Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Dopóki 1-nka nie zostanie wyraźnie wybita ja obstawiam scenariusz wzrostowy na SP500. Oczywiście to tylko Elliot więc różnie może być.
- Załączniki
-
Elliot, nie Elliot, wszystko w rękach ropy. A jak ropa na Elliocie wygląda? Zobaczymy cze Elliot oszukuje na SP czy na Ropie...
That's nice! Z ropą to lecimy w/g mnie spokojnie na te 55$, to przeliczcie o ile będziemy musieli tąpnąć... Chyba, że coś się zmieni nagle, ale póki co nie widzę...
Będą bronili, ale zapasy duże, zapasy benzyny jeszcze większe ... Shale oil zwiększa wydobycie ... Nic tu bullish co do ropy...
XLE walczy dzielnie, jak puści MA200 to wow... XLE nie kupuje wzrostów ropy w każdym razie...
That's nice! Z ropą to lecimy w/g mnie spokojnie na te 55$, to przeliczcie o ile będziemy musieli tąpnąć... Chyba, że coś się zmieni nagle, ale póki co nie widzę...
Będą bronili, ale zapasy duże, zapasy benzyny jeszcze większe ... Shale oil zwiększa wydobycie ... Nic tu bullish co do ropy...
XLE walczy dzielnie, jak puści MA200 to wow... XLE nie kupuje wzrostów ropy w każdym razie...
Nie mam ropy, ale jak teraz spojrzałem to rozpisałbym na niej jeszcze spadki i to spokojnie, które mogłyby się jeszcze rozbudować do większych spadków :)
Czyli Elliot oszukuje na SP500 czy na ropie w/g Ciebie?scyther5 pisze:Nie mam ropy, ale jak teraz spojrzałem to rozpisałbym na niej jeszcze spadki i to spokojnie, które mogłyby się jeszcze rozbudować do większych spadków :)
Bo jak patrzę na DWT (3xshort na ropę) to w/g mnie tu jest sytuacja dość jasna :
Nie ma co gadać muszą mocno przełamać ropę, ratują lotem do Amazona, Boeinga, Appla i innych shitów. Jak ropa przełamie mocno w dół, to te spółki kosmicznie polecą w dół...
Cały market crashuje, a indeks ratuje raptem pare spółek... Ekonomia w wydaniu FEDu :)
DXY=90.60 ... 10Y w dół - no nie dziwne jak dolar mocniejszy ... Jakby bili dolara to 10Y by poszły w górę i znowu przełamały ... Są bez wyjścia ... Teraz indeks dolara zabija giełdy...
Cały market crashuje, a indeks ratuje raptem pare spółek... Ekonomia w wydaniu FEDu :)
DXY=90.60 ... 10Y w dół - no nie dziwne jak dolar mocniejszy ... Jakby bili dolara to 10Y by poszły w górę i znowu przełamały ... Są bez wyjścia ... Teraz indeks dolara zabija giełdy...
Ja nie będę porównywał i zakładał co oszukuje itp bo nie mam w ogóle takiej wiedzy. Po prostu znam Elliota i często się to sprawdza (nie zawsze). Jeżeli rynek coś będzie respektował to mogę zakładać, że "jakiś" scenariusz na tym instrumencie się wydarzy. Tylko tyle.
I tak wygląda Elliot właśnie....szczyt wybity (1-nka) którą pokazałem, więc zmieniłem oznaczenia i teraz oczekuje korekty... i obserwuje dalej co będzie. Na razie spadek jest ABC, jak się rozbuduje i będzie 12345 to po nim musi być ABC a to oznacza, że po ABC będzie kolejny ruch na który będę grał.
I tak wygląda Elliot właśnie....szczyt wybity (1-nka) którą pokazałem, więc zmieniłem oznaczenia i teraz oczekuje korekty... i obserwuje dalej co będzie. Na razie spadek jest ABC, jak się rozbuduje i będzie 12345 to po nim musi być ABC a to oznacza, że po ABC będzie kolejny ruch na który będę grał.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2018, 21:55 przez scyther5, łącznie zmieniany 1 raz.
Elliot i techinka nigdy się nie sprawdza gdy fudamenty przełamują rynek, wtedy można się strasznie naciąć na za przeproszeniem tępe patrzenie w technikę bez zrozumienia logiki działania rynku i fundamentów.scyther5 pisze:Ja nie będę porównywał i zakładał co oszukuje itp bo nie mam w ogóle takiej wiedzy. Po prostu znam Elliota i często się to sprawdza (nie zawsze). Jeżeli rynek coś będzie respektował to mogę zakładać, że "jakiś" scenariusz na tym instrumencie się wydarzy. Tylko tyle.
