Live o wszystkim
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Live o wszystkim
Dzisiaj o 19:00 mamy FED więc wszystko się może zdarzyć, ale na podstawie sentymentu i stanu buybacków mamy szanse na spadki.
Wielki optymizm, który występował bardzo blisko szczytu.
Okres w którym buybacki zostają ograniczone (co widać na załączonym obrazku) w największym stopniu występuje od 24 marca do 12 maja. Co oznacza, że szansa na spadki jest tu duża i o ile nie będzie jakiegoś katalizatora do wzrostu.
Wielki optymizm, który występował bardzo blisko szczytu.
Okres w którym buybacki zostają ograniczone (co widać na załączonym obrazku) w największym stopniu występuje od 24 marca do 12 maja. Co oznacza, że szansa na spadki jest tu duża i o ile nie będzie jakiegoś katalizatora do wzrostu.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ten katalizator powoli się wyczerpuje chyba, że ogłosi cięcie stóp procentowych ;)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Głupi ma szczęście, na minutę przed 19:00 dokupiłem gold minerów :P
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Reakcja rynku również imponująca, ale najbardziej rozstrzygająca co do sentymentu jest trwałość tej reakcji. Jak szybko zawrócą i oddadzą wzrost to będzie to mocny sygnał dla niedźwiedzi. A jesteśmy w takim miejscu i po takich wzrostach, że można by się spodziewać chęci realizacji zysków i jakiejś mniejszej lub większej korekty. :>
The Fed's acting like a recession is coming. :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Informacje FEDu najgorzej wpłynęły na sektor bankowy. Zresztą nie ma w tym nic dziwnego, mniej podwyżek stóp procentowych niższe dochody banków. Co się wydarzy z bankami gdy stopy zaczną być ścinane.
bkx
kre
bkx
kre
Bardzo ładnie :) Przekonamy się czy właśnie mamy początek korekty.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Mokry sen niedźwiedzi w końcu może się ziścić. FED przestaje pozytywnie działać na giełdę, buybacki będą w odwrocie, optymizm bardzo duży. Korekta, a może coś więcej ;)
Jutro czwartek więc może być pogłębienie spadków i decydujący będzie piątek, który zawsze kończył się obroną.
Jutro czwartek więc może być pogłębienie spadków i decydujący będzie piątek, który zawsze kończył się obroną.
-
- Stały bywalec
A ja założyłem dodatkowo 2 Bear PUT spread na SPY500 284/278. Teraz mam dylemat, czy poczekać na zejście poniżej 280 i odkupić wystawione opcje czy ryzykować i jutro to zrobić? Rynek tak rozchwiany że ciężki orzech do zgryzienia:)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Od rana jestem long USD/EUR, a złotówka powinna się osłabić do EUR\PLN bo dotknęła strefy oporowej. Jutro trochę danych ze strefy euro, a to w ostatnim czasie powoduje osłabienie EUR, ale może tym razem będzie inaczej ;)
Na razie to się sporo wzmocniła do walut. Mowa o PLN.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Kwestia kto co uważa za sporo, gram tylko na EUR\USD i tam mam zielono, a dane ze strefy euro dopiero jutro.
Dzisiaj było posiedzenie NBP, ale nic odkrywczego tam nie było co miałoby wstrząsnąć kursem złotówki.
Wczoraj wyniki miał MU nieźle +8% EPS 1,63 $ zgodnie z przewidywaniami analityków, ale nie wczytałem się jeszcze co oni tam przedstawili. Na pewno wszyscy ludzie z branży mówią o tym, że odbicie w branży półprzecowników (semiconductors) ma przyjść w drugiej połowie roku, ale to nie ma sensu jeśli ma przyjść recesja.
Dzisiaj było posiedzenie NBP, ale nic odkrywczego tam nie było co miałoby wstrząsnąć kursem złotówki.
Wczoraj wyniki miał MU nieźle +8% EPS 1,63 $ zgodnie z przewidywaniami analityków, ale nie wczytałem się jeszcze co oni tam przedstawili. Na pewno wszyscy ludzie z branży mówią o tym, że odbicie w branży półprzecowników (semiconductors) ma przyjść w drugiej połowie roku, ale to nie ma sensu jeśli ma przyjść recesja.