Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Jeśli ma to być fałszywym wybiciem to jest prawdopodobny test MA200 z D1.
Tesla to Enron of the USA ... Elon chyba znowu pre-market w margin akcje kupuje (ok 200$ to margin call dla Elona i ruch -50% jednego dnia nie powinien dziwić ... czekamy), ale rynek to od razu wyprzedaje...
Alibaba to Enron of China ... (najbardziej shortowana obecnie spółka). Schemat działania do Enronu jest jeszcze bardziej podobny niż Tesli (miliony spółek córek, gdzie ginie kapitał) ... <= watch that company ... Może w inflationary slow-down do deflationary slow-down będzie ciekawie ...
Alibaba to Enron of China ... (najbardziej shortowana obecnie spółka). Schemat działania do Enronu jest jeszcze bardziej podobny niż Tesli (miliony spółek córek, gdzie ginie kapitał) ... <= watch that company ... Może w inflationary slow-down do deflationary slow-down będzie ciekawie ...
FED jest zawsze przeuroczy w tych sprawach ....
Fed Williams: Fed Should Not Ignore Risk OF Yield Curve Inversion But May Be Reasons Why It Does NOT Give The Same Signal On Recession As In The Past
Doliczamy oficjalnie Emerging Markets -20% i BEAR MARKET do kompletu ... Na okręcie zostaje tylko kapitan USA już teraz ...
A co Ty tak polujesz na to DXY? Chcesz złapać dołek z dokładnością do setnego miejsca po przecinku? :)
Oj nie kilka lat i oj nie jesteśmy przygotowani, bo przeżarliśmy cały dobrobyt przez 10-cio letni boom ... Nic nie odłożyliśmy -> wszystko rozdaliśmy...
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ki/238b7vr
Oj nie kilka lat i oj nie jesteśmy przygotowani, bo przeżarliśmy cały dobrobyt przez 10-cio letni boom ... Nic nie odłożyliśmy -> wszystko rozdaliśmy...
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... ki/238b7vr
Polska ... Recesja ... Kto by pomyślał jeszcze 6M temu co? ...
My :) Świat to jedno wielkie domino.
Zresztą spójrzcie jak to się wszystko powoli ładnie układa. Potrzeba jedynie czasu, a nie jakiejś magii. Polecam lekturę od 1 strony tego tematu i co Greg pisał oraz inni.
Zresztą spójrzcie jak to się wszystko powoli ładnie układa. Potrzeba jedynie czasu, a nie jakiejś magii. Polecam lekturę od 1 strony tego tematu i co Greg pisał oraz inni.
To jest tylko cierpliwość... Rynek da nam z 12M do ucieczki zanim przywali deflationary slow-down ... Dlatego dzień po dniu katapultowałem się ze wszystkiego co niepłynne. Mieszkania sprzedałem, FIZy sprzedałem. Zaraz zapadają mi jakieś tam obligacje to wszystko do cashu i jestem grubo przygotowany...
To nie żadna magia. Rynek jeszcze wykreuje nam wydarzenia które doprowadzą do tego deflationary-slow down. Możemy być tego pewni, że się pojawią. Jakie? Możemy strzelać, ale to mało ważne i raczej loteria i drobny szczegół. Sztuką jest granie 1$-1000$ i potem shortować 1000$ do 1$ ...
Musimy dostać jakiś katalizator, który załamie rynek a on się pojawi, kiedy nie wiem, ale przynajmniej ja będę do tego grubo przygotowany... Na krachach największe pieniądze się robi i najszybciej, niestety kosztem innych, ale na tym kapitalizm póki co polega :/
Mój faworyt na bull-market następny to całe agriculture ... to już moge powiedzieć z tego co widzę...
To nie żadna magia. Rynek jeszcze wykreuje nam wydarzenia które doprowadzą do tego deflationary-slow down. Możemy być tego pewni, że się pojawią. Jakie? Możemy strzelać, ale to mało ważne i raczej loteria i drobny szczegół. Sztuką jest granie 1$-1000$ i potem shortować 1000$ do 1$ ...
Musimy dostać jakiś katalizator, który załamie rynek a on się pojawi, kiedy nie wiem, ale przynajmniej ja będę do tego grubo przygotowany... Na krachach największe pieniądze się robi i najszybciej, niestety kosztem innych, ale na tym kapitalizm póki co polega :/
Mój faworyt na bull-market następny to całe agriculture ... to już moge powiedzieć z tego co widzę...
A value spółki na EM? np. w PL albo gazpromy i tak dalej?Greg pisze: Mój faworyt na bull-market następny to całe agriculture ... to już moge powiedzieć z tego co widzę...
