Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
i popatrzmy jak ropa z 2000 rupi kosztuje zaraz 6000 rupi...
Z 5PLN na 15PLN ... Hmm...
Gospodarka się tam powoli kontraktuje do jakiegoś strzału większego z default... Aaaa brakuje wzrostu cen ropy i może jednocześnie dolara, to może cena ropy dojdzie do 10000 rupii...
Z 5PLN na 15PLN ... Hmm...
Gospodarka się tam powoli kontraktuje do jakiegoś strzału większego z default... Aaaa brakuje wzrostu cen ropy i może jednocześnie dolara, to może cena ropy dojdzie do 10000 rupii...
O Wenezueli warto pooglądać kanał Bez Planu na youtube. Ciekawie pokazane jak wygląda życie itp.
Transakcje chyba tylko przelewami, np. pokazują na telefonie jak komuś za coś płacą, że zrobili przelew.
Transakcje chyba tylko przelewami, np. pokazują na telefonie jak komuś za coś płacą, że zrobili przelew.
*Greg, Lira wg mnie to już w mało wiarygodnej formacji technicznej, chorągiewka trwa za długo i ciężko liczyć na rajd
Formacja chorągiewki raczej typowa dla niższych interwałów. Buduje się 1-3 tygodni.
Ja bym to widział raczej tak.
Ja bym to widział raczej tak.
- Załączniki
-
Erdogan siedzi sobie jak król u Merkel na dywanie, a Lira spada. Pewnie Merkel obieca pomoc, nie ździwie się jak już dziś dołem z chorągiewki wyjdziemy.
Dolar tiknie na 95 i później wyżej, i tyle zostanie z tej pomocy.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2018, 16:36 przez Hermetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo na rajd musisz liczyć tylko wtedy gdy EURUSD spadnie... Fundamentalnie patrząc po wielkościach rentowności obligacji EURUSD już dawno powinno być poniżej 1.00, a co to znaczy dla Liry chyba każdy wie...eranet pisze:*Greg, Lira wg mnie to już w mało wiarygodnej formacji technicznej, chorągiewka trwa za długo i ciężko liczyć na rajd
Albo okolice EURUSD=1.18 to jest top WAVE#2 na dolarze (~93.50 na DX), albo coś tu innego musi się zadziać...
Ponoć Draghi coś krzyczał o inflacji ...
Opcja b) znaczy się ... Stopy podwyższamy w strefie EURO ale Włochy nam wywalają strefę EURO... No można i tak... A tam 14.4% NPLów... Gratulacje...
Opcja b) znaczy się ... Stopy podwyższamy w strefie EURO ale Włochy nam wywalają strefę EURO... No można i tak... A tam 14.4% NPLów... Gratulacje...
Jeżeli dobrze przewidzieliśmy top na EURUSD w okolicach 1.18 czyli DX=93.50 ...
To generalnie fala #3 na EURUSD w dół powinna fajnie wywalić rynek w USA w/g mnie ...Warto popatrzeć. Może w końcu jakiś evencik z tym 4.3 sigma ala Lehman Bankruptcy?
VIX też czeka na sygnał. W każdym razie winę za cały burdel można zwalić na ECB i BoJ. To te 2 banki doprowadzą to katastrofy ...
To generalnie fala #3 na EURUSD w dół powinna fajnie wywalić rynek w USA w/g mnie ...Warto popatrzeć. Może w końcu jakiś evencik z tym 4.3 sigma ala Lehman Bankruptcy?
VIX też czeka na sygnał. W każdym razie winę za cały burdel można zwalić na ECB i BoJ. To te 2 banki doprowadzą to katastrofy ...
Ten pastor to ma tyle wspólnego z Lirą co Trade War ze spowolnieniem...
Codziennie GAP w Indiach ...
Codziennie GAP w Indiach ...
W/g mnie też ... Wygląda na top na 1.18 na EURUSD ... Wave #3 na DXY = spadki w USA na bank ...
Grunt, żeby SP500 odcieło gapem poniżej pierwszego topu z 26/01/2018 czyli 2878.50, to już mamy ogromne prawdopodobieństwo, że koniec z USA...
Oczywiście, że to ogromny RISK... Tych krajów jest dużo więcej, bo tam są jeszcze Indie, Chiny, Brazylia i tam jakieś dziadostwa, których nazw już nie pamiętam... Do tego za 2 dni mamy 2.25% FED Funds Rates a od 1 października 50B$ QT ... Phii...ECB'S DRAGHI SAYS RISKS FROM TURKEY AND ARGENTINA NOT MATERIAL FOR EURO ZONE
Subprime w 2007 też miał nic nie zrobić...
Różnice w rentownościach obligacji ... Albo ja czegoś nie rozumiem, albo EURUSD dawno powinno być 1.00