Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
No i co Panowie (i Panie) łatwo idą póki co przewidywania? W czymś się machneliśmy póki co? Chyba z nudów szkolenia otworze z czytania przyszłości na rynkach :)
Jak się w czymś machnąłem to śmiało mi to wypomnijcie, bo sobie póki co nie przypominam ... (no może poza tym, że Tesla wcześniej miała zrobić collapse) :)
Generalnie jesteśmy jakieś 6M przed rynkiem ... czyli 2Q ... W 4Q prognozuje recesję w Polsce i PMI < 50. Ale nasz rząd dostanie kota ... (to na nich cała wina zleci).
A i uważam, że powtórzymy w 2018/2019 dot.com bubble crash ... czyli strong dolar wysadza EEM a potem do USA, ale do USA tym razem szybko dojdzie bo gospodarka jest bardziej globalna ... Czekamy na 4.3 sigma czyli September 2000... (aka #3 DXY wave)
Jak się w czymś machnąłem to śmiało mi to wypomnijcie, bo sobie póki co nie przypominam ... (no może poza tym, że Tesla wcześniej miała zrobić collapse) :)
Generalnie jesteśmy jakieś 6M przed rynkiem ... czyli 2Q ... W 4Q prognozuje recesję w Polsce i PMI < 50. Ale nasz rząd dostanie kota ... (to na nich cała wina zleci).
A i uważam, że powtórzymy w 2018/2019 dot.com bubble crash ... czyli strong dolar wysadza EEM a potem do USA, ale do USA tym razem szybko dojdzie bo gospodarka jest bardziej globalna ... Czekamy na 4.3 sigma czyli September 2000... (aka #3 DXY wave)
ej Greg to już nie 2018 jak w tytule tego forum ;)
4Q2018 od zawsze pisałem, więc jeszcze 4Q... Choć ogólnie pisałem, że spodziewam się armagedonu 2H2018/1H2019. (-20% to bear market)
Możesz to trzymac przez PPT, ale gospodarki (ekonomii) nie oszukasz. Coś pęknie i ktoś straci kontrolę...
My next target is 42$ ... Może jakieś bounce'y będą...
Trzeba zrobić większe zapasy popcornu i piwa :)
Ano ... bo czas na USA przyszedł ... Albo FED zejdzie z drogi podwyżek stóp i uruchomi QE, albo wywalimy wszystko ...dammad pisze:Trzeba zrobić większe zapasy popcornu i piwa :)
Czy przypadkiem rosyjski rubel nie wyprzedził spadków na ropie. Leci od 9 rano dość gwałtownie.
A to nie przez kolejne sankcje?Gregory pisze:Czy przypadkiem rosyjski rubel nie wyprzedził spadków na ropie. Leci od 9 rano dość gwałtownie.
Chyba nie, o sankcjach to już dawno mówili. Dziwnie lub logicznie się składa zaczął gwałtownie lecieć o 9 rano na ropa dopiero od 12
Nie wiem ale DXY up ropa pionowo w dół ...
Złoto dawno spadło bardzo mocno oczekując deflacji więc nie rozumiem, czemu ropa miałaby iść do góry...
Swoją drogą może ostatni raz powtarzam... Rynek oczekuje wykreowania wydarzenia o skali Lehman Bankruptcy ... Nie wiem czy to będzie wojna USA vs China, czy Yuan upada, czy stefa Euro ma problemy, czy Deutsche Bank bankrutuje. To nie ważne. Ważne, że wiemy, że takie wydarzenie nastąpi. Może nastąpić pozytywne (ale pozytywne to tylko QE + obniżenie stóp w co wątpie). Teraz czekamy (sądzę, że max tydzień zgodnie z LIBOR-OIS) co rynek wykreuje...
Złoto dawno spadło bardzo mocno oczekując deflacji więc nie rozumiem, czemu ropa miałaby iść do góry...
Swoją drogą może ostatni raz powtarzam... Rynek oczekuje wykreowania wydarzenia o skali Lehman Bankruptcy ... Nie wiem czy to będzie wojna USA vs China, czy Yuan upada, czy stefa Euro ma problemy, czy Deutsche Bank bankrutuje. To nie ważne. Ważne, że wiemy, że takie wydarzenie nastąpi. Może nastąpić pozytywne (ale pozytywne to tylko QE + obniżenie stóp w co wątpie). Teraz czekamy (sądzę, że max tydzień zgodnie z LIBOR-OIS) co rynek wykreuje...
nowa saudi tsla model. można składać zamówienia!!!
Gospodarka Rosji to przecież gospodarka surowcowa, ropa w niej zajmuje bardzo dużą pozycję. Myślę że wywiad doniósł że z ropą będzie źle. W każdym razie z każdym tickiem ropy w dół rubel up. Nie da się tego nie zauważyć.
Dla odmiany spadający rubel pociągnął złoto, sądzę że target będzie w okolicy 82 tyś.
Dla odmiany spadający rubel pociągnął złoto, sądzę że target będzie w okolicy 82 tyś.
Wyślij to do naszej Służby Ochrony Państwa. Z pewnością złożą duże zamówienie.Dziros pisze:nowa saudi tsla model. można składać zamówienia!!!
tsla.jpg
Wojna USA vs Chiny (upadek Yuana) to moim zdaniem nie ten horyzont czasowy Greg (1-2 lata kiedy spodziewamy się krachu) Chiny nie są jeszcze gotowe, musiałaby zostać naprawdę postawione pod ścianą przez USA. Będziemy również mieć ku temu przesłanki, a na razie ich nie ma.Greg pisze:Nie wiem ale DXY up ropa pionowo w dół ...
Europa? Naturalnie możliwe i prawdopodobne. Japonia? Oczywiście. DB i spółka również. Dołożyłbym do tego Turcję i Indie mimo wszystko. Rynek długu, derywaty, rebalansowanie ETFów? Może zrobimy listę i wygrywa ten kto trafi naprawdę dobrą whisky? :)