Stock Market Crash 2018 - live comments

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Re: Stock Market Crash 2018 - live comments

Post autor: Greg » 01 mar 2018, 22:03

hrynek pisze:dzięki chłopaki. Na wszelki wypadek sprzedałam JNUG - mam nadzieje, że nie będę żałować ;) ale DGAZ trzymam, na razie na plusie :D
Chyba UGAZ ?

Lepiej zcashować z zyskiem niż potem stracić. To co dziś zrobili to jakiś absurd z tą interwencją...

Tylko na DXY trzeba się teraz patrzeć to będzie #1 wyznacznik kiedy pie..lnie ponownie :)

hrynek

Post autor: hrynek » 01 mar 2018, 22:06

Mam DGAZ dziś kupiony i prawie 3 procent na plusie.

Faktycznie jak surowce się odbiją to jeszcze pójdzie gaz do góry ale na pewno i tak się zwróci :)

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 01 mar 2018, 22:10

hrynek pisze:Mam DGAZ dziś kupiony i prawie 3 procent na plusie.

Faktycznie jak surowce się odbiją to jeszcze pójdzie gaz do góry ale na pewno i tak się zwróci :)
Pocieszę Cię... Gaz nie ma nic wspólnego z naśladowaniem surowców... :)

Ropa -2.00% Gaz +1.00% <---------------------

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 01 mar 2018, 22:11

VelocityShares 3x Inv Natural Gas ETN (DGAZ)
Dzisiaj go widziałem i był ponad -2% Gaz nie zapowiada się dobrze. Choć jest na niskich poziomach. Ostatnio trend boczny.
Załączniki
Screen Shot 2018-03-01 at 22.10.54.png

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 01 mar 2018, 22:26

No dobra - fajny dzień - łatwe do przewidzenia ... Jutro zobaczymy na rozpoczęciu jaką zasadzkę szykują na nas... ale pocieszę Was ... W/g mnie to nie koniec efektywnych i efektownych spadków :)

hrynek

Post autor: hrynek » 01 mar 2018, 22:28

hehe :)

Tak dobry dzień! Oby jutro jeszcze lepszy!

dobranoc :)

wies
Stały bywalec

Post autor: wies » 01 mar 2018, 23:02

GREG,to o czym Ty piszesz od kilku tygodni ,większość nie wie o co naprawdę tu chodzi.Niektórzy napewno powielają to co sugerujesz,ale to nie tędy droga,SPEKUACJA na takim rynku wymaga przewidzieć co przeciwnik ma w kartach i jakimi zagra,a TY , siadając do stolika pokerowego już po kilku rozdaniach wiesz co przeciwnik ma w kartach ,dlatego możesz przewidzieć dalsze rozdanie kart,a w około kibice mogą tylko się zakładać kto wygra taki pojedynek zakładając sie za i przeciw,ale oni są planktonem tych zkładów ,bo wygrywają TYLKO gracze przy stoliku ,tak podobnie jest z giełdą,analiza techniczna jest tyle warta jak śnieg z tamtego roku.Tu liczy się spryt i cwaniastwo w uposzczeniu jak ograć tego po drugiej stronie stolika.
Moim zdaniem Greg jest bardzo dobrym pokerzystą na tytm rynku,zna ruchy przeciwnika przy rozdaniu kart.
Jeśli się mylę ,to Greg skomentuj to.Sam tak spekuluje krótkoterminowo.

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 01 mar 2018, 23:11

Powyższe przyjmuję z dużym zadowoleniem.

