Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
W Rosji też może być wesoło zaraz jak się zrobi zazdrosna i pogoni Turcje.
Buahahahahaha ;)Kris pisze:Cóż jak na drożdżach rośnie nam kolejna perła inwestycyjna, hmmm poczekamy zatem a za jakiś czas zainwestujemy:) Ps do tego czasu Erdo będzie miał zorganizowane dłuższe wakacje w jakimś przytulnym pierdolandzie, żeby mu się nie nudziło może jedna wspólna cela z Elonem ;) na zasadach turecko-amerykańskiej przyjaźni (obaj to wizjonerzy)
Chyba marzenia Chin o jedwabnym szlaku zostają powoli pogrążane przez 300% Debt/GDP i no way out oprócz niezłej deflacji ...
Następne 2 waluty do odpalenia to Rubelek-wróbelek i chyba czas na hindusów w końcu przyszedł.
Im mocniej spadnie EURUSD tym nasza waluta zacznie dołączać do tego wyścigu ... Takie moje 2 grosze... Póki EURUSD wysoko jesteśmy kryci...Kris pisze:Pal licho te dwa kraje, żeby tylko Polska nie dołączyła do tego morderczego wyścigu o pierwsze miejsce....
No coś niesamowitego ...
Ciekawa sprawa ze złotem, stoi ponad linią trendu spadkowego od 1310$ i myśli :) Wczoraj było wybicie, a dzisiaj retest pozytywny na tą chwilę.
Mam wrażenie, że coś się zadzieje i dolar w dól, złoto i reszta up.
Jednostojna tematyka :P
Zapisz się do Koźmińskiego na Studia będziesz miał za 0zł + sami gadający po rusku.Greg pisze:Financial Times ... Aż zaczyna mi być szkoda 55EUR/miesiąc czy ile to tam kosztuje ...
https://www.ft.com/content/d1ff3576-9b1 ... 54c65a4465#
"... Emerging Markets nie ma żadnego value na long term investment."
Mimo, że grasz na short i wydaje się na krótko, to jednak widać, że inwestujesz na długi okres a raczej planujesz i to mi się podoba! No!
- Załączniki
-
Mam wrażenie, że obecnie się wszystko solidnie konsoliduje i za chwilę (1-3 dni obiorą kierunek) Przydałaby się jeszcze jakaś iskra, news.
Równie dobrze może nic się nie wydarzyć oczywiście w średnim terminie tj. kolejne pół roku. Tak jak patrzę na to od początku roku wygląda jakby panowała filozofia zjeść jabłko i mieć jabłko. Całość może się przekształcić długoterminowy ruch boczny z małymi 2-3% spadkami i wzlotami. Słowem nic się nie będzie działo. Jak potrzeba to zadziałają krótkoterminowym dodrukiem po czym za chwilę zdejmą to obniżą stopy to je podwyższą i tak w kółko. I będziemy mieli marazmatyczny ruch boczny. Taka opcja też istnienie i nie należy o niej zapominać.
Przyszła rekomendacja sell US100 cel 7224, Jak na to co się dzieje pojechali po bandzie z tą rekomendacją.
US30 sell 25120
US500 sell 2812
US30 sell 25120
US500 sell 2812
Haha :P Skąd to masz Gregory? Nie wiem czy pojechali, ale ja zbieram shorty od wczoraj na S&P500, Nasdaq i DAX z prawie identycznym targetem :) Dodam, że samodzielnie ;)Gregory pisze:Przyszła rekomendacja sell US100 cel 7224, Jak na to co się dzieje pojechali po bandzie z tą rekomendacją.
US30 sell 25120
US500 sell 2812
Możliwe, ale abyśmy wybili to 1.618 na Nasdaqu czy 2.618 na SP500 to musi się coś wydarzyć... W/g mnie negatywne, bo skoro mamy inflationary slow-down, to nic raczej pozytywnego w tym miejscu wydarzyć się nie powinno. Banki centralne działają za późno... Jak obniżą stopy to będzie za późno...Gregory pisze:Równie dobrze może nic się nie wydarzyć oczywiście w średnim terminie tj. kolejne pół roku. Tak jak patrzę na to od początku roku wygląda jakby panowała filozofia zjeść jabłko i mieć jabłko. Całość może się przekształcić długoterminowy ruch boczny z małymi 2-3% spadkami i wzlotami. Słowem nic się nie będzie działo. Jak potrzeba to zadziałają krótkoterminowym dodrukiem po czym za chwilę zdejmą to obniżą stopy to je podwyższą i tak w kółko. I będziemy mieli marazmatyczny ruch boczny. Taka opcja też istnienie i nie należy o niej zapominać.
Obniżyli stopy w 2000 i 2008 i co, zadziałało? No jasne, że nie ...