Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Co Wy o te wybory... GIełda z wyborami ma może 10% wspólnego. 90% to zależności. Ropa spada = Rosja spada. Kropka.
A czy złoto jest podatne na niewypłacalność rządu USA? No póki co chyba nie :) To ten sam typ zależności.
Automaty grają na giełdzie, więc ropa spada zaczną sprzedawać Rosję, inflacja zacznie maleć przez spadki cen ropy zaczną sprzedawać złoto itp itd blablabla :)
Mnie tez wychodzi coś koło 2tyg do zjazdu... Coś czuje jak to każdy nowy FEDowiec pożegnamy się z sugestiami obniżek. Znowu wracamy do pytania :
a) Dług
b) Akcje
Co ważniejsze? Jak dług to podwyższamy stopy i przekłówamy bańkę, jak akcje to eksploduje nam dług... Punkt przegięcia znamy, teraz możemy wybrać opcję a) albo b). Ja wybieram a)
A czy złoto jest podatne na niewypłacalność rządu USA? No póki co chyba nie :) To ten sam typ zależności.
Automaty grają na giełdzie, więc ropa spada zaczną sprzedawać Rosję, inflacja zacznie maleć przez spadki cen ropy zaczną sprzedawać złoto itp itd blablabla :)
Mnie tez wychodzi coś koło 2tyg do zjazdu... Coś czuje jak to każdy nowy FEDowiec pożegnamy się z sugestiami obniżek. Znowu wracamy do pytania :
a) Dług
b) Akcje
Co ważniejsze? Jak dług to podwyższamy stopy i przekłówamy bańkę, jak akcje to eksploduje nam dług... Punkt przegięcia znamy, teraz możemy wybrać opcję a) albo b). Ja wybieram a)
Jak ropa zrobi dziś kolejne -2% to zobaczysz jasny kierunek ... lotu w dół hehehehe...Kris pisze:Mam wrażenie, już dzisiaj zobaczymy konkretny jasny kierunek.(Znowu mi się wydaje...............)
Była ogromna panika, ale ratowali VIX 4-5ma spółkami ciągnąc indeksy do góry obniżając VIX...Amazon, Apple, Boeing, Netflix, Google itp itd...hrynek pisze:oby było tak jak mówisz, ale mam inne wrażenie. Wczoraj przez ostatnią godzinę niby spadało, a volatility index praktycznie stał w miejscu nie wiele drgnął, nikt się tym nie przejął, nie było paniki, jak gdy spadało wcześniej w ciągu dnia. Mi to wyglądało jakby następny tj. dzisiejszy dzien miał zakonczyć sie na plusie dla S&P500."Wczoraj nie szczypali się w ostatniej godzinie. Szła ostra sprzedaż na ES i nie miał kto tego zbierać. Jeżeli dobrze pamiętam, to ask na 2714 trzymał rynek w ostatnich minutach przed 22. Ciekawe jak to dzisiaj pociągną po otwarciu."
Nagle zaczęli widziec indeks dolara po 100?Kris pisze:Z ciekawostek: moi mędrcy od analizy technicznej z których usług korzystam NAGLE zaczynają zmieniać zdanie co do kierunku i prognoz dla dolara i ich analizy zaczynają mówić zupełnie coś odmiennego co do tej pory. (biegunowość baterii zmienili w szklanej kuli)
Jak Powell dziś zmieni retorykę ... Np... wycofa wizję ostrych podwyżek stóp procentowych to 10Y wyskoczą w kosmos pod 3% z powrotem... i znowu dług zacznie wpływać na wyceny akcji windując je w dół...
Alternatywy za bardzo póki co nie ma niż lot w dół :) Powell może co najwyżej ograniczyć podwyżki, ściąć stopy i otworzyć nowe QE - wtedy tak lecimy do góry :)
Aaaa, jeżeli ktoś liczy na buy-backi jak giełda będzie spadać to może ostro się pomylić.
Oj spowolnienie gospodarcze idzie ... Obligacje zyskują ...
VIX złamał linię trendu od 2008 roku ... ciekawie się robi :)
Chciałbym dziś/jutro zobaczyć ropę po 60.50$ WTI a SP500 w dół o -1.5% byłoby cudownie ... Złoto pod 1300$ a GDXJ poniżej 30$ ... Idę się pomodlić o to :) Contango które się dzisiaj na ropie pojawiło szybko przyciśnie longi do sprzedaży długich pozycji...
PS : Podbitka z rozpoczęcia na Amazonie, Netflixie, Googlu, Boeingu i innych bzdetach, żeby ludzie kupowali buy-the-dip a indeksy odrobinę wyprostować (gdzie 90% spółek leci w dół), a druga połowa dnia no jak zwykle czyli pewno czerwono :) Ten scenariusz przy zerowej płynności jest grany over and over and over again a ludzie włażą i kupują ... Rany szok... Dzięki temu zabiegowi właśnie VIX zapierdziela do góry (bo 90% spółek leci w dół), a indeksy nie spadają, bo ciągną je Amazonem itp itd... Ale tak się nie da długo. Ratowali bijąc dolara - nie wyszło, teraz ratują podbijając Amazonem, też na długo to nie wystarczy...
