Które giełdy? Bo ja nie widzę nigdzie nic nienormalnego. Oświeć mnie :)dammad pisze:
Uuu... ładnie giełdy zareagowały.
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
- Załączniki
-
- Sorki za tak duży rozmiar ale zmniejszanie jest zbyt czasochłonne a mam monitor w 4k i dlatego takie "byki" lecą.
Nie ta perspektywa czasowa :)
Giełdy w USA po raz drugi usiłowały wyjść na topy wieczorem. Nasdaq był solidnie na +,a SP500 idealnie pod wybicie, ale znów im się nie udało. To jest bardzo istotne, bo Nasdaq ma double top teraz, a SP500 powyżej 180 dni korekty (co w poprzednich 8/8 przypadkach zwiastowało besse). Dodatkowo zobacz jak wyglądają obie świeczki dzienne :) Jutro kluczowy dzień.
Dobranoc
Giełdy w USA po raz drugi usiłowały wyjść na topy wieczorem. Nasdaq był solidnie na +,a SP500 idealnie pod wybicie, ale znów im się nie udało. To jest bardzo istotne, bo Nasdaq ma double top teraz, a SP500 powyżej 180 dni korekty (co w poprzednich 8/8 przypadkach zwiastowało besse). Dodatkowo zobacz jak wyglądają obie świeczki dzienne :) Jutro kluczowy dzień.
Dobranoc
dammadowi chodziło o końcówkę, gdy EURUSD mocniej spadło i DX zaczął wybijać na 95.50 to wtedy nagle cały wzrost został oddany na np. NASDAQu...
Fala #3 na DXY powali większe EEM + powinno zacząć szturchać już giełdy w USA... a klucz leży w EURUSD i jego drodze do 1.05.
1.618 Nasdaq Futures to ok 7500, więc odbija się jak piłka od tego poziomu i potrzebuje solidnego ruchu na DXY (czy EURUSD) aby zrównać z ziemią dalej EEM i ... zrównać z ziemią zatem zyski korporacji z US.
Fala #3 na DXY powali większe EEM + powinno zacząć szturchać już giełdy w USA... a klucz leży w EURUSD i jego drodze do 1.05.
1.618 Nasdaq Futures to ok 7500, więc odbija się jak piłka od tego poziomu i potrzebuje solidnego ruchu na DXY (czy EURUSD) aby zrównać z ziemią dalej EEM i ... zrównać z ziemią zatem zyski korporacji z US.
Dammad skąd masz te dane, że SP500 jest ponad 180 dni w korekcie i że 8 na 8 razy to przerodziło się w besse w przeszłości?
Zaciekawiło mnie to.
Czy ktoś może potwierdzić tą tezę lub ją obalić?
Zaciekawiło mnie to.
Czy ktoś może potwierdzić tą tezę lub ją obalić?
Pewnie chodziło o dość głęboką korektę tak min 10% a nie o totalne załamanie rynku typu krach.
Podejrzewam że za tą opinią stoi jakieś źródło którego nie podano, a szkoda.
Faktem jednak jest że piątek może być dniem kluczowym bowiem na W1 buduje się pin bar jeśli nie będzie ruchu w górę to będziemy mieli klasyczną formację na ważnym poziomie fibo. Taka sama jest sytuacja na pozostałych US indexach.
Podejrzewam że za tą opinią stoi jakieś źródło którego nie podano, a szkoda.
Faktem jednak jest że piątek może być dniem kluczowym bowiem na W1 buduje się pin bar jeśli nie będzie ruchu w górę to będziemy mieli klasyczną formację na ważnym poziomie fibo. Taka sama jest sytuacja na pozostałych US indexach.
No i proszę :) Wstajemy rano, a tu takie atrakcje na rynkach. Zaraz się Europa otworzy i będzie fun, a co dopiero USA :) Ciekawe czy zaczną wyciągnąć, czy właśnie poleciał kamyk...
Moim zdaniem do wrześniowej podwyżki to mogą być małe spadki lub jakiś boczny dalej. Wszystko zależy na ta chwilę Powell-Trump i dla mnie nic innego praktycznie nie ma znaczenia. Trump zrobi wszystko, aby utrzymać giełdy wysoko do wyborów.
