlist.
Ja jeszcze polecam przyjrzec sie Zillow (Z) i Redfin (RDFN). To brokerzy nieruchomosci online. W swietle zerowych niskich rat procentowych i tym samym boomu na rynku nieruchomosci w USA, pewnie jest jeszcze niemaly potencjal do wzrostow.
Ja jeszcze polecam przyjrzec sie Zillow (Z) i Redfin (RDFN). To brokerzy nieruchomosci online. W swietle zerowych niskich rat procentowych i tym samym boomu na rynku nieruchomosci w USA, pewnie jest jeszcze niemaly potencjal do wzrostow.
Chciałbym poruszyć dwa tematy:
1. Pytanie, myslę, że do Tomka, ale może ktoś coś też wie. Czy można się z platformy IB zapisac na jakieś ciekawe IPO? No i jak
to technicznie wygląda? Była taka oferta niedawno SNOW (Buffett też sie zapisał :)) i tam naprawde przebicie było solidne. Może warto by
w ogóle taki temat założyć o dostepnych interesujących IPO?
2. No tak się obkupujecie "pod korek" ( w sumie ja troche też ), a przecież wybory za pasem, a i pandemia dalej rozwija się nieźle.
To może by tak trochę przesiedzieć jednak na gotówce, czy obligacjach? W sumie korekta jakaś była, sam nie wiem co o tym sądzić.
No bo jak już wszyscy mamy te akcje... :)
pozdrawiam wszystkich
Czarek
1. Pytanie, myslę, że do Tomka, ale może ktoś coś też wie. Czy można się z platformy IB zapisac na jakieś ciekawe IPO? No i jak
to technicznie wygląda? Była taka oferta niedawno SNOW (Buffett też sie zapisał :)) i tam naprawde przebicie było solidne. Może warto by
w ogóle taki temat założyć o dostepnych interesujących IPO?
2. No tak się obkupujecie "pod korek" ( w sumie ja troche też ), a przecież wybory za pasem, a i pandemia dalej rozwija się nieźle.
To może by tak trochę przesiedzieć jednak na gotówce, czy obligacjach? W sumie korekta jakaś była, sam nie wiem co o tym sądzić.
No bo jak już wszyscy mamy te akcje... :)
pozdrawiam wszystkich
Czarek
-
Tomek pisze: ↑01 paź 2020, 20:59Jak już każdy w takim zakupowym nastroju jest, to zerknijcie na taką spółkę, jak Neurocrine Biosciences (NBIX). LT EPS Growth rate na poziomie 80%, przychody rosną po 15% rocznie, cash z operacji rośnie po 100% rocznie, praktycznie zero zadłużenia, a w dodatku wyceny szorują po dnie i upside ponad 40% w tym momencie. Rzadkie połączenie growth+value w jednym :)
Pierwszy zakup mam po 99.
a reszta portfela na chwile obecna wyglada następująco,:
acn
keys
v
unh
saic
msft
lite
lhx
intu
goog