Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Może dziś zrobimy trading halt ... :)
Ale Elon mistrzowsko wybrał sobie dzień do raportowania wyników...
O, jest i katalizator do Twojego trading-halta ;)
Jaki to katalizator ;) bardziej zasłona dymna i pytanie o co tam się gra toczy skoro taki bajzel się zrobił.
Tesla mnie interesuje bardziej dokładnie jak Greg pisze :)
DAX to jest jednak fachowiec zleciał sobie o 300 pkt od rana i cały zadowolony :) 11200 zaliczone, czas na 10950 i 10500 docelowo~
Tesla mnie interesuje bardziej dokładnie jak Greg pisze :)
DAX to jest jednak fachowiec zleciał sobie o 300 pkt od rana i cały zadowolony :) 11200 zaliczone, czas na 10950 i 10500 docelowo~
A nie Tesla jest 24/10 ... Pomyliło mi się... Jutro...
Zasłona dymna może być ale i katalizator też jak Trump zacznie mówić ze sankcje bla bla bla.
Ostatnio ropa skorelowała się z S&P i też mocno w dół dzisiaj. Jak jeszcze akcje z Arabami dojdą to pewnie mocniej poleci.
Po 2 latach niesamowitego rajdu ludzie dziwią się, że są jakiekolwiek spadki. Póki co to nawet nie jest korekta na S&P 500. W sierpniu 2015 straciliśmy kilkanaście procent w 5-6 dni i wtedy słyszałem podobne głosy. Na Zerohedge to już był ogólny orgazm z tego powodu. Ja bym bardzo chętnie przywitał S&P 500 w pobliżu 200DMA.Kris pisze:Patrząc na całość prawdopodobieństwo iż nasz Czarodziej Greg ma rację rośnie z dnia na dzień ..... :))) Dobrze to już chyba było......
2014-2015 to była zwykła korekta, tam nic nie świadczyło o bear market.
Ale 2018+ już tak... Na razie od 26/01/2018 nie miałem nawet 1s zwątpienia, że to bear market pełną gębą... No ale może się pomylę... :)
Ale 2018+ już tak... Na razie od 26/01/2018 nie miałem nawet 1s zwątpienia, że to bear market pełną gębą... No ale może się pomylę... :)
Cofnij się te 3 lata w czasie i wytłumacz to ludziom :). Ile się naczytałem wtedy, że "smart" money sprzedaje wszystko, a ulica się pakuje...Greg pisze:2014-2015 to była zwykła korekta, tam nic nie świadczyło o bear market.
To już nie jest mój problem :)
To dobre ... Na razie jest tak. Jeszcze musi trochę bulli wymiotać na pseudo-buy-the-dip, aby uwierzyli, że to mocniejsza korekta zanim pójdzie końcowy flush... Ale to będzie wtedy low-volume-rally do którego sam się chętnie przyłącze...
To dobre ... Na razie jest tak. Jeszcze musi trochę bulli wymiotać na pseudo-buy-the-dip, aby uwierzyli, że to mocniejsza korekta zanim pójdzie końcowy flush... Ale to będzie wtedy low-volume-rally do którego sam się chętnie przyłącze...
Jedna rzecz się nie zmieniła. Strefa euro w permanentnym kryzysie. Wtedy Grecja, teraz Włochy. Ale tym razem im (Niemcom) tak łatwo nie pójdzie i tu może być problem.
Mnie to nie interesuje... Rynek sam znajdzie sobie powód... Czy to Włochy, czy Grecja, czy Brexit czy Apple, czy Tesla itp itd... Mnie to grzeje...
W 2015 nie mieliśmy jeszcze podnoszonych stop i QT i to jest największa różnica między wtedy a dzisiejszym środowiskiem "korekty"
Dokładnie... Recesja bierze się tylko ze stóp i QT ... Niczego więcej ...
Oh boy ..
https://www.bloomberg.com/view/articles ... nder-siege
Oh boy ..
https://www.bloomberg.com/view/articles ... nder-siege