Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Kto to wie... Jednak wygląda na to, że Powell może sobie dużo gadać, a ten super crowded trejd na long EURUSD zaczał i tak lecieć do USD i cieżko zatrzymać już taką machinę jak ruszyła ... Gdyby EURUSD nie był "crowded" to OK, może byśmy sobie polatali DXY=91, DXY=80 itp itd... ale EURUSD jest supercrowded i tu działa psychologia, tu wystarczy ziarnko piasku dorzucić i wszystko leci w drugą stronę. Jak kapitał leci faktycznie do USD to ... będzie zabawnie...
Widzę, że na długo gadanie Powella się nie zdało ... Znowu minus leci ... a EURUSD traci -> to jest właśnie to... (odwraca się crowded trejd)
Właśnie dlatego czasami nie ma co myśleć jak będzie. Trzeba widzieć pewne rzeczy i ocenić jakie jest prawdopobobieństwo spanikowania najbardziej crowded trejdów. Na tym się robi gigantyczne ruchy, bo wtedy panika się włącza. A jak dużo ludzi jest w trejdzie to jest ogromna panika i bardzo szybkie, duże i gwałtowne ruchy.
Indeks dolara maszeruje cały czas do góry i w/g mnie mało co go zatrzyma, bo cały crowded trejd z EURUSD zaczyna uciekać zamykając gigantyczną ilość pozycji podbijając indeks dolara i naciskając na spadki akcji. Interwencja FEDu na niewiele tu się w/g mnie zda...
Widzę, że na długo gadanie Powella się nie zdało ... Znowu minus leci ... a EURUSD traci -> to jest właśnie to... (odwraca się crowded trejd)
Właśnie dlatego czasami nie ma co myśleć jak będzie. Trzeba widzieć pewne rzeczy i ocenić jakie jest prawdopobobieństwo spanikowania najbardziej crowded trejdów. Na tym się robi gigantyczne ruchy, bo wtedy panika się włącza. A jak dużo ludzi jest w trejdzie to jest ogromna panika i bardzo szybkie, duże i gwałtowne ruchy.
Indeks dolara maszeruje cały czas do góry i w/g mnie mało co go zatrzyma, bo cały crowded trejd z EURUSD zaczyna uciekać zamykając gigantyczną ilość pozycji podbijając indeks dolara i naciskając na spadki akcji. Interwencja FEDu na niewiele tu się w/g mnie zda...
Ja sprzedałam dziś wszystkie TVIX około 8,92 i weszłam na chwilę w w SVXY . Zobaczymy, najwyzej mnie ominie zabawa.
Saxo prognoza z godziny 12.00 target 2645
Chyba SP500 nas oszukuje troszeczke... DAX już -2.20%
Ale biją dolara znowu ... oby tylko zatrzymać spadki...
Ale biją dolara znowu ... oby tylko zatrzymać spadki...
Ostatnie 2h to będzie zabawa... Do 20:00 naszego czasu to takie niewiadomo co, po 20:00 się zaczyna zawsze zabawa hehehe, wrócę po 20:00...
Nowe taryfy celne wprowadzili na Chiny i taki dziwny zbieg okoliczności :)
Do spoko zabawy dzisiaj brakuje nam WTI = 59$...
Bronienie VIXu - NIE, bronienie DXY - NIE, teraz mam wrażenie, że bronią aby ropa nie spadła ...
Do spoko zabawy dzisiaj brakuje nam WTI = 59$...
Bronienie VIXu - NIE, bronienie DXY - NIE, teraz mam wrażenie, że bronią aby ropa nie spadła ...
Trąbią o tym na Bloombergu od godziny. Na stal i aluminium
Sprzedałam dawno SVXY na zero i z powrotem jestem w TVIX. tak czy siak sie nie opłacało bo koszty transakcji niby niskie ale zawsze dobry obiad ;)
A ostatnie 2h dopiero przed nami ... Ktoś chyba bardzo dużo za moje opcje na SQQQ zapłaci jak rozdawali je za darmoszkę ;)
Ale wsysa :
Hehe, easy :)Greg pisze:Daje -2% na SP500 dzisiaj :) #Lotto
Ale wsysa :
Gorzej jak Chinole w geście przyjaźni zaczną się bawić papierami dłużnymi z US
To będzie jeszcze lepsza zabawa, ale trzeba na to patrzeć fakt...
Ostatnie 2h teraz warto zapiąć pasy :)
No ale tuza wzrostów ...
Ostatnie 2h teraz warto zapiąć pasy :)
No ale tuza wzrostów ...
Dax jakiego szwunku dostał
Starają się ratować już wszystko i wszędie...
No to co lecim z koksem. Ostatnia fala, która zmiecie buy-the-dipowców ...
Prezydent Xi nie pozwoli na żadne taryfy bez ukarania USA ... Niech wyprzedają co mają...
No to co lecim z koksem. Ostatnia fala, która zmiecie buy-the-dipowców ...
Prezydent Xi nie pozwoli na żadne taryfy bez ukarania USA ... Niech wyprzedają co mają...
W tym tempie za chwilę przetestują 2600, Spychanie indexu dolara nic nie dało już wraca
Rozbujało sie ladnie.
Na co zwracacie uwage - co mogloby zatrzymac spadki?
Dolar index rosnie
Vix rosnie all time today wlasnie
Co dla Was bedzie sygnalem zeby pozbywac sie shortow?
Na co zwracacie uwage - co mogloby zatrzymac spadki?
Dolar index rosnie
Vix rosnie all time today wlasnie
Co dla Was bedzie sygnalem zeby pozbywac sie shortow?