Popatrzcie co się będzie działo po otwarciu ... Amazon, Apple, Google, Boeing, Netflix itp... drobno do góry, indeks się zacznie prostować (ludzie zaczną kupować AAPL, Amazona itp itd... bo rośnie) ale wiele spółek będzie spadać, tyle, że z 5 spółek to pewnie z 70% indeksu, więć kogo obchodzą pozostałe spółki. Do połowy dnia będzie na 0.00% z drobnym plusem, a ostatnie 2h sesji zacznie się zmasowany atak.
Alternatywy za bardzo póki co nie ma niż lot w dół :) Powell może co najwyżej ograniczyć podwyżki, ściąć stopy i otworzyć nowe QE - wtedy tak lecimy do góry :)
Aaaa, jeżeli ktoś liczy na buy-backi jak giełda będzie spadać to może ostro się pomylić.
Oj spowolnienie gospodarcze idzie ... Obligacje zyskują ...
VIX złamał linię trendu od 2008 roku ... ciekawie się robi :)
Chciałbym dziś/jutro zobaczyć ropę po 60.50$ WTI a SP500 w dół o -1.5% byłoby cudownie ... Złoto pod 1300$ a GDXJ poniżej 30$ ... Idę się pomodlić o to :) Contango które się dzisiaj na ropie pojawiło szybko przyciśnie longi do sprzedaży długich pozycji...
PS : Podbitka z rozpoczęcia na Amazonie, Netflixie, Googlu, Boeingu i innych bzdetach, żeby ludzie kupowali buy-the-dip a indeksy odrobinę wyprostować (gdzie 90% spółek leci w dół), a druga połowa dnia no jak zwykle czyli pewno czerwono :) Ten scenariusz przy zerowej płynności jest grany over and over and over again a ludzie włażą i kupują ... Rany szok... Dzięki temu zabiegowi właśnie VIX zapierdziela do góry (bo 90% spółek leci w dół), a indeksy nie spadają, bo ciągną je Amazonem itp itd... Ale tak się nie da długo. Ratowali bijąc dolara - nie wyszło, teraz ratują podbijając Amazonem, też na długo to nie wystarczy...
Popatrzcie co się będzie działo po otwarciu ... Amazon, Apple, Google, Boeing, Netflix itp... drobno do góry, indeks się zacznie prostować (ludzie zaczną kupować AAPL, Amazona itp itd... bo rośnie) ale wiele spółek będzie spadać, tyle, że z 5 spółek to pewnie z 70% indeksu, więć kogo obchodzą pozostałe spółki. Do połowy dnia będzie na 0.00% z drobnym plusem, a ostatnie 2h sesji zacznie się zmasowany atak.
To co mówiłem ... Dzisiaj Powell - wszyscy liczą, że zmieni retorykę i nie będzie hawkish ... i co się dzieje?
Rentowności już szybciutko z 2.83 na 2.85 poleciały do góry ... w sekundę.
Rentowności już szybciutko z 2.83 na 2.85 poleciały do góry ... w sekundę.
Przecież VIX nie stał w miejscu cały dzień. Zobacz ile poszedł do góry od otwarcia. Pozycjonowanie na opcjach mogło byc grane wcześniej, czego efektem był wzrost na przestrzeni całej sesji. Poza tym, ja opisuje jedynie to, co zauważyłem. Wyglądało to tak, jakby szlaban był podniesiony i shorty wchodziły bez żadnej kontroli. Wcześniej czegoś takiego nie było widać. Pogłębienie low spotykało się z reakcją na bid, tutaj nic. To tylko moja obserwacja, najbliższe sesje pokażą czy był w tym jakiś głębszy sens.hrynek pisze:Emini,"Wczoraj nie szczypali się w ostatniej godzinie. Szła ostra sprzedaż na ES i nie miał kto tego zbierać. Jeżeli dobrze pamiętam, to ask na 2714 trzymał rynek w ostatnich minutach przed 22. Ciekawe jak to dzisiaj pociągną po otwarciu."
oby było tak jak mówisz, ale mam inne wrażenie. Wczoraj przez ostatnią godzinę niby spadało, a volatility index praktycznie stał w miejscu nie wiele drgnął, nikt się tym nie przejął, nie było paniki, jak gdy spadało wcześniej w ciągu dnia. Mi to wyglądało jakby następny tj. dzisiejszy dzien miał zakonczyć sie na plusie dla S&P500.
Tutaj widać, że mimo wszystko jakaś reakcja na VIXie była w ostatniej godzinie, szczególnie w samej końcówce, gdy nie widać było obrony na bid.
Nie wiem czy długo im się uda utrzymać te indeksy ...
