Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Odwdzięczę się...
Chlopaki, kupiłam dziś DGAZ 28,21 myślę, że też dobry zakup ;)
Chlopaki, kupiłam dziś DGAZ 28,21 myślę, że też dobry zakup ;)
U mnie nie ma takiego tickera
Ropa nie chce spadać bo index $ się korekci
Tak Plunge Protection Team próbuje oddziaływać na algosy (to wszystko jest ratunek)... Ale pamiętamy jak wielki kapitał z EURUSD leci i z jakich powodów... Kupili odrobinę czasu...
Dziś ECB ogłosiło, że nie zamknie za szybko programu QE, a FED ogłosił 4 podwyżki ... Domyślcie się jakim cudem indeks dolara może w ogóle spadać hehe... Jak spadki zahamują to 10Y wyskoczą od razu +kilka procent i znowu to samo...
Dziś ECB ogłosiło, że nie zamknie za szybko programu QE, a FED ogłosił 4 podwyżki ... Domyślcie się jakim cudem indeks dolara może w ogóle spadać hehe... Jak spadki zahamują to 10Y wyskoczą od razu +kilka procent i znowu to samo...
Jest bardzo czysta i klarowna logika za tym wszystkim - dlatego jest to tak w miarę proste do przewidzenia. Ten żywioł bierze się z logiki działania handlu HFT.Kris pisze:Słuchajcie ja na to patrzę i tu nie ma logiki to idzie żywioł.
Zobaczcie zbili indeks dolara od razu Gold Miners do góry ... 1:1
Ale to co robią nie za działa na długo ... brakuje dolara w obiegu przez QT, płynność wypompowana. Bez QE będziemy co chwilę widzieć takie jazdy i notować coraz niższe poziomy SP500. Kiedyś taką tezę wysnułem, że kontrolowalnie będziemy schodzić coraz niżej, byleby nie zrobić na raz -20%.
HARDCORE już jest - bicie dolara nie działa... NASDAQ -2.00% i się nie podnosi...
Mimo to na ropie nie widać spektakularnego ruchu.
Zobacz na tym poziomie już się pojawił popyt
Opcje na SQQQ pozamykałem, poczekam na podpompowanie jak wszyscy znowu będą się cieszyć i bam znowu...
PPT i pewnie FED ratują (QE robią i skupują w tle).
Jutro zobaczymy o ile FED zwiększył bilans idąc dziś na ratunek...
Dollar w dół -> ropa do góry -> czyste HFT...Gregory pisze:Mimo to na ropie nie widać spektakularnego ruchu.
PPT i pewnie FED ratują (QE robią i skupują w tle).
Jutro zobaczymy o ile FED zwiększył bilans idąc dziś na ratunek...
Gratulacje Greg co do SQQQ! teżś miałam ;) Kupiłam JNUG :)
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 21:22 przez hrynek, łącznie zmieniany 2 razy.
Jutro dolar się odwróci i zacznie maszerować do góry, więc na koniec sesji go sprzedaj :)hrynek pisze:Kupiłam JNUG :)
Greg na koniec sesji jutrzejszej masz na myśli? ;) Ja widzę odbicie na zlocie
Ja ze swoich nic nie zamykam. Już robią pinbara na Indexie$
Tej sesji :) To, że złoto wyskoczyło to efekt zbicia kursu dolara przez broniący spadków FED... Jutro puszczą dalej. Nie ma siły indeks dolara musi rosnąć. FED nie chce złota po 1400$ i utraty zaufania do USD...hrynek pisze:Greg na koniec sesji jutrzejszej masz na myśli? ;) Ja widzę odbicie na zlocie
Ja to doładuje na koniec sesji ... niech wszyscy się uspokoją, że to koniec spadków...Gregory pisze:Ja ze swoich nic nie zamykam. Już robią pinbara na Indexie$
Dzięki dzisiejszej interwencji banku centralnego celem zbicia indeksu dolara. Gospodarka EURO siada i gospodarka Japonii też ... siada :)
Nie odpuszczają z tymi spadkami. Lekka korekta na 15 do EMA21 i dalej. Nie było mnie 5 min. Dobrze że nie zamknąłem. Ach ten internet na zawsze. Już chcę do domu do siebie mam dość tej Syberii.
No cóż. Ogromna interwencja ratująca. Zabili dolara z prawie 91.00 na 90.20 -> rzucili ogromną płynność na rynek czyli QE :)
Jutro powtórka z rozrywki... Indeks do góry złoto i ropa w dół i przełamanie ... Dziś pozwolono nam bez szaleństw prawie -2% :) Co za mendy ten FED nie chcą -5% zrobić, ale grunt ich przechytrzyć i cały HFT :) Stopniowo upuszczają parę...
Ciekaw jestem (pewnie jutro wyjdą statystyki) o ile FEDowi się zwiększył ballance sheet po dzisiejszym, ale jakieś 100MLD$ (???????) spokojnie...
Jutro za to pewnie obligacje i rentowności w nagrodę wyskoczą dachem ...
Jutro powtórka z rozrywki... Indeks do góry złoto i ropa w dół i przełamanie ... Dziś pozwolono nam bez szaleństw prawie -2% :) Co za mendy ten FED nie chcą -5% zrobić, ale grunt ich przechytrzyć i cały HFT :) Stopniowo upuszczają parę...
Ciekaw jestem (pewnie jutro wyjdą statystyki) o ile FEDowi się zwiększył ballance sheet po dzisiejszym, ale jakieś 100MLD$ (???????) spokojnie...
Jutro za to pewnie obligacje i rentowności w nagrodę wyskoczą dachem ...
dzięki chłopaki. Na wszelki wypadek sprzedałam JNUG - mam nadzieje, że nie będę żałować ;) ale DGAZ trzymam, na razie na plusie :D