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 01 mar 2018, 23:36

wies pisze:GREG,to o czym Ty piszesz od kilku tygodni ,większość nie wie o co naprawdę tu chodzi.Niektórzy napewno powielają to co sugerujesz,ale to nie tędy droga,SPEKUACJA na takim rynku wymaga przewidzieć co przeciwnik ma w kartach i jakimi zagra,a TY , siadając do stolika pokerowego już po kilku rozdaniach wiesz co przeciwnik ma w kartach ,dlatego możesz przewidzieć dalsze rozdanie kart,a w około kibice mogą tylko się zakładać kto wygra taki pojedynek zakładając sie za i przeciw,ale oni są planktonem tych zkładów ,bo wygrywają TYLKO gracze przy stoliku ,tak podobnie jest z giełdą,analiza techniczna jest tyle warta jak śnieg z tamtego roku.Tu liczy się spryt i cwaniastwo w uposzczeniu jak ograć tego po drugiej stronie stolika.
Moim zdaniem Greg jest bardzo dobrym pokerzystą na tytm rynku,zna ruchy przeciwnika przy rozdaniu kart.
Jest dokładnie 1:1 jak mówisz. Przewidywania ruchów rynków nie są trudne wbrew pozorom jak się ma wiedzę i doświadczenie. Sami widzicie po moich wpisach, że rzadko się mylę. Co nie znaczy, że się nie mylę, bo tak nie jest. Jest to kwestia kalkulacji ryzyka, dobierania pozycji i dokładania widząc jak karty są w tle rozdawane, albo zwijanie się w inne miejsce.

To wszystko wyczytuje z kart które rozdają na rynku i wiedzy jak się zachowuje handel algorytmiczny. To nie ma nic wspólnego z inwestowaniem, żeby nie było to jest bardzo głęboka spekulacja...

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 02 mar 2018, 00:28

Czytam na bloombergu jak to wyprzedaż spowodowana była taryfami Trumpa ...

Phi ... G..no prawda... Taryfy nic nie mają do tego... Indeks dolara dotarł pod 91.00 i algosy włączyły SELL w panice, a że zbiegło się to z taryfami no cóż pech - mają na co zwalić :)

hasior

Post autor: hasior » 02 mar 2018, 05:30

wies pisze:GREG,to o czym Ty piszesz od kilku tygodni ,większość nie wie o co naprawdę tu chodzi.Niektórzy napewno powielają to co sugerujesz,ale to nie tędy droga,SPEKUACJA na takim rynku wymaga przewidzieć co przeciwnik ma w kartach i jakimi zagra,a TY , siadając do stolika pokerowego już po kilku rozdaniach wiesz co przeciwnik ma w kartach ,dlatego możesz przewidzieć dalsze rozdanie kart,a w około kibice mogą tylko się zakładać kto wygra taki pojedynek zakładając sie za i przeciw,ale oni są planktonem tych zkładów ,bo wygrywają TYLKO gracze przy stoliku ,tak podobnie jest z giełdą,analiza techniczna jest tyle warta jak śnieg z tamtego roku.Tu liczy się spryt i cwaniastwo w uposzczeniu jak ograć tego po drugiej stronie stolika.
heh wies chyba wczoraj wykład LIVE i pilnowanie pozycji na DAX Rafała Zaorskiego oglądałeś, bo identyczny przykład podałeś z tymi graczami co on ok godz 14.

Dziros
Stały bywalec

Post autor: Dziros » 02 mar 2018, 06:01

Hasior

dokładnie, tylko zrobił trochę poprzekręcał.
https://youtu.be/U5VL9tJFyZ4?t=3613

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 02 mar 2018, 11:14

To lecim ... co mamy dzisiaj ...

Ostatnie 2 dni to gorzej niż dramat (i tu nie przesadzam) jeżeli chodzi o wyniki z gospodarki USA. 2H2018-1H2019 recesja raczej murowana, chyba, że FED szybko nie zetnie stóp i nie uruchomi nowego QE. Wczoraj oglądałem filmy od paru trejderów gdzie krzyczą NASDAQ 10000, a ja patrzę się na wykres podaży M2 pieniądza w USA i ilość QT które robi FED i aż śmiać mi się chcę z tych prognoz. Jak kasy w obiegu nie ma, to gdzie NASDAQ ma iść na 10000 ... Bullshit jakiego dawno nie słyszałem...

Wczoraj FED ratując rynki rzucił sporo dolara przywracając płynność. DXY spadł z 90.80 do 90.20 (90.80 - spowodowało lawinę wyprzedaży przez algorytmy, nie żadne bzdurne taryfy celne), ale w/g mnie indeks powinien zamaszerować nadal do góry. Złoto odbiło (bo DXY spadł bardzo mocno, więc złoto mocno odbiło w funkcji tego jak DXY szybko spadał), ale w/g mnie tymczasowo. Wczoraj po sesji 7x niż normalnie zapotrzebowanie na SQQQ - jak zwykle troszkę za późno. Ciekawostą jest duże zapotrzebowanie na TLT (obligacje) i GDX ... Niestety te 2 rzeczy są sprzeczne ze sobą. Jak TLT urośnie to GDX spadnie, więc ktoś tu oszukuje, a obligacje mają zawsze racje. Ropa spada - presja inflacyjna się oddala.

