Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ano ... A Trump jakby wiedział co go czeka LOL, już winę zwala :
Dzisiejszy ruch to nie jest sobie markowane by the deep.
Jesteśmy po dość dużej korekcie ponad 200pkt. To sporo. Ponownie 200 okresowa okazała się granicą nie do przejścia. Każde przebicie ważnego poziomu wymaga potwierdzenia. W przypadku średnich to im wyższa tym na wyższym interwale należy szukać potwierdzenia. W przypadku 200 okresowej właściwym logicznie powinien być interwał W1. Pisałem wcześniej że nie spodziewam się spektakularnego krachu jako niekontrolowanego procesu / ten zresztą trwa 7-14 dni, później to już tylko jego skutki/ a raczej większych korekt 150-200pkt.
To co widzimy teraz to próba obrony przed wejściem w bessę.
Od stycznia nie wydarzyło się nic co można nazwać krachem.
Za chwilę wyniki i obawiam się że mogą okazać się sporym zaskoczeniem.
Procesy opisywane przez Grega mają jedną niedogodność są czasożerne. Odbywają się w bardzo dużej skali makro a tym samy potrzebują dużej skali czasowej a nie jakiegoś pół roku.
PS. coś serwer na którym chodzi to forum działa jak zadżumiony. Być może to tylko tak u mnie.
Jesteśmy po dość dużej korekcie ponad 200pkt. To sporo. Ponownie 200 okresowa okazała się granicą nie do przejścia. Każde przebicie ważnego poziomu wymaga potwierdzenia. W przypadku średnich to im wyższa tym na wyższym interwale należy szukać potwierdzenia. W przypadku 200 okresowej właściwym logicznie powinien być interwał W1. Pisałem wcześniej że nie spodziewam się spektakularnego krachu jako niekontrolowanego procesu / ten zresztą trwa 7-14 dni, później to już tylko jego skutki/ a raczej większych korekt 150-200pkt.
To co widzimy teraz to próba obrony przed wejściem w bessę.
Od stycznia nie wydarzyło się nic co można nazwać krachem.
Za chwilę wyniki i obawiam się że mogą okazać się sporym zaskoczeniem.
Procesy opisywane przez Grega mają jedną niedogodność są czasożerne. Odbywają się w bardzo dużej skali makro a tym samy potrzebują dużej skali czasowej a nie jakiegoś pół roku.
PS. coś serwer na którym chodzi to forum działa jak zadżumiony. Być może to tylko tak u mnie.
Poszło tak zakładałem odbicie. Czas na zakupy shortow. Robią o mogą żeby nie puścić zwaly. Tesla dla mnie to jest niesamowita historia. Jak jak bronią. Niesamowite. Kto to wykupuje po tej cenie.
Przesadzili z odbiciem. Nic się nie zmieniło a ilu chętnych na zakupy. He he. Dobre byle upchnąć i jeszcze wykonać kilka procent
Przesadzili z odbiciem. Nic się nie zmieniło a ilu chętnych na zakupy. He he. Dobre byle upchnąć i jeszcze wykonać kilka procent
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Gregory u mnie to samo z tym serverem.
NFLX bomba.
NFLX bomba.
- Załączniki
-
Co ten netflix taki wyjazd góra aż takie super wyniki?
Netflix daje czadu w after-hours po wynikach. Mówiłem, ze to będzie dobry kandydat pod odbicie :)
Gregory, wolno działające forum dzisiaj to jakiś grubszy problem z atakami DDOS. Postaram się jutro to rozwiązać.
Gregory, wolno działające forum dzisiaj to jakiś grubszy problem z atakami DDOS. Postaram się jutro to rozwiązać.
Netflix ...
3Q ... 4B$ revenue vs 4B$ oczekiwane EPS większy (ale EPS to sztuczka księgowa, bo jak ma być zysk jak cash flow z operacyjnych jest -750MLN$ za kwartał ... Ale biznes...)
Big miss na 4Q zapowiadany :
4Q...
FCF za kwartał -0.85B$ ...
Wow... Akurat idealnie na retest zanim pewnie w tygodniu rynek spuści Netflixa w kibel po to faza gdzie cash flow matters ... Let's see!
3Q ... 4B$ revenue vs 4B$ oczekiwane EPS większy (ale EPS to sztuczka księgowa, bo jak ma być zysk jak cash flow z operacyjnych jest -750MLN$ za kwartał ... Ale biznes...)
Big miss na 4Q zapowiadany :
4Q...
Ale mnie zadziwia... Revenue już nie przyrasta, a jeszcze raz cash flow z tego kwartału na operations jest już -750MLN$, a dług w 1 kwartał wzrósł o 2.5B$ ... LOL... Toż to chyba awansuje na #1 przed Elona...Netlix sees Q4 $0.23 vs $0.49 S&P Capital IQ Consensus Estimate
FCF za kwartał -0.85B$ ...
Wow... Akurat idealnie na retest zanim pewnie w tygodniu rynek spuści Netflixa w kibel po to faza gdzie cash flow matters ... Let's see!
Mi też kiepsko działa Gregory.
W Netflixa się pakuję przy 395$.
@Tomek
Fajny webinar, dzięki
W Netflixa się pakuję przy 395$.
@Tomek
Fajny webinar, dzięki
Netflix poszedł w kosmos bo więcej mają klientów.
Oczekiwania były +5.36m nowych klientów. A wyszło niemal +7m. I stąd te wzrosty ...
Oczekiwania były +5.36m nowych klientów. A wyszło niemal +7m. I stąd te wzrosty ...
Greg, sztuczka czy nie sztuczka księgowa. Sam mówisz że rynek ma zawsze rację. Póki co ten rynek na premarkecie czyta te dane tak jak jemu wygodniej. Tak na marginesie ten rynek to nie jest sobie jakiś tam abstrakcyjny byt z abstrakcyjną świadomością. Ten rynek to My.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Netflix powyżej szczytu z 1 października, ciekawe czy długo się utrzyma ;)
Dlaczego Tesla skoczyła?
https://www.reuters.com/article/us-tesl ... SKCN1MQ1ZD
Dzisiaj był pierwszy jednoznaczny duży wzrost czyżby shortsqueze? Jeżeli miałbym zgadywać jutro mogą być spadki ;)
Chiny z Japonią wyprzedają obligacje amerykańskie, Arabia Saudyjska, Brazylia kupują. Spada ilość dolarowych rezerw wśród banków centralnych do poziomu widzianego ostatnio w 2013 roku. Im mniej rezerw tym niższy kurs dolara.
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... -year-lows
Dlaczego Tesla skoczyła?
https://www.reuters.com/article/us-tesl ... SKCN1MQ1ZD
Dzisiaj był pierwszy jednoznaczny duży wzrost czyżby shortsqueze? Jeżeli miałbym zgadywać jutro mogą być spadki ;)
Chiny z Japonią wyprzedają obligacje amerykańskie, Arabia Saudyjska, Brazylia kupują. Spada ilość dolarowych rezerw wśród banków centralnych do poziomu widzianego ostatnio w 2013 roku. Im mniej rezerw tym niższy kurs dolara.
https://www.zerohedge.com/news/2018-10- ... -year-lows
Buy gold ... Turcja prosi o $
Teraz wiemy jak działa psychologia transition between bull/bear ... Late cycle ... Ale ale ale JOBS!!!!!!
https://www.bloomberg.com/news/articles ... since-2007
https://www.bloomberg.com/news/articles ... since-2007