Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
EBC konczy zakupy netto, ale "wciąż zamierza utrzymywać politykę reinwestowania środków w aktywa (np. otrzymane odsetki od kupionych wcześniej obligacji rządów państw strefy euro przeznaczy na zakup nowych papierów dłużnych)."
Czyli juz nie drukuja, ale trzymaja reke na pulsie i kupuja wloskie obligacje z odsetek.
Czyli juz nie drukuja, ale trzymaja reke na pulsie i kupuja wloskie obligacje z odsetek.
To już Twoja teza, nie moja :). Ja tylko napisałem, że szkoda czasu na słuchanie kretynów, którzy robią takie filmy:dammad pisze:A co? Nie ma na świecie lobbystów dużych korporacji jako tych "sił"? Przecież na pewno dbają o nas, zwykłych ludzi, a nie ich interes i zyski tak? ;)
Każdy jednak wybiera sobie swoje źródła wiedzy wg. własnego uznania. Ja wolę słuchać uznanych naukowców i co do lobbystów to oczywiście istnieją i jest np. słynna sprawa ołowiu w paliwie, gdzie naukowiec(!) walczył z producentami paliw o wprowadzenie zakazu paliw ołowiowych i po wielu latach wygrał. Ale to był naukowiec, a nie debil z internetu, który w tamtych czasach mógłby swoje teorie opowiadać jedynie rodzinie i sąsiadom. Polecam: https://www.youtube.com/watch?v=QvHQnWFWnIg
Program prowadzony przez uznanego naukowca, o naukowcu, jego badaniach i lobbystach ;).
Ditto. Dlatego ja np takich ludzi jak "onufry" ignoruję i żałuję za każdym razem, kiedy jednak kliknę w "pokaż post".dammad pisze:Zresztą ja się już dawno nauczyłem, że szkoda takich ludzi przekonywać do pewnych rzeczy. Historia czy rynek wszystko weryfikuje wszystko samodzielnie z biegiem czasu.
Cosmos: A Spacetime Odyssey to moja ulubiona seria popularnonaukowa :) To prawda, że kiedyś było znacznie trudniej, a w dzisiejszych czasach namnożyło się tego wszystkiego przez co często odróżnić fakty od mitów. Stąd też zawsze interesuję się źródłami - twarde fakty, dane, badania, eksperymenty etc.
A wracając do Balda, bo jesteś dość tendencyjny w zachowaniu, aby udowodnić tezę - psychologia wita~
Masz bardzo konkretny materiał o samochodzie Apple oraz o AI. Czemu ich nie podajesz za przykład? Nie pasują pod tezę, że to kanał oszołoma prawda? :)
Sorry za offtop~ można kasować :)
A wracając do Balda, bo jesteś dość tendencyjny w zachowaniu, aby udowodnić tezę - psychologia wita~
Masz bardzo konkretny materiał o samochodzie Apple oraz o AI. Czemu ich nie podajesz za przykład? Nie pasują pod tezę, że to kanał oszołoma prawda? :)
Sorry za offtop~ można kasować :)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2018, 13:28 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakieś prognozy na jutro, po publikacji wyników przez Apple'a? Ostatnio spadła im sprzedaż, ale wzrósł przychód z usług, w sumie niewiadomo gdzie patrzeć...
Nie chcę, żeby to się przerodzio w koleją dyskusję na X stron. Wybrałem te "przepowiednie", bo to najjaskrawszy przykład, że ten kanał jest prowadzony przez jakiegoś świra, a to, że może nagrać nawet kilka składnych filmów nie zmienia postaci rzeczy. Z resztą, jak patrzę to połowa jego filmów to jakieś niestworzone rzeczy, a nie tylko te przepowiednie. Drzewo księżycowe? Pola morficzne? No pleeeeeeeease :D To prędzej Ty jesteś wybiórczy z tym Apple i AI niż ja. EOT
EDIT: Oczywiście są też antyszczepionkowe bzdury, czyli mamy bingo! Właściciel tego kanału to kompletny, absolutny nieuk i kretyn, albo cynik liczący na kliknięcia od innych nieuków.
EDIT: Oczywiście są też antyszczepionkowe bzdury, czyli mamy bingo! Właściciel tego kanału to kompletny, absolutny nieuk i kretyn, albo cynik liczący na kliknięcia od innych nieuków.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2018, 13:53 przez Rastignac, łącznie zmieniany 2 razy.
A co tu prognozować. To tak samo jak rozłożyć tarota i na tym oprzeć decyzję. Najprościej zadzwonić do księgowego, bo przecież wyniki już są. Poza tym nie demonizowałbym aż tak bardzo Appla. Póki co mamy zwykłą korektę.
I tak była bardzo duża po 300 punktowa. Zatrzymaliśmy się poziomie stycznia lutego. Bez impulsu nie ma co liczyć na więcej.
I tak była bardzo duża po 300 punktowa. Zatrzymaliśmy się poziomie stycznia lutego. Bez impulsu nie ma co liczyć na więcej.
Pilnujcie SP500~
Powinni się zdecydować czy up i wychodzimy na 2800~ potem konsolka (patrz pkt. 2) i będzie albo w górę na testy 2875 bądź też wyjście dołem test dołka, dołków z lutego i potencjalny SOW.