Wrzucę jeszcze raz, choć to tylko forecast czyli wróżenie z fusów, ale jakaś cykliczność jest i tak cholernie się ładnie wszystko układa czasowo.
Moim zdaniem do wrześniowej podwyżki to mogą być małe spadki lub jakiś boczny dalej. Wszystko zależy na ta chwilę Powell-Trump i dla mnie nic innego praktycznie nie ma znaczenia. Trump zrobi wszystko, aby utrzymać giełdy wysoko do wyborów.
Wrzucę jeszcze raz, choć to tylko forecast czyli wróżenie z fusów, ale jakaś cykliczność jest i tak cholernie się ładnie wszystko układa czasowo.
To nie wygląda dobrze. Czyżby Turcja jako iskra i powiązane banki EU jako bomba z opóźnionym zapłonem?
DXY pionowo up kosmos, już 96.12. Euro leci, AUD i miedź przede wszystkim leci również. Nie wspomnę już o kwiatkach typu Lira (prawie 6), Rubel czy niestety PLN... ale oberwaliśmy :/
Czekam na Trumpa dziś i coś co spowoduje, że dolar zleci, bo jak się tygodniówka druga z kolei zamknie tak wysoko i to przy 96+... To co tam Greg mówiłeś? :)))
DXY pionowo up kosmos, już 96.12. Euro leci, AUD i miedź przede wszystkim leci również. Nie wspomnę już o kwiatkach typu Lira (prawie 6), Rubel czy niestety PLN... ale oberwaliśmy :/
Czekam na Trumpa dziś i coś co spowoduje, że dolar zleci, bo jak się tygodniówka druga z kolei zamknie tak wysoko i to przy 96+... To co tam Greg mówiłeś? :)))
LIRA game over? Pionowo up idzie bez stopa.
Mam nadzieję, że przyhamują DXY na 96.40-96.50 i wrócą na dół zrobić potwierdzenie... bo EURUSD też musi się odbić z okolic 1.141 i wrócić potwierdzić wyjście z kanału...
Tak to w uproszczeniu u mnie wygląda:
Mam nadzieję, że przyhamują DXY na 96.40-96.50 i wrócą na dół zrobić potwierdzenie... bo EURUSD też musi się odbić z okolic 1.141 i wrócić potwierdzić wyjście z kanału...
Tak to w uproszczeniu u mnie wygląda:
A mowilem polowa sierpnia ;) ponoc pln mial sie umocnic wobec dolara hehe
Fala #3 ... Czas zabrac dziadowstwa z fali #1 do hiperinflacji i czas na wieksze gospodarki ...
Czekamy nadal na korekte na dolarze? Dolar to zaraz do 100 dojdzie...
Nadal czekam, ale się zabezpieczałem od 3 tygodni w razie jakby nie było ;) A tak poważnie to wygląda, że to była płaska korekta podobnie jak libor... Cały czas jednak w grze Trump-Powell~Greg pisze:Fala #3 ... Czas zabrac dziadowstwa z fali #1 do hiperinflacji i czas na wieksze gospodarki ...
Znowu nie wierzyliscie mi ze fala 2 pojdzie jak Libor ois czyli plasko .... ehhhh ;)
Ciekawe czy bedzie moment gdzie to samo na USDPLN zobaczymy
Ciekawe czy bedzie moment gdzie to samo na USDPLN zobaczymy
- Załączniki
-
4,3 sigma gdzies tam z krzakow juz glowe wychyla
Ja wierzyłem i dalej jestem za tym, ale dopuszczam jeszcze czynnik polityczny :) Mimo wszystko bardzo fajnie ci to wychodzi. Napiszę Ci na priv info odnośnie tego w czym Czarek (trader21) zgadza i nie zgadza w kwestii miejsca w twoim cyklu.Greg pisze:Znowu nie wierzyliscie mi ze fala 2 pojdzie jak Libor ois czyli plasko .... ehhhh ;)
Stawiam na Turcje i banki :)
Ciekaw co Deutsche Bank na to... wycena dlugu EEM z jego ksiag leci pionowo w dol
- Załączniki
-