Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Wrzucam cały artykuł z którego Greg podał grafikę, moim zdaniem must read!
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... ing-market
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... ing-market
"Algos and Dark Pools continue to sell into every rise and a divergent range back to the lows is present on the 15m $SPY Accumulators."
ale urwali :D
Idealnie pasuje dzisiaj do DAX’a.Greg pisze:Bull markets start the day weak and finish strong. Bear markets start the day strong and finish weak.
Cały gap zamknęli od razu ...
Miało jeszcze ze 2 lata rosnąć...
Miało jeszcze ze 2 lata rosnąć...
Piękny niedźwiedź wyłazi z ukrycia...
Ja im nie ufam :P i mam wrażenie, że oni tutaj robią jakąś krótką akumulację od paru dni i obecnie jesteśmy w CREEKu, a za chwilę będzie zejście na wybicie dołków, wywalenie SL czyli Spring i wyjazd do góry -> w końcu zaraz efekt Halloween~ a potem cały czas 2650-2600 do odklepania.
Edit: Zasadniczo to nawet teraz mogą zejść tak nisko i zawrócić ładnie~ ciekawa sesja będzie.
Edit: Zasadniczo to nawet teraz mogą zejść tak nisko i zawrócić ładnie~ ciekawa sesja będzie.
Amerykanie na Chińczyków się zapatrzyli dzisiaj?
Nasdaq prawie +1% na tą chwilę, a DJI -0,6% ...
Co z tymi spadkami. Już 3 razy od 2 tygodni zdążyłem obrócić na shortach Apple.
Straszne mielenie ciekaw jestem czy dziś zamkną na plusie?
Panowie TATA w otchłań płynie. Ktoś tu kiedyś zachwalal ta firma. Myślę że niebawem 5 dolcow zobaczymy
Co sądzicie o złocie? Był spory ruch z short na long. Zastanawiam się czy to nie powtórka z rozrywki gdzie gold znaczaco wybił się.
Dziś piękny przykład tzw. energy waisting ... Bulls próbowali, ale już przegrywają ... More to come :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Commercials znowu szortują złoto, ale to niewielka pozycja. Tak samo szortują dolara do wielu walut. To jest plus dla złota.WhyNot pisze:Co sądzicie o złocie? Był spory ruch z short na long. Zastanawiam się czy to nie powtórka z rozrywki gdzie gold znaczaco wybił się.
Na wykresie widać opór na 1234$. Niedawno był short squeze na krótkich pozycjach na złocie. Korelacja GOLD CNH/USD. Fundamentalnie w dalszym ciągu mamy podwyżki stóp procentowych. To wszystko jest na minus.
Stąd ja mam tylko niewielką pozycję na złocie tak na wszelki wypadek ;)