Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
A tak obligacje 10Y kupiły dzisiejszy wzrost cen akcji :
Czyli ... nie kupiły... Urosły o prawie 0.10% to bardzo dużo...
Czyli ... nie kupiły... Urosły o prawie 0.10% to bardzo dużo...
W tej sytuacji spokojnie czekać dokładając pozycji krótkich. Przynajmniej ja tak robię. Ta amunicja nie znajduje się w worku bez dna. W końcu jej zabraknie lub też jej koszt będzie tak ogromny że przestanie mieć jakikolwiek sens jej używanie.
W/g mnie szybciej niż nam się wydaje przyjdzie moment gdzie giełda zobaczy te fatalne dane z gospodarki USA... spadek wydatków konsumenckich, spadek kupna domów, rachityczne PKB, spadek sprzedaży aut, wzrost zaległości w spłatach kredytów, itp itd...Gregory pisze:W tej sytuacji spokojnie czekać dokładając pozycji krótkich. Przynajmniej ja tak robię. Ta amunicja nie znajduje się w worku bez dna. W końcu jej zabraknie lub też jej koszt będzie tak ogromny że przestanie mieć jakikolwiek sens jej używanie.
Za każdym razem jak pompują giełdę jak dzisiaj -> zaległości w spłatach kredytów lecą pionowo do góry.
W 90% na indeksy, bardzo rzadko na pojedyncze spółki. -> ah sorry to nie do mnie :)Kris pisze:Gregory. Pozycje krótkie otwierasz na indeksy czy też na konkretne spółki ?
Na indexy. Na jenie mam długą, na euro krótkie.
Jenie dzisiaj założyłem. Widziałem na godzinowym że co niżej to popyt więc założyłem. Same cienie od dołu . Poziom 105 na jenie jest dosyć atrakcyjny.
Jenie dzisiaj założyłem. Widziałem na godzinowym że co niżej to popyt więc założyłem. Same cienie od dołu . Poziom 105 na jenie jest dosyć atrakcyjny.
Yen na 105 to faktycznie LONG = indeks dolara w górę :) Wtedy carry-trade zostanie zniszczone, a indeksy przywalą w dół aż miło jak Yen pójdzie do góry...Gregory pisze:Na indexy. Na jenie mam długą, na euro krótkie.
Zresztą Greg mówił tutaj bodajże wczoraj o Kurodzie. Pewnie zaczną drukować. Do tego jak index $ się umocni to jen w górę. W każdym razie pozycję bazową już mam jak będą szli dalej w górę a wygląda że tak to będę piramidował.
Patrz Gregory :
Yen się osłabia ... bo idzie do góry -> indeks dolara do góry -> dobija do 91 -> FED panika, bo ALGOSy zrobią zaraz SELL SELL SELL -> kupuje ropę aby osłabić dolara -> Rentowności 10Y dobijają do 3.00% -> ALGOSy -> SELL SELL SELL
Jasne?
:)
Widzicie tą chorą sytuację?
Yen się osłabia ... bo idzie do góry -> indeks dolara do góry -> dobija do 91 -> FED panika, bo ALGOSy zrobią zaraz SELL SELL SELL -> kupuje ropę aby osłabić dolara -> Rentowności 10Y dobijają do 3.00% -> ALGOSy -> SELL SELL SELL
Jasne?
:)
Widzicie tą chorą sytuację?
Tak. Generalnie rynek chodzi jak trzymający się płotu. W mediach opowiadają dziwne historie. Wiadomo aby uspokoić masy. Sądzę że FED boi się niepokojów społecznych.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2018, 23:12 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
heh no -> to moja nauka nie poszła w las :)
Naprawdę robisz kawał porządnej roboty. Nawet jak czegoś nie dopowiesz bo to jest naturalne dla kogoś kto dużo wie. To można doczytać.
Yen jak dobił do 106 to już Kuroda ogłosił 100MLD Yenów skupu, teraz jak widzi 105 to chyba w grobie się przewraca, a przynajmniej za dobrze nie śpi póki padnie trupem ze strachu ... :)Gregory pisze:Naprawdę robisz kawał porządnej roboty. Nawet jak czegoś nie dopowiesz bo to jest naturalne dla kogoś kto dużo wie. To można doczytać.
W mediach zawsze bzdury opowiadają ala 5% wzrostu PKB itp itd ...Gregory pisze:Tak. Generalnie rynek chodzi jak trzymający się płotu. W mediach opowiadają dziwne historie. Wiadomo aby uspokoić masy. Sądzę że FED boi się niepokojów społecznych.
Dzisiaj trochę przegapiłem SWN:xnys. Zabrakło mi miejsca ekranie. Byłem zajęty klikaniem na sem 500 i maiłem trochę biurowej roboty i uszło to mojej uwadze.
Słuchaj. Greg daje zajawki tematyczne resztę musisz uzupełnić jeśli czegoś nie wiesz. Generalnie jak czegoś nie wiem to natychmiast szukam bo czuje się niekomfortowo nie wiedząc.
+20% ... ja kupiłem SWN trochę za wcześniej -> wyszedłem na 0% dzisiaj, widać było że ktoś celowo manipuluje kursem, żeby akumulować...Gregory pisze:Dzisiaj trochę przegapiłem SWN:xnys. Zabrakło mi miejsca ekranie. Byłem zajęty klikaniem na sem 500 i maiłem trochę biurowej roboty i uszło to mojej uwadze.
Wczoraj jeszcze myślałem o tym aby postawić oczekujące ale w końcu zapomniałem. Odpowiadanie urzędnikom państwowym na pisma mąci umysł.
Podejrzewam że będzie jeszcze okazja na początku tygodnia . Po takiej świecy powinno być delikatne odreagowanie.
Podejrzewam że będzie jeszcze okazja na początku tygodnia . Po takiej świecy powinno być delikatne odreagowanie.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2018, 23:37 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.