Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Dane elegancja :) Wszyscy już chyba wiedzą gdzie ma kapitał płynąć. Różnica pomiędzy USA, a resztą rynków się nam solidnie powiększy.
To tyle jeśli chodzi o oRGRa na EURUSD
To tyle jeśli chodzi o oRGRa na EURUSD
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2018, 16:14 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
I od razu wiadomo, że czas na więcej QT i więcej Fed Fund Rate hikes jak takie dane z USA...
Prawie 100%, że 26/09 jest rate hike...
Prawie 100%, że 26/09 jest rate hike...
17$ już na szafie ... GDX jasno mówi, że na bounce na złocie raczej chyba ... nie liczy...
To jest zabawne już co się dzieje w strefie EURO... "in case of bank collapse"
No dawaj lirka ... dobrze jej idzie póki co :)
Ja patrzę na ten wykres to odnoszę niczym nie podparte co prawda wrażenie, ale wygląda jakby ktoś dokonywał interwencji na tym instrumencie.
Z GDX strzeliles w dychę. Gratulację.
To nie ja ... To Turecki Bank Centralny interweniuje ... Wyprzedał już chyba z 3/4 zapasów złota aby to ustabilizować ... Jeszcze chwila i im zabrakie i ciekawe czym wesprą walutę oprócz oczywiście Allahem i zaklinaniami Erdogana i jego świty...
O tym ile długu w USD w 2019 i 2020 roku mają tureckie firmy do spłacenia (i Turcja chyba też) to nawet nie wspominam, bo to aż włos się jeży na głowie od tych B$ ... Ciekawe skąd na to wezmą... Hm...
O tym ile długu w USD w 2019 i 2020 roku mają tureckie firmy do spłacenia (i Turcja chyba też) to nawet nie wspominam, bo to aż włos się jeży na głowie od tych B$ ... Ciekawe skąd na to wezmą... Hm...
W ogóle to dzisiaj mi przyszła kasa ze sprzedaży mieszkania ... => 90% USD 10% CHF i siedzi czeka na lepsze czasy ... Miałem sobie nowe auto kupić, ale nieeeeeeee, nie ten moment ... czas oszczędzać :)
Będę się martwić gdy Powell zacznie coś nawijać o obniżkach stóp albo QE ... Na razie nic z tych rzeczy na horyzoncie nie widać :/
Będę się martwić gdy Powell zacznie coś nawijać o obniżkach stóp albo QE ... Na razie nic z tych rzeczy na horyzoncie nie widać :/
Co wy na to w kontekście umocnienia się USD? Short commercials wzrasta
A co powiesz, że USD short commercials będzie -500 000 ??????????????????????
Mnie nadal ciekawi jakim cudem USD ma się osłabiać, gdy stopy rosną jak szalone do tego leci QT, a EUR, AUD, CAD, GBP, JPY vs USD to większe QE i coraz niższe stopy i te kraje siadają znacznie szybciej gospodarczo niż USA... No ja już nie mogę pojąć jakim cudem ludzie widzą, że 95 to max dla dolara i teraz spadnie, w szczególności, że jedziemy w inflationary slow-down do deflationary slow-down, które w tym cyklu będzie polegało na DXY do nieskończoności TECH bubble to burst + Emerging Markets currency crisis (1999-2001 cykl)
Mnie nadal ciekawi jakim cudem USD ma się osłabiać, gdy stopy rosną jak szalone do tego leci QT, a EUR, AUD, CAD, GBP, JPY vs USD to większe QE i coraz niższe stopy i te kraje siadają znacznie szybciej gospodarczo niż USA... No ja już nie mogę pojąć jakim cudem ludzie widzą, że 95 to max dla dolara i teraz spadnie, w szczególności, że jedziemy w inflationary slow-down do deflationary slow-down, które w tym cyklu będzie polegało na DXY do nieskończoności TECH bubble to burst + Emerging Markets currency crisis (1999-2001 cykl)
O k***a! ;)Greg pisze:A co powiesz, że USD short commercials będzie -500 000 ??????????????????????
A tak naprawdę to nie wiem, nie znam się.
O k***a! :) => było odpowiednią reakcją :P
A tak naprawdę -> nie wiem ile będzie, ale w/g mnie -50 000 jest grubo za mało na tą chwilę :)
A tak naprawdę -> nie wiem ile będzie, ale w/g mnie -50 000 jest grubo za mało na tą chwilę :)
I nie mówcie, że to nie jest schemat Ponziego ...
Nie będzie żadnego Roadstera ... Nie będzie Semi ani Modelu Y ...
Nie będzie żadnego Roadstera ... Nie będzie Semi ani Modelu Y ...
Tesla is currently taking reservations for the $200,000 base roadster version with an insane $50,000 deposit and for the $250,000 Founders Series for an even more insane $250,000 deposit.