Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
WIG20 prawie -3,5%. Bananowa giełda kraju z tektury.
Truly it takes a special talent to erase global growth the way the Powell Fed has done. Truly extraordinary. First coordinated economic expansion in 8 years and Powell killed it in less than 6 months.
Nie mogę się doczekać z takim wysokim DXY świetnych wyników Microsoftu, Apple, Amazona, Googla za 3Q2018 ... Będą boskie ... Ciekawe który pierwszy wstrzyma buy-backi...
Spain chyba Włochy wyprzedzi ...
Spanish banks' exposure to Turkey, Brazil & Argentina = 9.4% of total assets.
Italia też nieźle oberwała.
Ach ta mityczna 3cia fala :P
2018
2008 :
"Inflationary slow-down" pojawiło się w 2018 - więc who cares co się działo wcześniej i że ich waluta spada od 2010... Teraz jest to niebezpieczne. Wcześniej nie było.The Turkish stock market is worth $150 billion, roughly the size of Netflix.
It makes up less than 1% of Vanguard’s Emerging Markets ETF and just half a percent of iShares’s
Turkish debt was downgraded to junk in 2016, its currency has been falling since 2010.
2008 :
Subprime mortgages are such a small market and will have no effect on overall markets.
Chyba 100 w poniedziałek na DXY się nie otworzy? ;)
Fajna ta akcja z lirą.
Natomiast na Ibex na W1 chyba jest iSHS co w połączeniu w zaangażowanie w papiery tureckie może mieć fajne implikacje.
Myślę że jazda się zacznie jak ETF ruszą do akcji.
Natomiast na Ibex na W1 chyba jest iSHS co w połączeniu w zaangażowanie w papiery tureckie może mieć fajne implikacje.
Myślę że jazda się zacznie jak ETF ruszą do akcji.
- Załączniki
-
Sezon panic ETF long holders vs hedge funds uważam powoli za otwarty ...
Czas na znienawidzone hedge-fundy vs ucieczka z long-term passive investing...
Jak się otworzy DXY=100 w pn ... To nie ma co zaglądać na giełdy bo pewnie będą zawieszone...
Czas na znienawidzone hedge-fundy vs ucieczka z long-term passive investing...
Jak się otworzy DXY=100 w pn ... To nie ma co zaglądać na giełdy bo pewnie będą zawieszone...
Changed ... x2 bonds, i dodaje VXX... Zamieniam prawie całe PLN na USD... Zawsze twierdziłem, że Long US Bonds to będzie największa pozycja...
2% DWT, 2%, DRIP, 2% TESLA Short, 1% AMZN Short, +2% APPL Short, 1% Short GDX, 8% (+4%) Long US Bonds, 4% (Short Nasdaq Index (2% short NASDAQ, 2% short Semiconductors)), 3% VIX (+1%), % 60% USD Cash, 10% PLN Cash, 5% Other Cash.
2% DWT, 2%, DRIP, 2% TESLA Short, 1% AMZN Short, +2% APPL Short, 1% Short GDX, 8% (+4%) Long US Bonds, 4% (Short Nasdaq Index (2% short NASDAQ, 2% short Semiconductors)), 3% VIX (+1%), % 60% USD Cash, 10% PLN Cash, 5% Other Cash.
Dla mnie to tak jak rano pisałem. Dotarliśmy i sądzę, że tu staniemy na chwilę, ale to tylko moje zdanie.dammad pisze:
Mam nadzieję, że przyhamują DXY na 96.40-96.50
A SP500 2820 poziom będzie broniony i wóz albo przewóz na 2790 jak to wybiją to się pakuje mocno w długoterminowe shorty.
I nie wiem czy załapaliście jeszcze inną istotną informację w ciągu dnia w tym całym bajzlu z Turcją.
"China fires SIX WARNINGS to US Navy in South China Sea ‘This is China...LEAVE IMMEDIATELY’"
To też jest ciekawe :
Turkish Lawyers Want To Raid Incirlik Air Base, Arrest US Troops For Terrorist Ties
A ja jeszcze nie zrobiłem pozwolenia na broń, trzeba chociaż jakieś czarnoprochowce kupić zanim dostanę papiery ;) A dwa zacząć wodzić palcem po mapie gdzie będziemy w miarę poza zasięgiem atrakcji~