Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ja jestem ciekawy kiedy pęknie nasz ulubiony CD Projekt :)
Wtedy gdy peknie gielda w USA bo on jest skorelowany z mocnym dolarem
Rosnący dolar, rosnący CD Projekt, do momentu krachu w USA?Greg pisze:Wtedy gdy peknie gielda w USA bo on jest skorelowany z mocnym dolarem
Ktos widzial moze raport 8K Tesli o tym kto przejmuje jako ze “funds are secured” bo ja nie poki co...
Posuniecie z kategorii ostatnie 3M moze kupione. Chyba ze Musk nie blefuje, ale gdy blefuje to bedzie zle..., wiecej nic zrobic nie moze. Sprzedaz w Norwegii zero, sprzedaz w Chinach po taryfach zero... To beda studiowac na CFA moze nawet i Tomkowi sie trafi jeszcze na egzaminie ;)
Posuniecie z kategorii ostatnie 3M moze kupione. Chyba ze Musk nie blefuje, ale gdy blefuje to bedzie zle..., wiecej nic zrobic nie moze. Sprzedaz w Norwegii zero, sprzedaz w Chinach po taryfach zero... To beda studiowac na CFA moze nawet i Tomkowi sie trafi jeszcze na egzaminie ;)
CD Projekt rosnie bo dolar rosnie, a ze przychody CD Project sa w USD to rosnie. CD Project jest glownie uzalezniony od koniunktury w USA. To taki nasz Amazon. Jak USA widocznie zwolnia i gielda zacznie zlatywac to nasz polski Amazon poleci w ten sam taktHermetic pisze:Rosnący dolar, rosnący CD Projekt, do momentu krachu w USA?Greg pisze:Wtedy gdy peknie gielda w USA bo on jest skorelowany z mocnym dolarem
Dzisiaj jest aukcja 10-latek USA. Brak mi wiedzy, aby połączyć kropki. Dolar lata w górę dół dzisiaj - jaki to może mieć wpływ?
Duze rentownosci moga w koncu zaskoczyc i kapital zacznie mocniej odplywac z Emerging Markets do dolara i obligacji USA uznajac ze czas na safe haven.
Patrzcie co DXY robi. Bo jezeli ja dobrze licze i fala 3 sie zaczyna na dolarze to ciekawie sie zrobi.
Patrzcie co DXY robi. Bo jezeli ja dobrze licze i fala 3 sie zaczyna na dolarze to ciekawie sie zrobi.
UsdRub sie oslabia... inflacja wraca do Putina czas by Rosja w panice jeszcze bardziej zwiekszyla wydobycie ropy bo potrzebuje pilnie USD
- Załączniki
-
Dzieki Greg
No to czekamy... prawie double top na Sp500 2.618... Rynek czeka na mocna wiadomosc. Albo pionowo w dol albo pionowo do gory na 3700 SP500...
Sadze ze max tydzien i sie dowiemy co w trawie piszczy.
Sadze ze max tydzien i sie dowiemy co w trawie piszczy.
Ide po piwko i czekam na 4.3 sigma event ... ciekawe czy to bedzie pozytyw czy negatyw (obstawiam negatyw) - ciekawe ile dni poczekamy
Strasznie mi się podoba obecna sytuacja na rynkach, bo wiele się dzieje ;)
Generalnie psychologicznie to spodziewałbym się wyjścia w górę na kilkanaście tygodni, żeby uśpić czujność/podkręcić sentyment i zapakować jeszcze więcej ulicy. Z drugiej strony wygląda na to, że większa część smart money się już ewakuowała i miała na to sporo czasu w tej dużej strefie dystrybucji w której siedzimy od początku roku. Pytanie teraz czy ktoś stwierdzi za chwilę, że to już czas i winda zjedzie na dół czy postanowią podjechać jeszcze parę pięter wyżej, aby zjazd był bardziej żywiołowy ;)
Generalnie psychologicznie to spodziewałbym się wyjścia w górę na kilkanaście tygodni, żeby uśpić czujność/podkręcić sentyment i zapakować jeszcze więcej ulicy. Z drugiej strony wygląda na to, że większa część smart money się już ewakuowała i miała na to sporo czasu w tej dużej strefie dystrybucji w której siedzimy od początku roku. Pytanie teraz czy ktoś stwierdzi za chwilę, że to już czas i winda zjedzie na dół czy postanowią podjechać jeszcze parę pięter wyżej, aby zjazd był bardziej żywiołowy ;)
Wszystko zależy od USD (DXY). Na spready 10Y-2Y przestałem patrzeć, bo w/g mnie od roku jedziemy na inverted yield-curve tylko FED przez QT/QE sobie oszukuje ten wskaźnik...
Gdy Rosja szykowała się na upadek dolara :
A teraz się okazuje, że złoto na nic i kible na kremlu moga sobie nim wykładać, bo potrzebują dolarów :
Niestety, Putin się pomylił ... To nie ten cykl ... Teraz potrzebuje USD, więc wyprzedaje co może, a złoto w USD spada ... Dlatego trzeba mieć i to i tamto...
Gdy Rosja szykowała się na upadek dolara :
A teraz się okazuje, że złoto na nic i kible na kremlu moga sobie nim wykładać, bo potrzebują dolarów :
Niestety, Putin się pomylił ... To nie ten cykl ... Teraz potrzebuje USD, więc wyprzedaje co może, a złoto w USD spada ... Dlatego trzeba mieć i to i tamto...
Wujek Greg ostrzegał ...
Tak samo jak wujek Greg cały czas ostrzega, że sektor łupkowy w USA zbankrutuje na tym cyklu vs wydobycie konwencjonalne, ale to przed nami jeszcze ...
Tak samo jak wujek Greg cały czas ostrzega, że sektor łupkowy w USA zbankrutuje na tym cyklu vs wydobycie konwencjonalne, ale to przed nami jeszcze ...