Stock Market Crash 2018 - live comments

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Re: Stock Market Crash 2018 - live comments

Post autor: Greg » 24 wrz 2018, 18:58

No i faworyt ... Nasz drugi Enron ... Charyzmatyczny przywódca z negatywnym Free-Cash-Flow, mamiący ludzi, gdzie wszyscy executive'owie odeszli, spełniający wymogi "Psychopatic company", zmianiający paradygmat w danym sektorze, spóźniony do late-cycle, z ogromnym długiem na zamykającym się rynku kredytowym z zarzutami kryminalnymi...

Nieźle bull-trapy nam się udało przewidzieć i cały czas nieźle udało nam się przewidzieć "Suckers distribution"...

Obrazek

wujt
Stały bywalec

Post autor: wujt » 24 wrz 2018, 19:12

My tu piu pitu, a jeśli poniższe się potwierdzi to będziemy mieć rewolucję o skali .com + btc + blockchain razem wziętych

https://businessinsider.com.pl/technolo ... ie/sqkyp5c

Na pierwszy ogień leci krypografia oparta na kluczu prywatnym

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 24 wrz 2018, 19:15

Aż mi się wierzyć nie chce, że realnie to dołem wybije ... Po prostu wierzyć mi się nie chce, pewno fake i zaraz piękny cień bullish.

Obrazek

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 20:33

Greg nie denerwuj się 6 to silne wsparcie, już się cofają a i euro spada. Proporczyków nie rysuje się w interwałach powyżej H4
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2018, 20:45 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 20:40

@wujt

Rozwiązanie problemu Riemanna to dopiero epokowe wydarzenie. Niesamowite. Gigantyczny przełom w matematyce. Tyle lat nad tym pracowali, nie sądziłem że się to uda. To będzie wymagało rewizji całej kryptografii.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 20:46

@Kris
Na 25 miejscu od którego końca ta montownia jest.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 21:36

Przyznam że liczyłem na większy ruch na indexach po tym jak otworzył się US30. Dobre chociaż to ze nie mają siły do zamknięcia luk spadkowych. Oby nie było tak że krok do tyłu i dwa kroki do przodu.

wujt
Stały bywalec

Post autor: wujt » 24 wrz 2018, 22:40

Gregory pisze:@wujt

Rozwiązanie problemu Riemanna to dopiero epokowe wydarzenie. Niesamowite. Gigantyczny przełom w matematyce. Tyle lat nad tym pracowali, nie sądziłem że się to uda. To będzie wymagało rewizji całej kryptografii.
Nagranie z wystąpienia: https://www.youtube.com/watch?time_cont ... reateForum
I've solved the problem, Riemann hyphothesis has been proofed.
(...)
But that doesn't solve all the problems. There are many questions that follows it.
(...)
So it is the first step on the long road, but yes, the first step is the solution of the problem.
Wygląda na to, że problem jest dużo bardziej skomplikowany. Nie znam się na matematyce, a tym bardziej ciężko mi jest zrozumieć ten szalony akcent. Niemniej wygląda na to, że najtrudniejsza zagadka matematyczna naszych czasów została rozwikłana.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 22:58

Generalnie chodzi o to że do tej pory uznawano że liczby pierwsze pojawiają się w sposób nieuporządkowany bez określonego wzoru. Liczby pierwsze to takie które dzielą się przez jeden i samą siebie. Wszystkie pozostałe liczby pochodzą od liczb pierwszych. Wielu matematyków poświęciło życie naukowe głowiąc się nad udowodnieniem hipotezy Riemanna. W każdym razie jeśli to się udało to jest epokowe odkrycie na miarę odkrycia koła które zmieniło losy ludzkości.
Ten film przybliża problem. https://www.youtube.com/watch?v=usE0TwqPDME

wujt
Stały bywalec

Post autor: wujt » 24 wrz 2018, 23:06

Gregory pisze:Generalnie chodzi o to że do tej pory uznawano że liczby pierwsze pojawiają się w sposób nieuporządkowany bez określonego wzoru. Liczby pierwsze to takie które dzielą się przez jeden i samą siebie. Wszystkie pozostałe liczby pochodzą od liczb pierwszych. Wielu matematyków poświęciło życie naukowe głowiąc się nad udowodnieniem hipotezy Riemanna. W każdym razie jeśli to się udało to jest epokowe odkrycie na miarę odkrycia koła które zmieniło losy ludzkości.
Ten film przybliża problem. https://www.youtube.com/watch?v=usE0TwqPDME
Dzięki za film, oczywiście widziałem. I bez przesady, chyba każdy tutaj wie czym są liczby pierwsze :P Chyba powinienem napisać: nie znam się na matematyce wyższej :)

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 24 wrz 2018, 23:14

DJT

Obrazek

Awatar użytkownika
Rastignac
Ekspert

Post autor: Rastignac » 24 wrz 2018, 23:26

Gregory pisze:@wujt

Rozwiązanie problemu Riemanna to dopiero epokowe wydarzenie. Niesamowite. Gigantyczny przełom w matematyce. Tyle lat nad tym pracowali, nie sądziłem że się to uda.
Media mają rację, że się tym nie ekscytują. Po pierwsze, takie dowody weryfikuje się często nawet latami, więc nie jest powiedziane, że problem został rozwiązany. Dwa, koleś, który przedstawił dzisiaj "dowód" ma prawdopodobnie demencję. Trzy, przedstawiony dzisiaj "papier" miał kilka stron, był bardzo niejasny i było dużo "machania rękami". Prawdopodobnie nic z tego nie będzie.
Gregory pisze: To będzie wymagało rewizji całej kryptografii.
Ani trochę: https://math.stackexchange.com/question ... hy#1272310 i https://math.stackexchange.com/question ... t-security

https://www.irishtimes.com/news/world/e ... -1.3639725:
Proof of RH has been outstanding for 160 years. Many reputable mathematicians have attempted and failed to prove it. Atiyah’s result, if right, would be a dramatic breakthrough. There is very little chance that he is correct: major proofs normally require large advances in understanding, while Atiyah has claimed a “simple proof”.

His outline may lead to a complete proof or, more likely, may amount to nothing. In recent years, Atiyah has claimed to have proved other remarkable results but has failed to convince his peers. It seems incredible that Atiyah is right, but we will have to await the judgment of experts before we learn if he will collect the $1 million Millennium Prize.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 24 wrz 2018, 23:48

Nie będę się sprzeczał ale algorytm szyfrowania RSA oparty jest na liczbach pierwszych. Największa odkryta do tej pory liczba pierwsza składa się 23 milionów 249 tysięcy 425 cyfr w zapisie dziesiętnym.

wujt
Stały bywalec

Post autor: wujt » 25 wrz 2018, 00:05

Greg pisze:DJT
Czy to nie ten walor właśnie przez niektórych uważany jest za prawdziwy barometr gospodarki?

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 25 wrz 2018, 08:59

Nie wiem jak Greg ale ja indeks spółek bym nie nazwał barometrem gospodarki, jak by tak było to by był od dawna gdzie indziej, ale za to wskaźnik (indeks) transportu globalnego jak najbardziej i taki jest ale nie pamiętam jak się nazywa teraz. Ogólnie na niego inwestorzy/spekulanci nie za bardzo patrzą dlatego o nim się nie mówi. Tak jest zawarte, ceny usług transportu transport itd.

Zablokowany