Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Sądzę, że spadniemy poniżej MA200... Wczoraj to jeden wielki RETEST aby nabrać chętnych do zakupu akcji ... Ale to jest ciekawostka... Patrzcie na wolumen i jak rynek akumulował od stycznia ten dziwny produkt :
Jak to niespodziewanie? :)jfd pisze:Czy będziemy dziś testować 2770 na SP500?
Dość niespodziewanie spadamy poniżej 2790.
Najśmieszniejsze w tym całym burdelu jest to, że cały rynek w US HY (obligacji śmieciowych) leci w funkcji ceny ropy. Ponieważ mamy shale miracle na stratach to gdy spadają ceny ropy spowodowane spowolnieniem gospodarczym to spready HY lecą jak szalone a to oznacza, że przez cały sektor łupkowy i spadki cen ropy wszystkie inne śmieci ala NFLX czy TESLA mają zamykane finansowanie...
Taki myk...
Taki myk...
Myślałem, że pokonaliśmy kanał, który narysował Greg (2790-2800), wyszliśmy ok 25-30pkt ponad i teraz przy ewentualnych spadkach poziom ten będzie oporem. Dlatego napisałem, że "niespodziewanie" bo sądziłem, że tu trochę popyt się uaktywni:)dammad pisze:Jak to niespodziewanie? :)jfd pisze:Czy będziemy dziś testować 2770 na SP500?
Dość niespodziewanie spadamy poniżej 2790.
Narysowałem ten kanał z zaznaczeniem, że nie mam pojęcia jaka będzie jego góra a powinna to być okolica 2790-2800. No to zrobili parę pkt wyżej... Kto mógł to wiedzieć...
Tzw. BULL-TRAP i wsadzili ponownie w kanał ~2790-2800
More suckers to join i potem pewnie znowu sell-off ... Idzie 1:1 Wyckoffem. Dziwne by było gdyby było inaczej, gdy DAX ot choćby wywalił kluczowe opory, Nikkei zaznacza double-top 2ma gapami, Indie down, Chiny to już trup za chwilę... EEM nie żyją ...
Gdzie tu bull market na następne 2 lata to raczcie mi wybaczyć, ale cały czas się zastanawiam jak Wy to jesteście w stanie to zobaczyć i jakiego koloru okulary macie...
Tzw. BULL-TRAP i wsadzili ponownie w kanał ~2790-2800
More suckers to join i potem pewnie znowu sell-off ... Idzie 1:1 Wyckoffem. Dziwne by było gdyby było inaczej, gdy DAX ot choćby wywalił kluczowe opory, Nikkei zaznacza double-top 2ma gapami, Indie down, Chiny to już trup za chwilę... EEM nie żyją ...
Gdzie tu bull market na następne 2 lata to raczcie mi wybaczyć, ale cały czas się zastanawiam jak Wy to jesteście w stanie to zobaczyć i jakiego koloru okulary macie...
A tu nasze badania z late-cycle ... 85% fund managerów już robi w gacie ...
Przecież jest popyt - jak widać bronią strefy - ktoś jest upakowywany właśnie. Mogą to powtórzyć kilka razy, aż nie będzie komu kupować, a wówczas trzeba będzie znaleźć inny poziom :)
Greg dobrze prawi.
Greg dobrze prawi.
Muszą wyewakuować się i przekazać wszystko buy-the-dipowcom... albo co tylko mogą...
A tu lirka, no chyba niższy poziom musi przetestować więc 5.40, może wtedy opcje na TUR na spadki ponownie trzeba będzie pobrać bo szykuje się zapewne niezły tam jakiś szok...
A tu lirka, no chyba niższy poziom musi przetestować więc 5.40, może wtedy opcje na TUR na spadki ponownie trzeba będzie pobrać bo szykuje się zapewne niezły tam jakiś szok...
Lira akurat może mieć "odpuszczone", bo sytuacja się unormowała.
"odpuszczone" to dobre słowo ... :)
Bardzie mnie interesuje czy teraz zabiorą się za:
a) Indie
b) Arabie Saudyjską
c) Rosję
a) Indie
b) Arabie Saudyjską
c) Rosję
I fabryka w Chinach i settlement z SEC i pump za pumpem a rynek robi check to fundamentals ... Każdy pump jest sprzedawany albo shortowany ... I po tym mniej więcej poznać, że coś tu jest nie halo i czy oby rynek nie zmienia się w drugą stronę. To jeden z przykładów.
Jedziemy na us na spadki. Widać to opychanie papieru. Ciekawe czy dziś będzie dół. To kupiłem shortow Apple, Adobe, i Citrix. Zobaczymy
I to tak hardcorowo, że głowa mała...
A w Tesli odchodzi VP Manufacturing ... Kurcze wcześniej jak tony executive'ów odchodziły to nikomu to nie przeszkadzało ...
A w Tesli odchodzi VP Manufacturing ... Kurcze wcześniej jak tony executive'ów odchodziły to nikomu to nie przeszkadzało ...
Pięknie wrócili :) Za godzinkę się okaże czy trzeba będzie poczekać jeszcze.