Jak ropa spadnie mocniej to hohohohoh :) Uuuuuuu do tego DXY=90.80 ... Daje -2% na SP500 dzisiaj :) #Lotto
Jak ropa spadnie mocniej to hohohohoh :) Uuuuuuu do tego DXY=90.80 ... Daje -2% na SP500 dzisiaj :) #Lotto
Słabsze PMI do tego niż oczekiwano, zaraz ISM (pewnie też słabsze będzie) ... Cudownie :) I tak ostatnie 2h są ważne ... Teraz to teatr jest ...
Kurcze ... co robi pojawienie się contango na ropie ...
Krach na ropie był chyba najprostszym do przewidzenia w mojej historii ... tak by the way...
Krach na ropie był chyba najprostszym do przewidzenia w mojej historii ... tak by the way...
To już nie ma znaczenia ... Wierz mi... :) Wystrzał LIBORu właśnie spowodował pierwszy krok spowolnienia gospodarczego. GDP 1Q2018 będzie masakra...Kris pisze:Jestem ciekawy jaką bajkę opowie Tata Powell. Bajkę A czy bajkę B.
FED w/g mnie nie wdroży QE bez srogiego tąpnięcia i oczyszczenia rynku przez bankructwa... Chyba, że ktoś ma inną teorię to posłucham.
ISM wyszedł wyżej od PMI ... ciekawe jak oni to liczą, a w ogóle, żeby było śmiesznie to bili dolara do indeksu 88 aby wesprzeć eksport, a deficyt na słabym dolarze większy był niż jak dolar był mocny ... To dobre...
Construction Spending ... prognoza +0.3% wyszło 0.0% (ostatnio +0.8%)
Sprzedaż aut GM w dół, FIAT w dół... Sprzedaż domów w dół, Durable goods w dół, prognoza za 4Q2017 obniżona w dół, podaż kredytu w dół (prawie ujemna), construction spending w dół...
Witamy najszybszy wystrzał od 20 lat LIBORu!!!!!!!!!!! Nie wiem kto z Was tu widzi rynek byka...
PS : Ale akcje ratują nie? Widać jaka panika w tle hehehe
Sprzedaż aut GM w dół, FIAT w dół... Sprzedaż domów w dół, Durable goods w dół, prognoza za 4Q2017 obniżona w dół, podaż kredytu w dół (prawie ujemna), construction spending w dół...
Witamy najszybszy wystrzał od 20 lat LIBORu!!!!!!!!!!! Nie wiem kto z Was tu widzi rynek byka...
W/g mnie TAK. Nie wiem co by się musiało zmienić, oprócz dozy QE i obniżenia stóp procentowych. Może za tydzień się coś zmieni, ale póki co USA weszły jedną nogą w recesję...Kris pisze:Rozumiem, że rozpoczęty został zjazd po równi pochyłej a Powell na tej równi zaśpiewa nas niedagoniat
PS : Ale akcje ratują nie? Widać jaka panika w tle hehehe
Jakie jest contango % ?Greg pisze:Słabsze PMI do tego niż oczekiwano, zaraz ISM (pewnie też słabsze będzie) ... Cudownie :) I tak ostatnie 2h są ważne ... Teraz to teatr jest ...
Zniknęło właśnie contango po spadku... Jest praktycznie na zero znowu w terminie rolowania do ok 6M, hen daleko backwardation póki co...
Hehe widzieliście? Jak ruszyła wyprzedaż i zaczęli ratować? W nagrodę od razu 10Y tracą... Masło maślane... Jak w II części dnia ruszy lawina to nie zatrzymają... WTI to klucz do sukcesu. Spada -> giełdy spadają... Ale ktoś stara się wstrzymać ten proces...
DXY rośnie i rentowności 10Y rosną, alee sprężyna się naciąga ...
Hehe widzieliście? Jak ruszyła wyprzedaż i zaczęli ratować? W nagrodę od razu 10Y tracą... Masło maślane... Jak w II części dnia ruszy lawina to nie zatrzymają... WTI to klucz do sukcesu. Spada -> giełdy spadają... Ale ktoś stara się wstrzymać ten proces...
DXY rośnie i rentowności 10Y rosną, alee sprężyna się naciąga ...
SP500 +0.13% a VIX SP500 +5% hahahaha ... Ktoś nam na ratunek przyleciał ... A więć skupują AAPL, Amazona, żeby wyprostować indeks, a cała reszta spada i VIX do góry...
Powell niby dovish akcje na plus a 10Y zaczynają tracić, całe -1.5% które dziś rentowności straciły, właśnie lecą z powrotem pionowo do góry ... Z 2.83% już 2.87% :)
Kupili z dzień, dwa, póki 10Y nie wystrzelą do góry przełamując giełdę ponownie... I tak over and over and over again ...
Kupili z dzień, dwa, póki 10Y nie wystrzelą do góry przełamując giełdę ponownie... I tak over and over and over again ...
Kto to wie to przecież nie film. Na M15 zrobili pinbara nawet nie próbują go rozgrywać. Co wyjdą z Boligera górą daje sela.
- Załączniki
-
Ostatnio zmieniony 01 mar 2018, 16:59 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.