Podsumujmy ... Możecie sobie wybrać scenariusz :
-zbiją indeks dolara giełdy do góry rentowności 10Y do góry trach... dług przełamuje kursy akcji
-nie zbiją dolara - indeks DXY będzie rósł, rentowności 10Y w dół, trach ... EPSy idą się walić i przełamują kursy akcji
Ja jestem na etapie nauki jeszcze jak pisałem wcześniej. Także obserwuje i się uczę .... i techniki i fundamentów.
i WTI = 61.55$ wróciło... Będą walczyć aby ropę podbijać, ale co to da ... Zbiją indeks dolara, ale 10Y zaraz urosną ... Tu wyjścia nie ma żadnego oprócz spuszczenia pary z -20%...
Aaaa i dla wszystkich fanów poziomu dolara = 80 czy mniej ... Zapraszam do skomentowania (fundamentalnego) tego wykresu, nie żadne strzałki Elliota...
Czy im więcej EURO w obiegu to znaczy, że waluta EURO będzie mocniejsza, czy słabsza wobec USD?
Także wszyscy widzieli co robi indeks dolara z giełdą... A co zrobi jak dojdzie do 93 hehehe...Greg pisze:Ropa spada a dollar index stoi <- to dobre, ktoś broni za wszelką cenę aby DXY nie wyskoczył do góry bo wtedy spadki lawinowo przyspieszą...
Aaaa i dla wszystkich fanów poziomu dolara = 80 czy mniej ... Zapraszam do skomentowania (fundamentalnego) tego wykresu, nie żadne strzałki Elliota...
Czy im więcej EURO w obiegu to znaczy, że waluta EURO będzie mocniejsza, czy słabsza wobec USD?
Greg proszę Cię nie pytaj o oczywiste kwestie, :)) czym jest rozwadnianie waluty. To tak jakby z pół litra dobrej wódy zrobić 10 litrów dolewając wody. W historii mówionej był tylko taki jeden ale wtedy nie było giełdy w NY.
Dzisiaj szli po prostu na bezczela. No jak tak można. Ciągną świeczkę godzinową i nagły zwrot. Dokładnie tak jakby doskonale wiedział że w tym miejscu obróci pozycję 100%. Zrobili dokładnie zaplanowane działanie ab=cd.
Dzisiaj szli po prostu na bezczela. No jak tak można. Ciągną świeczkę godzinową i nagły zwrot. Dokładnie tak jakby doskonale wiedział że w tym miejscu obróci pozycję 100%. Zrobili dokładnie zaplanowane działanie ab=cd.
- Załączniki
-
Szykujcie się na Crash Wave "C" :) VIX will skyrocket ... Może jeszcze chwilę poratują, ale ... Słabe PKB, prognozy niżej, sprzedaż domów i środków trwałych zatonęła -> recesja wita nas z otwartymi ramionami...
Moje krótkie pozycje to już przypominają ścianę płaczu. A drugie tyle oczekujących.
Jak Tesla zbankrutuje na fali tej recesji to możesz mi powiedzieć miszczu :)Kris pisze:Greg Czarnoksiężniku to to Twoja wina Ty to wywróżyłeś;) (NostradaGreg)
W/g mnie FED się jorgnął, że jest pod ścianą i za bardzo nie ma jak manipulować rynkiem i pozwoli na crash (większa korekta - jak zwał tak zwał)... Ani sterowanie dolarem nie pomaga, skupować obligacje to nawet FED za cienki w uszach jest, więc nie może sterować rentownościami, które dobijają już dług, gdy dolar traci...
W/g mnie pozwolą na piękny crash, który wyrówna rynek i może będą hamulec czasami naciskali, ale sami widzą, że już się nie da i rynek musi się oczyścić... Oczywiście wszyscy Buy-The-Dipowcy zostaną na lodzie :) Nie mogę wyczaić kto kupuje takiego Amazona, Appla itp itd... za takie kosmiczne kwoty...
Tak mi się wydaje, a jak będzie zobaczymy... Sądzę, że blisko jesteśmy już w każdym razie ... Następne 2 tygodnie jasno pokażą drogę :)
W/g mnie pozwolą na piękny crash, który wyrówna rynek i może będą hamulec czasami naciskali, ale sami widzą, że już się nie da i rynek musi się oczyścić... Oczywiście wszyscy Buy-The-Dipowcy zostaną na lodzie :) Nie mogę wyczaić kto kupuje takiego Amazona, Appla itp itd... za takie kosmiczne kwoty...
Tak mi się wydaje, a jak będzie zobaczymy... Sądzę, że blisko jesteśmy już w każdym razie ... Następne 2 tygodnie jasno pokażą drogę :)
Hehe, zawsze mówiłem, że emocje trzeba hamować pomimo tego, że Ci się wydaje na 100%, a rozum mówi inaczej, to rozum nigdy się nie myli :)Kris pisze:Mistrzu to ja Tobie mówię już teraz :) (Jeszcze dzisiaj Naprawdę łudziłem się, że dolar chwyci kolejny dołek ale obecnie już przestało mi się wydawać bo ku.....wa mi się zawsze wydaje...............)
Przecież DXY robił tylko retest wsparcia które było oporem. wczoraj i przedwczoraj była tutaj o tym mowa.