Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Mówiłem, że DAX to trup ;)
Nie wystawiam opcji z zasady. Dlatego ta wersja odpadahds pisze:Czy kupowanie putow na Tesle przy historycznie wysokim IV sie oplaca? Drogie te opcje. Nie lepiej wystawic calle? Tak z ciekawosci pytam.
A Bloombeg niech sie zastanawia. To tylko KOREKTA...
Dokładnie tak jak mówimy od kilku miesięcy~
Dzis put/call to 0.88. A wiec pijama trejders lapia kazdy dip bo jest oversold.
W bear market nie ma czegos takiego jak oversoldi pewnie sie dzis znowu przekonaja... ;)
W bear market nie ma czegos takiego jak oversoldi pewnie sie dzis znowu przekonaja... ;)
Drugi trup, który z szafy wyleciał... O ile DAX jeszcze dość nieśmiało, bo najpierw nogę wystawił to ten zrobił to z hukiem ;)
I przypominam co się działo przez kilka miesięcy...
I przypominam co się działo przez kilka miesięcy...
Wynik najniższy od 1980 roku...
A co do swiec...No cóż giga bubble = giga bear market... Najdłuższe czarne świece w historii... Pytanie czy będzie recesja czy depresja.
A co do swiec...No cóż giga bubble = giga bear market... Najdłuższe czarne świece w historii... Pytanie czy będzie recesja czy depresja.
Tesla kopytkuje w okolicy 320 (next level po 300, które bardzo szybko osiągnęli jeszcze przed CC). Przeglądnąłem dostępne dane, przeczytałem Q&A transcript i wszystko na ten moment wygląda bardzo ładnie. Myślę, że powinni w najbliższym czasie pojechać na next level czyli gdzieś w okolice 350 może 360. Pytanie jaki się zachowa i jaki będzie miał wpływ cały rynek- jeśli analogicznie jak w ostatnich dniach to Tesla faktycznie wyrasta na "safe heaven" ;)
To na Netflixie na stop lossie wyleciałeś, a obstawiasz dobre wyniki Apple bo ten sam target co Netlix na którym stop lossie wyleciałeś? Trochę pokrętna logika ale ok :PTomek pisze:Ja już prawie zasypiałem, bo jakis ciezki dzień mialem, ale mnie alarm obudził, ze na Netfliksie na stop lossie wyleciałem :P Może chociaż ta Tesla da coś zarobić :)
... ale u Apple bym obstawiał raczej dobre wyniki, bo oni maja ten sam target co klienci Netfliksa, który miał rekordowy przyrost.
Cukierkowe dane ... Jak może dobrze wyglądać jak auta się nie sprzedają na całym świecie? Jak to bear market to rynek to wie i powinien wszystko wyprzedać zapewne w dzień dwa czy trzy...Tesla kopytkuje w okolicy 320 (next level po 300, które bardzo szybko osiągnęli jeszcze przed CC). Przeglądnąłem dostępne dane, przeczytałem Q&A transcript i wszystko na ten moment wygląda bardzo ładnie. Myślę, że powinni w najbliższym czasie pojechać na next level czyli gdzieś w okolice 350 może 360. Pytanie jaki się zachowa i jaki będzie miał wpływ cały rynek- jeśli analogicznie jak w ostatnich dniach to Tesla faktycznie wyrasta na "safe heaven" ;)
Yuan dzisiaj zaczął odpływać ...
Powoli możemy Chinom zaśpiewać "Żegnaj, żeegnaj, ooo, bye-bye ..."Hermetic pisze:Yuan dzisiaj zaczął odpływać ...
Dedykuje to najbardziej papierowej gospodarce ...
https://www.youtube.com/watch?v=iNFPKJ_hCv4
Dzisiaj posiedzenie EBC. Pewnie Draghi coś powie co spowoduje korektę na dolarze i lekki oddech, a później lecimy powyżej 100 DXY.
Raczej korekta na $ jest do posiedzenia ECB... Oczekiwania inflacyjne w EU pionowo w dół ... Ciekawe co Draghi może teraz powiedzieć... Mówiłem, że ECB to przestępcza organizacja, a Draghi za swoje działania powinien iść siedzieć i patrzcie jak doprowadził ZAPEWNE do rozpadu strefy EURO, bo to jego czysta zasługa...
Jesteśmy na pewno w fazie BREAK THE ICE...
Jesteśmy na pewno w fazie BREAK THE ICE...
Taa, ale obstawiać dobre wyniki, a obstawiać zachowanie kursu to dwie różne rzeczy :) Nie mam Apple i nie gram na wzrosty, bo uważam, ze te akcje sa mocno przewartościowane w tym momencie. Grałem na Apple i mocno do tego zachęcałem, jak był po 160 USD. Niemniej, to jest dobra spółka o rewelacyjnych fundamentach. Tylko trochę za bardzo jej się urosło :)Greg pisze:To na Netflixie na stop lossie wyleciałeś, a obstawiasz dobre wyniki Apple bo ten sam target co Netlix na którym stop lossie wyleciałeś? Trochę pokrętna logika ale ok :P
A co do rynku motoryzacyjnego, to wczoraj Ford mówił, ze w USA wcale nie jest tak źle. Gorzej z Europą i z Chinami, bo tam po 40% spadek sprzedaży. Wydaje mi się, ze ten rozstrzał pomiędzy USA i reszta świata będzie sie jeszcze pogłębiał, zamiast kurczyć.
@Greg Ale jak Draghi powie, że np. kończymy, albo zastanawiamy się nad końcem QE w następnym roku plus jakaś wzmianka o podwyżce stóp w przyszłości, to może na chwilę umocnić euro.
Jak powie, że kończymy QE to IT10Y czy ES10Y wysadzą system bankowy... więc cokolwiek powie jest źle dla EURUSD ...
A tu szeroki obraz ...
A tu szeroki obraz ...