Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
To nie może wyglądać tak, że po posiedzeniu FED nagle skoczą rentowności i rynek się załamie. Rynek musi złamać się wcześniej, a FED tylko dowali do pieca podwyżką stóp w imię ratowania gospodarki. Posiedzenie planowane jest na 25-26 września, to coś gigantycznego musi stać się pewnie z tydzień wcześniej.
Dammad bardzo fajny ten forecast.
Dammad bardzo fajny ten forecast.
Poniewaz USD po 11 tyg wybil sie z konsolidacji to teraz zabawa na oil & gold sie dopiero zacznie...
@Greg
Turcja trafiona. Wygląda na to, że następna jest Rosja. Kto dalej? Indie sensowne, ale brakuje mi tu jakiś elementów układanki jeszcze. Japonia? a może Włochy?!
Edit: Patrząc na to poniżej: Turcja->Włochy->EU?
Nie wybrałeś to wrzucam jeszcze raz koszyk kandydatów :)
Turcja trafiona. Wygląda na to, że następna jest Rosja. Kto dalej? Indie sensowne, ale brakuje mi tu jakiś elementów układanki jeszcze. Japonia? a może Włochy?!
Nie wybrałeś to wrzucam jeszcze raz koszyk kandydatów :)
Czy możliwe jest, aby na bazie niepokoju związanego z sytuacją w Turcji razem z dolarem rosło również złoto?
Nie ma rzeczy niemożliwych...
No jak to kto? Największe Emerging Market czyli EU -> Włochy i Hiszpania ...dammad pisze:@Greg
To może zapytam bardziej bezpośrednio.
Jak oceniasz prawdopodobieństwo takiego scenariusza?
Jak oceniasz prawdopodobieństwo takiego scenariusza?
Moim zdaniem zależy to na tą chwilę od Chin. Zobacz idealną praktycznie ostatnio korelację USDCNY. Jeśli dolar się będzie umacniał i Chiny będą w dalszym ciągu dewaluować yuana to złoto poleci w dół. Sądzę, że za wcześnie na wzrosty złota, możliwe, że korekcyjne odbicie, ale przy tym sentymencie nie spodziewałbym się szaleństw.Dante pisze:Czy możliwe jest, aby na bazie niepokoju związanego z sytuacją w Turcji razem z dolarem rosło również złoto?
Tutaj trochę wróżenia z fusów (chodzi mi o ten szlaczek jak złoto może się zachować o ile utrzymają poziom obecny), ale sam artykuł ciekawy. Szczególnie idealna ostatnio również korelacja GDX/GDXJ z 10Y Japońskimi.
https://seekingalpha.com/article/4186512-will-gold-hold
Aha i jeszcze obojętnie jakiego podejścia do złota nie mieć to na co to niby wygląda?
Ostatnio zmieniony 10 sie 2018, 10:50 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
A co na górze napisałem? EURO-ZONE Debt crisis ... Więc oceniam bardzo wysoko, tylko EU dostanie pewnie gdzieś na końcu fali #3 (nie obrazliłbym się gdyby EURUSD jeszcze raz dotknęło tej górnej linii trendu (przerywana czerwona) jakimś cudem...)
Im wyżej DXY pójdzie tym European Banks dostaną mocniej w tyłek ..
Zobacz miedź i AUD...
a narzekaliśmy, że się nic nie dzieje przez 3 miesiące :)
a narzekaliśmy, że się nic nie dzieje przez 3 miesiące :)
Ostatnio zmieniony 10 sie 2018, 10:58 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę ... Każda waluta dostaje vs USD ...
Czuje ... deflację :)
Czuje ... deflację :)
Chyba 11 tygodni dokładnie, a jak spadają zyski Appla i Amazona teraz ... łooooooooooooo....dammad pisze:a narzekaliśmy, że się nic nie dzieje przez 3 miesiące :)
There we go my friends :
Uspokoili się ogólnie. Pachnie odbiciem i jakimiś konsolkami przed otwarciem USA. Jeśli to była 1 falka to zanosi się na kolejną przy USA lub w poniedziałek.
Co ciekawe złoto odkorelowało się od CNY przez ostatnie 15 minut i broni dołka podczas gdy juan słabnie.
Co ciekawe złoto odkorelowało się od CNY przez ostatnie 15 minut i broni dołka podczas gdy juan słabnie.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2018, 11:13 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Piątki są zawsze spokojne, więc na za dużo dzisiaj bym nie liczył ... Pewnie z +2% dodam long us bonds dzisiaj... i VIX, FED skusił mnie aby kapitał z Emerging Markets i PLN przetransferował do USD i ich US Bonds na 3% ... O tak zdecydowanie mnie skusił tym wybiciem DXY...dammad pisze:Uspokoili się ogólnie. Pachnie odbiciem i jakimiś konsolkami przed otwarciem USA. Jeśli to była 1 falka to zanosi się na kolejną przy USA lub w poniedziałek.