Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Na DXY chyba zaczyna się korekta AB=CD. W takim układzie EURUSD target 1,18500
Ostatnio zmieniony 27 sie 2018, 17:03 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Ciekawe do ilu spadnie.
Gregory,a do złotówki?
Oczywiście o zielonego mi chodziło
Ja nie obserwuję złotówki, nie handlują nią. Ja niezwykle rzadko zakładam pozycje na walutach. Z tego co wiem to Kris działa na złotówce.
Widzę że słowa Powella a raczej ich "interpretacja" zrobiły swoje. Na SP500 z rzadka jakaś spółka jest na czerwono. Jedyna z technologicznych która traci to Tesla i to symbolicznie. Od 4 godzin kurs pełznie jednak ciągle w górę.
- Załączniki
-
Piszą, że Powell + umowa z Meksykiem.
Jak dla mnie to wszystko jest irracjonalne, no ale jak AT to AT.
Jak dla mnie to wszystko jest irracjonalne, no ale jak AT to AT.
Może wychodzą z tych longów co nabrali grubo przez ostatnie tygodnie.
Jeżeli jest tak jak mówisz że nabrali dużo longów to nie po to aby je tak słabo sprzedać. Mamy zanegowany podwójny top który będzie teraz wsparciem. Stop losy jeśli są to możliwe że powyżej 3 tyś. |W tej sytuacji 3 tyś jest kwestią czasu. Jak jeszcze zrobią retest podwójnego szczytu i odbiją się w górę to mamy pozamiatane i dalszy ruch w górę. Jakiś rok temu chyba czytałem analizę na bazie wstęgi Bollingera. Realnym jest zasięg w okolice 4500.
A swoją drogą odległość pomiędzy ceną a MA200 na miesięcznym jest imponująca.
Miałem na myśli USD , nie sp500. Ogólnie to samo mniej więcej co Ryszard parę stron wcześniej wrzucał.Gregory pisze:Jeżeli jest tak jak mówisz że nabrali dużo longów to nie po to aby je tak słabo sprzedać. Mamy zanegowany podwójny top który będzie teraz wsparciem. Stop losy jeśli są to możliwe że powyżej 3 tyś. |W tej sytuacji 3 tyś jest kwestią czasu. Jak jeszcze zrobią retest podwójnego szczytu i odbiją się w górę to mamy pozamiatane i dalszy ruch w górę. Jakiś rok temu chyba czytałem analizę na bazie wstęgi Bollingera. Realnym jest zasięg w okolice 4500.
Korekta na DXY głębsza idzie... Emerging Markets oddychają ... Teraz widać jaką potęgą jest index DXY i co może zrobić
Wygląda na opcje #2 w EURUSD czyli pod 1.20 gdzieś i dzięki Bogu ... Bo jeszcze 3M potrzebuje ...
1.18-1.19 wygląda bounce ...
Wygląda na opcje #2 w EURUSD czyli pod 1.20 gdzieś i dzięki Bogu ... Bo jeszcze 3M potrzebuje ...
1.18-1.19 wygląda bounce ...
Ten rynek to już istny dzikus ... Już fundy eliminują w ETFach opłaty za zarządzanie (more suckers to join the party)... Mam wrażenie, że jak jutro Tesla ogłasza bankructwo to kurs akcji wcale nie spadnie a wzrośnie ...
Aż sam zaczynam się zastanawiać czy to nie "NEW ECONOMY" ... hehe
Aż sam zaczynam się zastanawiać czy to nie "NEW ECONOMY" ... hehe
Czas chyba rzucić ręcznikiem...
Przy spadającym DX.F to co innego mogłoby być triggerem...oczywiście teoretycznie jest sporo rzeczy, ale to tylko teoria...a EEM już niestety z oddechem