Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ten pan w każdym razie nigdy nie powinien zarządzać asset management jak głosi takie poglądy, bo nie ma zielonego pojęcia o rynkach oprócz tego, że zgodnie z regułą autorytetu (zapraszam do Cialdiniego "Wywieranie wpływu na ludzi") stoi za nim plakietka Goldman Sachs i ludziom się wydaje, że coś wie. Ja znam te reguły i na mnie to nie działa...
Nikt nie wie???????????? No come on guys... Zróbcie mi przyjemność po 1000 stron, że coś wiecie i że potraficie oszołoma z Goldman Sachs zagiąć, bo aż wierzyć mi się nie chce....
Nikt nie wie???????????? No come on guys... Zróbcie mi przyjemność po 1000 stron, że coś wiecie i że potraficie oszołoma z Goldman Sachs zagiąć, bo aż wierzyć mi się nie chce....
BRAWO ...!!!kyok pisze:Weak DXY
Tak jest 2006-2008 to faza weak DXY i strong Commodities dlatego Emerging Markets rosły, teraz jest odwrotnie... Dawaj namiary na PM to zapraszam do Warszawy na kolację :)
Tu rozpiska ... aby Pan z Goldman Sachs się nauczył :
1000 stron nie poszło w las (=Greg pisze:Tak jest 2006-2008 to faza weak DXY i strong Commodities dlatego Emerging Markets rosły, teraz jest odwrotnie...kyok pisze:Weak DXY
Odpisz mi na PMa zatem :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Nie wiedziałem, że tu od dzisiaj konkursy z nagrodami :P
To co wynika z tego wykresu ;) ?
To co wynika z tego wykresu ;) ?
Z tego wykresu nie wynika kompletnie NIC Ryszard :)
A tu jak trafiliśmy znowu ... Tu już nudne ... Coraz więcej misses coraz mniej beat... Ile earnings peak? 2Q/3Q2018 ...
A tu jak trafiliśmy znowu ... Tu już nudne ... Coraz więcej misses coraz mniej beat... Ile earnings peak? 2Q/3Q2018 ...
US Q3 corporate earnings season raises red flags – revenue growth is falling short of expectations as companies suffer from customer caution, FX headwinds, and rising input costs (labor, raw materials, transportation).
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Z tego wykresu wynika, że dumb money siedzą po uszy w longach na dolara, a dolar nie rośnie :P więc przynajmniej krótkoterminowo powinien się osłabić. Nikt nic nie chce ode mnie wygrać no trudno ;)
Jeszcze trzeba zrozumieć, że czasami dumb money potrafią siedzieć tu w longu na dolarze kolejnych 5 lat i przyrastać ;)Ryszard Wielkouch pisze:Z tego wykresu wynika, że dumb money siedzą po uszy w longach na dolara, a dolar nie rośnie :P więc przynajmniej krótkoterminowo powinien się osłabić. Nikt nic nie chce ode mnie wygrać no trudno ;)
No i mamy na razie gap poniżej MA200 trwały ... Pierwszy solidny warning dla bullsów... Dobre otwarcie dzisiaj... Ciekawie, ciekawie...
Kolejna linia oporu 2700 i 6900
No właśnie!Ryszard Wielkouch pisze:Nie wiedziałem, że tu od dzisiaj konkursy z nagrodami :P
A gapa już domknęli, za to Chiny wsiadły do rakiety poganiane słownie.
Na chińskich indeksach wcale nie było interwencji państwa. To wolny rynek dzisiaj tak podbił ;)
Czy to nie jest interwencją?
https://nonstop.tms.pl/aktualnosci/opin ... sa,3141655
https://nonstop.tms.pl/aktualnosci/opin ... sa,3141655
Oczywiście, że interwencja w CHinach była...
Trade like a pro ... Pros wywalają wszystko od 26/01 a retail daje się nabierać ... W ostatniej fazie cyklu to się zowie ... SUCKERS DISTRIBUTION ...
Trade like a pro ... Pros wywalają wszystko od 26/01 a retail daje się nabierać ... W ostatniej fazie cyklu to się zowie ... SUCKERS DISTRIBUTION ...