"FACEBOOK REPORTS SECURITY ISSUE AFFECTING 50 MILLION ACCOUNTS"noth pisze:Facebook ładnie leci, co tam sie dzieje? Natomiast wygląda na to, że lira znalazła wsparcie na 6,00 póki co.
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
No właśnie kupiłem pod wzrost cen ropy kiedyś dawno temu i zamiast drożeć to tanieje, coś tu nie gra.dammad pisze:@Sebo za nic w świecie nie mogę sobie teraz przypomnieć co z tym NOKiem, ale było to w którymś artykule wyjaśnione dlaczego słabnie pomimo wysokich cen ropy. Może uda mi się dokopać...
No bo jak ma być dupa to wolę sprzedać i zamienić na $ albo silver.
Jak sobie przypomnisz to podeślij.
w dzienniku w TVN o wzrostach cen paliw i inflacji, nawet 50gr wzrośnie ... :D (aka inflationary last spike)
@Sebo
Nie znalazłem, ale w google takie 2 wyłapałem i z tego co kojarzę w tej mojej też było o tej dywergencji, która pojawiła się od końca 2017r.
https://www.alfredberg.com/norwegian-kr ... oil-price/
https://seekingalpha.com/article/417648 ... oil-prices
Nie znalazłem, ale w google takie 2 wyłapałem i z tego co kojarzę w tej mojej też było o tej dywergencji, która pojawiła się od końca 2017r.
https://www.alfredberg.com/norwegian-kr ... oil-price/
https://seekingalpha.com/article/417648 ... oil-prices
Dzięki później poczytam idę poleżeć nic mi się nie chce, idą ciężkie jesienne dni.
Widać że chcą zamknąć miesiąc na plusach. Przyszły tydzień będzie ciekawy. Greg skoro SBN (szwajcarski bank narodowy) jest dużym udziałowcem Apple. To on raczej będzie dokupywal niż sprzedawał. Co oni mają robić z ta sztucznie kreowania kasa.
Dzisiaj jest koniec tygodnia/miesiąca/kwartału :).Petrus pisze:Widać że chcą zamknąć miesiąc na plusach.
Oni zawsze chcą zamykać miesiąć/kwartał na plusach, generalnie już taka natura człowieka :)
A ja o 20:00 otworzyłem shorty, zobaczymy czy te ostatnie 2 godziny przyniosą coś ciekawego :)
A ja o 20:00 otworzyłem shorty, zobaczymy czy te ostatnie 2 godziny przyniosą coś ciekawego :)
I co? SNB zostanie 100% udziałowcem Apple? :) BoJ już wykupił prawie wszystko w Japonii, teraz co dalej ... ?Petrus pisze:Widać że chcą zamknąć miesiąc na plusach. Przyszły tydzień będzie ciekawy. Greg skoro SBN (szwajcarski bank narodowy) jest dużym udziałowcem Apple. To on raczej będzie dokupywal niż sprzedawał. Co oni mają robić z ta sztucznie kreowania kasa.
Ostatnia godzina, teraz warto popatrzeć, choć ostatnio najlepiej ostatnie 15min... Tesla największy spadek od 6 lat... -15% ładnie.
Jak zostawią na zero to ciekawe co weekend przyniesie aby potencjalnie gapem w górę lub w dół polecieć i ładnie zacząć Październik.
Jak zostawią na zero to ciekawe co weekend przyniesie aby potencjalnie gapem w górę lub w dół polecieć i ładnie zacząć Październik.
Greg, mógłbyś podpowiedzieć jak wygląda interwencjonizm ze strony White House odnośnie giełdy, że to jest tak na siłe pompowane?
Kto to dokładnie skupuje, jest jakiś podmiot?
Dzięki
Kto to dokładnie skupuje, jest jakiś podmiot?
Dzięki
Po prostu rynek zignorował to co się dzieje na Tesli.
Dokładnie...Myślę, że te wszystkie wywiady na Bloombergu i CNBC, gdzie szarlatani mówią, że to wszystko urośnie etc. skłaniają ludzi do kupowania i wytworzeniu w nich świadomości prowzrostowego rynku.Kris pisze:Ten rynek to jedna wielka fikcja. Robią z ludzi kretynów. Definicja wartości w dzisiejszych czasach zatraciła swój pierwotny sens i wydźwięk.
Bo jak inaczej wytłumaczyć to co się teraz dzieje?
Panowie to nie fikcja. To się dzieje naprawdę. Albo to akceptujemy albo wyłączamy kompa. Trzeba czekać i być cierpliwym. Pomstowanie nic nie da.
Nawet wypompowali zrezygnowanego daxa z 12188 na 12214...