Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Słowa disappointing (earnings)/surprised (drop) będą się coraz częściej nam przewijały ...
Jak strefa EURO szarpnie to nasze deficyty eksplodują (+socjal ala 500+ wspomoże) a to już prosta droga do Indonezji i USDPLN = 7.00 i inflacja > 10%
Good luck Morawiecki będziesz go bardzo potrzebował ...
Good luck Morawiecki będziesz go bardzo potrzebował ...
Teraz czas na Donka Trumpa, który wyjdzi i coś zrobi, że USDTRY się odpali ponownie ...
PS : Dzisiaj FED robi 23B$ QT...
PS : Dzisiaj FED robi 23B$ QT...
Myślę że już odpuści Turcji i weźmie się za inny kraj.
Gdzie ... Pastora nie wypuścili i uznali go winnym...onufry pisze:Myślę że już odpuści Turcji i weźmie się za inny kraj.
Kto się pytał o Rand?
Przygotowałem już nagłówek :)
Jedyne co się liczy to cash USD ...
Przygotowałem już nagłówek :)
Jedyne co się liczy to cash USD ...
A to w takim wypadku trzeba zareagować mocno, jasno i stanowczo.Greg pisze:Gdzie ... Pastora nie wypuścili i uznali go winnym...onufry pisze:Myślę że już odpuści Turcji i weźmie się za inny kraj.
No shit, really? a PMI < 50 ...
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
EEM -3,2% na premarket
Stawiam, że o 15:30 USD zacznie się cofać i duża biała świeca wyleci z dołu na EEM. Im głośniej panikują w mediach tym lepsze okazje zazwyczaj. :D
A kryzys będzie za rok-dwa jak już nikt nie będzie się niczego spodziewał i każdy będzie żył w przekonaniu, że giełda jest niezniszczalna.
Stawiam, że o 15:30 USD zacznie się cofać i duża biała świeca wyleci z dołu na EEM. Im głośniej panikują w mediach tym lepsze okazje zazwyczaj. :D
A kryzys będzie za rok-dwa jak już nikt nie będzie się niczego spodziewał i każdy będzie żył w przekonaniu, że giełda jest niezniszczalna.
Ja bym EEM nawet kijem nie dotknął ... No ale może dla kogoś to okazja ...Patryk Rozgwiazda pisze:EEM -3,2% na premarket
Przepychanka z kategorii "To nie nasza wina -> to Elon (niech idzie do pierdla i weźmie odpowiedzialność, a nie my board members)"
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Jedno czego mnie nauczyło granie na ropie, to żeby nie grać na ropie. To jest tak jak kiedyś Greg wspomniał - najbardziej spekulacyjny instrument wszech czasów. Wydobycie, dane, sytuacja polityczna potrafią nie mieć żadnego znaczenia w krótkim terminie. Na ropie long/short można grać z zamkniętymi oczami spekulacyjnie, rynek na dane zawsze reaguje inaczej. :D
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Ja się Greg zgadzam generalnie z tym co piszesz, ale w moim odczuciu to jeszcze nie teraz. Zbyt dużo ludzi gada o spadkach i shortuje teraz - wysqueezują każdego i utwierdzą w przekonaniu, że rynek jest nie do ruszenia i dopiero potem walnie.
Ropa to nic innego jak boom/bust cycle. Cała reszta nie ma znaczenia...
Bardzo bym chciał wierzyć, że jeszcze ze 2 lata i zbyt dużo osób gada o spadkach, ale może 2008 ludzi czegoś nauczył i więcej widzą... Nie dociągniemy nawet do 2019 w/g mnie ... Ale módlmy się, abym się pomylił... Ja się nie patrzę na to co kto gada, wiem swoje i mam swoją strategię, jak ludzie to widzą to super, może coś ich 2008 rok nauczył. Jak Gartman się raz pomyli w dobrą stronę to będzie źle...
Bardzo bym chciał wierzyć, że jeszcze ze 2 lata i zbyt dużo osób gada o spadkach, ale może 2008 ludzi czegoś nauczył i więcej widzą... Nie dociągniemy nawet do 2019 w/g mnie ... Ale módlmy się, abym się pomylił... Ja się nie patrzę na to co kto gada, wiem swoje i mam swoją strategię, jak ludzie to widzą to super, może coś ich 2008 rok nauczył. Jak Gartman się raz pomyli w dobrą stronę to będzie źle...
onufry pisze:A to w takim wypadku trzeba zareagować mocno, jasno i stanowczo.Greg pisze:Gdzie ... Pastora nie wypuścili i uznali go winnym...onufry pisze:Myślę że już odpuści Turcji i weźmie się za inny kraj.
Lira ciągle zyskuje do USD, niestety inne waluty zupełnie na odwrót.