10Y spadły i utrzymują się 2.81% - rynek spada dalej. Dziś do rynku dotarły masakryczne dane z gospodarki o których była mowa od 2 dni. Wydatki konsumenckie (a 70% PKB to konsumpcja) spadły, więć 1Q2018 PKB - daje z 1.5% (?). Skoro oblgacje zyskują, a rynek spada = rynek powoli zaczyna wliczać recesje i spowolnienie gospodarcze w indeksy. Oczywiście zawsze Chińczyk w akcie agresji może wyrzucić dług USA za karę za taryfy, ale teraz wychodzi na to, że rynek jest o wiele bardziej wrażliwy na wzrost rentowności 10Y i będzie agresywnie reagował spadkami gdy tylko rentowności obligacji wzrosną (obligacje spadną). Chiny też mają spory problem - PMI ich jest na granicy recesji raptem 50.3, a zejście PMI poniżej 50 oznacza spowolnienie gospodarcze. Dodatkowo mają aferę ala AIG w 2008 roku z ich odpowiednikiem AIG = Angbankiem.

FED wie w/g mnie, że jest już po jabłkach i oby żaden bank się teraz na zaległościach w spłatach nie wywalił. CNBC i Bloomberg atakują kup APPLE i AMAZONA, ale to już chyba koniec...

SP500 już -0.35% powoli sentyment zaczyna docierać do szerokiej publiczności, że coś tu nie halo. Powoli FED spuszcza parę z giełd, ale jak widać było po wczoraj - kontrolowalnie, oby lawina nie ruszyła, jak ruszy to od razu jest interwencja.

Zobaczymy jak się ustawi DXY, 10Y, SP500, Ropa - cała reszta mnie w ogóle nie interesuje...

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 02 mar 2018, 12:24

DXY spada i giełda spada ... coraz zabawniej, teraz jak DXY wzrośnie to giełda lawinowo zacznie spadać -> to już bez wyjścia mi się wydaje... dalsze upuszczanie pary przed nami... ale kontrolowalnie...

Najlepsze, że na spadek DXY przestała reagować ropa, która powinna iść do góry, tak samo nie rosną rentowności obligacji...

W/g mnie teraz rynek się przestawia z handlowania w rynku byka, na pierwszą fazę bear market.

Obserwacja DXY, SP500, Ropa, 10Y <--- te 4ry mnie interesują za chwilę może być tak, że :

DXY w dół, SP500 w dół, ropa w dół, 10Y (rentowności) w dół = BEAR MARKET pełną gębą...

Jeżeli teraz FED próbuje dostarczać płynność i obniża indeks DXY, a to nie działa ... To FED już właśnie wie, że koniec zabawy, ale przynajmniej dług USA jest atrakcyjny, czyli to o czym trąbie od jakiegoś czasu :D :D

Aaa wczoraj po sprzedaży SQQQ, zamieniłem na koniec sesji na RUSS (3xshort Russia)

PS : Nie radzę robić buy-the-dip póki co na żadnym z poziomów jak tak pięknie leci ...

Hehehe jaka panika wśród permabulli i tych co pisali "we will never have a pullback ever" ...

WYJĄTEK : Duże QE i obniżenie stóp procentowych. Nawet wstrzymanie podwyżek bez QE na niewiele się w/g mnie zda, może chwilowe odbicie, ale wtedy też FED musiałby QT zatrzymać, a póki co tego nie robi...

hasior

Post autor: hasior » 02 mar 2018, 12:52

skoro ma lecieć to nic nie stoi na przeszkodzie aby dalej trzymać UVXY, SQQQ, DWT, SOXS +szortowanie TESLI.
GREG czym sie kierowałeś zamieniająć SQQQ na RUSS??
widzisz tam większy potencjał do spadków?

Zablokowany