Bieżąco ropa też dzisiaj ładnie daje.
Dzisiaj Morawiecki powiedział dla Interii:Greg pisze:Polska ... Recesja ... Kto by pomyślał jeszcze 6M temu co? ...
"Dzisiaj, w ogóle przez ostatnie kilka lat, żyjemy w epoce wielkich wpływów ze strony banków centralnych z całego świata. Akurat polski bank centralny, dobrze prowadzony, ma jeszcze sporo buforów, możliwości reakcji, np. obniżkę stóp procentowych, w sytuacji gdyby doszło do jakiegoś kryzysu na całym świecie. Tymczasem w wielu innych bankach centralnych takiego bufora nie ma - podkreślił premier." ;)
Ja na tym właśnie poległem, parę lat za wcześnie.Greg pisze: Mój faworyt na bull-market następny to całe agriculture ... to już moge powiedzieć z tego co widzę...
Co najlepiej wybrać na przyszłość jakieś ETF DBA itd?
Tylko w którym momencie przy inflacji ?
Co do ropy zobaczymy, mam nadzieję, że w dwa dni będzie -5%
Też ... Całe EEM... Gold itp itd...eleste pisze:A value spółki na EM? np. w PL albo gazpromy i tak dalej?Greg pisze: Mój faworyt na bull-market następny to całe agriculture ... to już moge powiedzieć z tego co widzę...
Bieżąco ropa też dzisiaj ładnie daje.
To nieprawda... Pan premier pomylił cykl ... Będziemy podwyższać stopy bo nam inflacja przywali z powodu rozdawnictwa i aby ustabilizować inflację wywalimy rynek nieruchomości i kredytowy w Polsce, bo w fazie recesji BĘDZIEMY musieli dodatkowo podwyższać stopy. Nie mamy rezerw żadnych. Nasz bank centralny jest prowadzony jak każdy inny w EEM. Jak jest dobrze to jest dobrze. Jak jest źle to nie wina BC tylko rządu, który przewalił 10 lat boomu na konsumpcje.Hermetic pisze:Dzisiaj Morawiecki powiedział dla Interii:Greg pisze:Polska ... Recesja ... Kto by pomyślał jeszcze 6M temu co? ...
"Dzisiaj, w ogóle przez ostatnie kilka lat, żyjemy w epoce wielkich wpływów ze strony banków centralnych z całego świata. Akurat polski bank centralny, dobrze prowadzony, ma jeszcze sporo buforów, możliwości reakcji, np. obniżkę stóp procentowych, w sytuacji gdyby doszło do jakiegoś kryzysu na całym świecie. Tymczasem w wielu innych bankach centralnych takiego bufora nie ma - podkreślił premier." ;)
Jak pięknie rynek zrobił Elona w konia ... Przyjdzie dzień gdzie zobaczymy -30 do -50% (TAK JEDNEGO DNIA)... Wtedy to oznaka, że margin call pociągnął Elona na dno ... Szacowany poziom 190$-230$
z +3% już minus ... Gdzie te czasy gdzie każda wiadomość była bullish dla tej firmy???????????? Ah to działało do inflationary slow-down :)
z +3% już minus ... Gdzie te czasy gdzie każda wiadomość była bullish dla tej firmy???????????? Ah to działało do inflationary slow-down :)
Tesla po prostu ma negatywny sentyment w pełni, a także FB i również Netflix choć ten jest na początku drogi. Przyjdzie i czas na Amazon i Apple~
A co do surowców to zbieram RJA. Natomiast czy uda się zarobić na bessie to zobaczymy, bo to wcale (emocjonalnie) nie takie proste jak się większości wydaje. Zmienność mimo wszystko robi swoje i trzeba naprawdę "ręce pod dupę wsadzić". Natomiast ja osobiście celują w kolejną hossę właśnie na surowcach, rynkach EM czy metalach i mam nadzieję, że taka przyjdzie w ogóle, a nie że nam tutaj za parę lat zrobią jakiegoś globalnego psikusa.
A co do surowców to zbieram RJA. Natomiast czy uda się zarobić na bessie to zobaczymy, bo to wcale (emocjonalnie) nie takie proste jak się większości wydaje. Zmienność mimo wszystko robi swoje i trzeba naprawdę "ręce pod dupę wsadzić". Natomiast ja osobiście celują w kolejną hossę właśnie na surowcach, rynkach EM czy metalach i mam nadzieję, że taka przyjdzie w ogóle, a nie że nam tutaj za parę lat zrobią jakiegoś globalnego psikusa.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2018, 18:39 przez dammad, łącznie zmieniany 2 razy.