Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Czy dzisiaj nie jest planowe QT? Tak patrzę się w rentowności i wygląda jakby ktoś wywalał obligacje na potęgę i przy okazji przytrzymuje rynki do skończenia wywalania?
Italy + EURO-ZONE Debt Crisis ...
ITALY'S LEAGUE ECONOMY SPOKESMAN CALLS FOR ECB TO PROVIDE "GUARANTEE" TO LIMIT BOND SPREADS IN EURO ZONE OR "EURO WILL BE DISMANTLED"
Faktycznie przed chwilą tnote -0,02 a rentowności +0,021. Ciekawe czy gdy usd i chf będą na swoich szczytach, będzie możliwość wzięcia kredytu we frankach.
Who cares tutaj ...
Nie mam tej oficjalnej rozpiski, ale na tej drugiej nic dzisiaj nie widnieje.
Zgadnijcie które spółki pompują ;)
Zgadnijcie które spółki pompują ;)
Ostatnio zmieniony 13 sie 2018, 16:52 przez dammad, łącznie zmieniany 2 razy.
Historia już dostała tytuł ElonGate ...
Okazało się, że w 2017 rozmawiał z Saudyjczykami, a oni mu na to, że może by ...
Może by .. ale to Funding Secured ...2017 to o ile dobrze pamiętam "inflationary recovery" - szanse były, teraz szanse się zamknęły.
Okazało się, że w 2017 rozmawiał z Saudyjczykami, a oni mu na to, że może by ...
Może by .. ale to Funding Secured ...2017 to o ile dobrze pamiętam "inflationary recovery" - szanse były, teraz szanse się zamknęły.
Apple + Amazon, bo cała reszta wdupia aż miło...dammad pisze:Zgadnijcie które spółki pompują ;)
Amazon zaczyna wchodzić w ostatnie fazy paraboli, reszta praktycznie już przełamała jedynie Apple coś tam ćwiczy jeszcze. Zobaczymy dokąd odfruną :) W ogóle mam wrażenie, że Apple na 210$ to może być top.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2018, 17:18 przez dammad, łącznie zmieniany 2 razy.
A wujek ostrzegał ... łupki will bo bankrupt ...
Jeżeli faktycznie idziemy w/g Wyckoff Logic to 210$ Apple i 1900$ Amazon wychodzą na top... Jeżeli one padną to pada wszystko...dammad pisze:Amazon zaczyna wchodzić w ostatnie fazy paraboli, reszta praktycznie już przełamała jedynie Apple coś tam ćwiczy jeszcze. Zobaczymy dokąd odfruną :) W ogóle mam wrażenie, że Apple na 210$ to może być top.
PS : 2ch rzeczy mi brakuje ... Większego tąpnięcia na ropie i większego tąpnięcia na rentownościach obligacji ...
Jeśli chodzi o rentowność obligacji to moim zdaniem jest tuż za rogiem, a w przypadku ropy czekam na Rosję / OPEC
There we go my friends ...
And they will be much much much more cheaper... (2016/01 - inflationary recovery -> EEM rally -> 2018/03 - inflationary slow down -> EEM will crash here ...)
Czas na party na SP500 i Nasdaqu ...