Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Transport jest ważny dla gospodarki - jak gospodarka siądzie to i transport spadnie (taki krwioobieg).
Dodatkowo jest związany z cenami paliw -> ropa w górę -> ceny transportu w górę -> ceny towarów w górę.
Korelacja z SPX jest bardzo widoczna, więc jeżeli DJT będzie tracił to i SPX także pójdzie w dół.
W dłuższym okresie spadek nie wydaje się być znaczący, ale rozumiem że wielkość obrotu przy spadku ma znaczenie ?
Dodatkowo jest związany z cenami paliw -> ropa w górę -> ceny transportu w górę -> ceny towarów w górę.
Korelacja z SPX jest bardzo widoczna, więc jeżeli DJT będzie tracił to i SPX także pójdzie w dół.
W dłuższym okresie spadek nie wydaje się być znaczący, ale rozumiem że wielkość obrotu przy spadku ma znaczenie ?
No dokładnie Baltic wyleciało mi z głowy, największy później lądowy. A indeks w USA jak każdy indeks do góry w dół w bok i tyle.
Dzięki Cezary łebski facet jesteś a mi w tym wieku wylatują, rzeczy z głowy. Bo tak naprawdę to wszystko to chu... warte, każdy robi pod siebie by pasowało. Życie ma lepsze uroki niż jakieś kreski sreski itd.
Dzięki Cezary łebski facet jesteś a mi w tym wieku wylatują, rzeczy z głowy. Bo tak naprawdę to wszystko to chu... warte, każdy robi pod siebie by pasowało. Życie ma lepsze uroki niż jakieś kreski sreski itd.
O fajna strona z rysunkami.
SP500
"As a reminder, there are two easy answers if the question is "What explains the vast performance disparity between U.S. stocks (SPY) and ex-U.S. equities this year?". Buybacks are one answer and record corporate profits is the other."
"As a reminder, there are two easy answers if the question is "What explains the vast performance disparity between U.S. stocks (SPY) and ex-U.S. equities this year?". Buybacks are one answer and record corporate profits is the other."
Fajna tylko sporo rysunków ma nieakutalne danesebo pisze:O fajna strona z rysunkami.
Koleś odebrał Model3 dojechał do domu i coś mu nie pasuje ...
boring
Profesor Greg to już mówił, czemu w tym Internecie wszyscy spisują od innych.
Profesor Greg to już mówił, czemu w tym Internecie wszyscy spisują od innych.
- Załączniki
-
W/g mnie 2020 to bedzie juz niezla recesja... Tu nic nie przemawia za tym zebysmy dociagneli do 2020...
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale każdy "First Peak" = wejście w "Inflationary slow-down"... Lada moment powinniśmy się dowiedzieć czy pomyliliśmy się czy nie :P
A tu nasz klucz ... EURUSD, w oczekiwaniu gdzie WAVE#2 się zatrzyma ... Generalnie ja to czekam na "Tesla files for bankruptcy", choć coś z jakąs Turcją i europejskimi bankami też nie pogardzę
USDTRY :
USDTRY :
A bierzesz pod uwagę eskalację konliktów na linii U.S./Israel/Saudi Arabia - Iran, Syria i wystrzał ropy w kontekście zapalnika?Greg pisze:A tu nasz klucz ... EURUSD, w oczekiwaniu gdzie WAVE#2 się zatrzyma ... Generalnie ja to czekam na "Tesla files for bankruptcy", choć coś z jakąs Turcją i europejskimi bankami też nie pogardzę
ARGENTINE PESO OPENING DELAYED BY LACK OF DOLLAR OFFERING IN MARKET AFTER RESIGNATION OF CENBANK CHIEF -TRADERS
A nie widzisz tego inflationary spike na ropie który teraz leci?wujt pisze:A bierzesz pod uwagę eskalację konliktów na linii U.S./Israel/Saudi Arabia - Iran, Syria i wystrzał ropy w kontekście zapalnika?Greg pisze:A tu nasz klucz ... EURUSD, w oczekiwaniu gdzie WAVE#2 się zatrzyma ... Generalnie ja to czekam na "Tesla files for bankruptcy", choć coś z jakąs Turcją i europejskimi bankami też nie pogardzę
W dole mieliśmy 1.4% na 10Y, a mamy 3.11%
Czyli zombie companies z 12% spada na 8%... W tle bankructwa za bankructwem, ale czas poczekać na spektakularne bankructwo, które ruszy rynkiem..., albo 10Y będą dalej szły do momentu gdy będzie 7%, 6%, 5% i BUM domino...
Czyli zombie companies z 12% spada na 8%... W tle bankructwa za bankructwem, ale czas poczekać na spektakularne bankructwo, które ruszy rynkiem..., albo 10Y będą dalej szły do momentu gdy będzie 7%, 6%, 5% i BUM domino...
Daily ... :D