Czyli ... nie kupiły... Urosły o prawie 0.10% to bardzo dużo...
![Obrazek](https://puu.sh/zze9g/dc2690c62d.png)
W/g mnie szybciej niż nam się wydaje przyjdzie moment gdzie giełda zobaczy te fatalne dane z gospodarki USA... spadek wydatków konsumenckich, spadek kupna domów, rachityczne PKB, spadek sprzedaży aut, wzrost zaległości w spłatach kredytów, itp itd...Gregory pisze:W tej sytuacji spokojnie czekać dokładając pozycji krótkich. Przynajmniej ja tak robię. Ta amunicja nie znajduje się w worku bez dna. W końcu jej zabraknie lub też jej koszt będzie tak ogromny że przestanie mieć jakikolwiek sens jej używanie.
W 90% na indeksy, bardzo rzadko na pojedyncze spółki. -> ah sorry to nie do mnie :)Kris pisze:Gregory. Pozycje krótkie otwierasz na indeksy czy też na konkretne spółki ?
Yen na 105 to faktycznie LONG = indeks dolara w górę :) Wtedy carry-trade zostanie zniszczone, a indeksy przywalą w dół aż miło jak Yen pójdzie do góry...Gregory pisze:Na indexy. Na jenie mam długą, na euro krótkie.
Jenie dzisiaj założyłem. Widziałem na godzinowym że co niżej to popyt więc założyłem. Same cienie od dołu . Poziom 105 na jenie jest dosyć atrakcyjny.
Yen jak dobił do 106 to już Kuroda ogłosił 100MLD Yenów skupu, teraz jak widzi 105 to chyba w grobie się przewraca, a przynajmniej za dobrze nie śpi póki padnie trupem ze strachu ... :)Gregory pisze:Naprawdę robisz kawał porządnej roboty. Nawet jak czegoś nie dopowiesz bo to jest naturalne dla kogoś kto dużo wie. To można doczytać.
W mediach zawsze bzdury opowiadają ala 5% wzrostu PKB itp itd ...Gregory pisze:Tak. Generalnie rynek chodzi jak trzymający się płotu. W mediach opowiadają dziwne historie. Wiadomo aby uspokoić masy. Sądzę że FED boi się niepokojów społecznych.
+20% ... ja kupiłem SWN trochę za wcześniej -> wyszedłem na 0% dzisiaj, widać było że ktoś celowo manipuluje kursem, żeby akumulować...Gregory pisze:Dzisiaj trochę przegapiłem SWN:xnys. Zabrakło mi miejsca ekranie. Byłem zajęty klikaniem na sem 500 i maiłem trochę biurowej roboty i uszło to mojej uwadze.