Powinni się zdecydować czy up i wychodzimy na 2800~ potem konsolka (patrz pkt. 2) i będzie albo w górę na testy 2875 bądź też wyjście dołem test dołka, dołków z lutego i potencjalny SOW.
Zapakowany w shorty z 2720~ ;)
Na chwilę obecną rynek nie wygląda aż tak słabo. Przez miesiąc robiliśmy korektę 300 pkt a obecnie przez 2 dni zanegowaliśmy z tego 30%. Być może jest efekt tajnej siły sprawczej bądź nie. Nie jest to istotne bowiem liczy się fakt. Dalej stoję na stanowisku że krach jeśli to nie w tym roku. Poza tym krach jest zjawiskiem błyskawicznym 2-3 tygodnie i pozamiatane. Patrząc jak zachowuje się rynek to nie jestem pewien czy 2720 to już koniec ruchu w górę. Nie sądzę. 2770 -2800 tutaj wielce prawdopodobnym jest że rynek się zatrzyma i będzie się zastanawiał co dalej.
Najgorzej jak wszystko wali do góry, a ty spekulujesz na shortach ;)
Idą jak po sznurku Gregory :) Wszystko to kwestia w jakim interwale rozpatrujesz~ Mój plan midterm na parę miesięcy znacie od września. Czy już zaczęli iść na 2800, a to był impuls pierwszy, którego potencjalnie mamy koniec w skali intraday/day? Wielce prawdopodobne, ale należy również pamiętać, że mogą mieć jeszcze chęć testów dołka więc ostrożnie.Gregory pisze:Na chwilę obecną rynek nie wygląda aż tak słabo. Przez miesiąc robiliśmy korektę 300 pkt a obecnie przez 2 dni zanegowaliśmy z tego 30%. Być może jest efekt tajnej siły sprawczej bądź nie. Nie jest to istotne bowiem liczy się fakt. Dalej stoję na stanowisku że krach jeśli to nie w tym roku. Poza tym krach jest zjawiskiem błyskawicznym 2-3 tygodnie i pozamiatane. Patrząc jak zachowuje się rynek to nie jestem pewien czy 2720 to już koniec ruchu w górę. Nie sądzę. 2770 -2800 tutaj wielce prawdopodobnym jest że rynek się zatrzyma i będzie się zastanawiał co dalej.
Zresztą na tą chwilę walczą ze sobą~ zobaczymy co zrobią za 1,5h i jak się zamkną. Pomoże to określić kierunek na chwilę. Dzisiaj nie zejdą poniżej 2635, bo nie mogą tam miesiąca zamknąć, ale pina w dół na D1 już mogą zrobić z intencją testów low na początku listopada. Ciekawe rzeczy się dzieją~
Ostatnio zmieniony 31 paź 2018, 16:41 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
W moim przekonaniu dalszy ruch spadkowy możliwym jest tylko wówczas gdy zanegujemy ostatni potwierdzony dołek ze stycznia/lutego tego roku. Do czasu gdy to nie nastąpi nadal obowiązującym jest trend wzrostowy, to z technicznego punktu widzenia. Zapewne Greg ma inne zdanie jednak jego analizy mają większy ładunek fundamentalny niż techniczny.
Póki co na dzisiaj mamy taka sytuację że mimo wszystko wyższe dołki i wyższe szczyty. Być może sytuacja się zmieni za 2-3 tygodnie jednak to wymaga bezwzględnie wybycia poziomu 2580.
Póki co na dzisiaj mamy taka sytuację że mimo wszystko wyższe dołki i wyższe szczyty. Być może sytuacja się zmieni za 2-3 tygodnie jednak to wymaga bezwzględnie wybycia poziomu 2580.
Chyba nie sądzisz że patrzę na godzinowe czy też świece 4h. Patrzę na D1 W1. Wszystko co poniżej tego interwału to szum nic nie wnoszący do szerokiego spojrzenia. Przecież analizujemy tutaj hossę i ewentualny jej koniec w kontekście 10 lat !.
Prawda. W weekend wrzucę artykuł gdzie dokładnie to wszystko rozpiszę, bo Greg chciałby już, ale powtarzam, że to jeszcze przed nami. Top udany lub nieudany w zależności siły rynku będzie na wiosnę dopiero, niezależnie od tego czy zrobimy 2400-2500 po wybiciu low czy jednak obronią 2600. I dopiero w wakacje się zaczniemy obniżać solidnie, a sypnie się na jesień 2019 to o czym mówisz czyli kilkutygodniowy krach.
No oczywiście Gregory :) Dla mnie też W1 gra, ale co mi szkodzi dorobić na mniejszym interwale? :)
Co nie zmienia faktu, że na miesięcznym i kwartalnym do innych ciekawych wniosków doszedłem, ale to innym razem.
No oczywiście Gregory :) Dla mnie też W1 gra, ale co mi szkodzi dorobić na mniejszym interwale? :)
Co nie zmienia faktu, że na miesięcznym i kwartalnym do innych ciekawych wniosków doszedłem, ale to innym razem.
Oczywiście mogą wymalować jakąś formację tylko czy ona będzie miała jakąś wartość w tym miejscu. Bardziej można by namalować kanał dół który się rysuje. Jednak on też dla mnie ma miałką wartość bowiem rynek zachowuje się jak mimoza. Taka chwiejność i niestabilność nakazuje ostrożnym być przy rozpatrywaniu takich formacji w tych miejscach.
- Załączniki
-