Wklejalem tu linka z SA jakiś czas temu, w którym był opis regulaminu tych Bondów. Nawet jeśli cena będzie poniżej to Enron nie będzie musiał ich spłacać gotówką tylko zamieni je na więcej akcji, np z ratio 1:2 gdyby cena akcji była o połowę niższa niż wyznaczona w bondachGreg pisze:Po pierwsze i ostatnie convertible bonds będzie mógł zamienić na akcję nie spłacając obligacji... To jest clue....
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Możliwe że Musk wcale nie blefuje - jeżeli wszystko było wcześniej ustalone np. z Saudami to byłoby to idealne wydarzenie dla rynku akcji, które dałoby sporo czasu i możliwe że coraz słabsze wyniki finansowe nie odstraszyłyby inwestorów od FAANGU. Wręcz przeciwnie - skoro na nierentownej Tesli dało się tylko zarobić to teraz załadują się np. w Apple lub Amazona i bańka będzie dalej rosła.
Ja w to nie wierzę ... Nie w tej fazie cyklu ...
Kto za to wywali 70-80B$ ... Żaden bank nie ma zielonego pojęcia o takiej transakcji, a jak widać poniżej te duże "going private" to maj 2007 ostatnio... Żaden bank nie da finansowania 80B$ za spółkę z takimi stratami. To jakby bank inwestycyjny podpisał się pod wyrokiem do własnego bankructwa jeżeli miałoby to iść z długu. Od fabryki w Chinach, Europie, cash flow positive 3Q, przeprosin na 2Q Earnings Call, "going private", super sprzedaży aut, zmiany sztuczek księgowych aby z -1.2B$ FCF zrobić -0.7B$ FCF, ogromnej ilości inventory (niesprzedanych aut) ... Cyrk ... Niestety do tej spółki trzeba mieć mocne nerwy...
Dajcie mi oficjalny raport 8-K, bo póki co nic takiego nie zostało ogłoszone, a słowo "funds secured" oznacza "że środki są zabezpieczone" -> więc albo jest to manipulacja, albo prawda, o której żaden z banków inwestycyjnych nie wie. Obsesja Muska na short squeeze jest chyba lepsza niż Fulda z Lehmanna .. Jak to jeden z CNBC powiedział. Im większy nacisk CEO kładzie na walkę z shortami tym mocniej shortuję tą spółkę...
Kto za to wywali 70-80B$ ... Żaden bank nie ma zielonego pojęcia o takiej transakcji, a jak widać poniżej te duże "going private" to maj 2007 ostatnio... Żaden bank nie da finansowania 80B$ za spółkę z takimi stratami. To jakby bank inwestycyjny podpisał się pod wyrokiem do własnego bankructwa jeżeli miałoby to iść z długu. Od fabryki w Chinach, Europie, cash flow positive 3Q, przeprosin na 2Q Earnings Call, "going private", super sprzedaży aut, zmiany sztuczek księgowych aby z -1.2B$ FCF zrobić -0.7B$ FCF, ogromnej ilości inventory (niesprzedanych aut) ... Cyrk ... Niestety do tej spółki trzeba mieć mocne nerwy...
Dajcie mi oficjalny raport 8-K, bo póki co nic takiego nie zostało ogłoszone, a słowo "funds secured" oznacza "że środki są zabezpieczone" -> więc albo jest to manipulacja, albo prawda, o której żaden z banków inwestycyjnych nie wie. Obsesja Muska na short squeeze jest chyba lepsza niż Fulda z Lehmanna .. Jak to jeden z CNBC powiedział. Im większy nacisk CEO kładzie na walkę z shortami tym mocniej shortuję tą spółkę...
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... -r/tqj12mz
Trade Wars to raptem przykrywka do global slow-down ... Skoro mamy bańkę raz na 100 lat taką gigantyczną to i deflacja musi być gigantyczna, więc i import w Niemczech najwyższy od 100 lat ... musi być, aby EU zwalniała do kwadratu ...
Co to wydarzenie 4.3 sigma będzie na tym 1.618 Nasdaq i 2.618 SP500 ... na pewno niedługo się przekonamy... A my wcale nie zaskoczeni :)
Złoto wygląda jakby coś chciało zrobić ;)
EUR/USD przebiło 1,16 i leci do góry.
Cierpliwie siedzę z rękami pod tyłek, bo cały czas obstawiam tą korektę USD... co nie znaczy, że właśnie nie wchodzę w shorty na EURUSD ;)
DXY siedzi w kanale (hmm, libor3m) i dopóki gdzieś się nie ruszy to nic nie dotykam z poważniejszych ruchów. Poza tym COT powiększają pozycje short USD, oprócz tego mamy sporo ciekawych miejsc na surowcach, walutach przeciw umocnieniu się dolara, więc zobaczymy.
DXY siedzi w kanale (hmm, libor3m) i dopóki gdzieś się nie ruszy to nic nie dotykam z poważniejszych ruchów. Poza tym COT powiększają pozycje short USD, oprócz tego mamy sporo ciekawych miejsc na surowcach, walutach przeciw umocnieniu się dolara, więc zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 08 sie 2018, 09:57 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
COT commercials na parze EUR/USD doszli blisko 0 i jakby teraz zaczęli lekko shortować. Zobaczymy co dalej będzie na wykresie.
:) Bardziej mi zależy na surowcach, rynkach EM, niż nawet cash teraz, bo mam już longi po części, a czekam, aż się określą żeby na krótko wejść w kolejne pozycje.Kris pisze:dammad. Co Ty nie powiesz ;)
Dziś po południu dane na temat zapasów ropy.Branżowy instytut API szacuje, że zapasy surowca w USA spadły o 6 mln baryłek. To dwa razy więcej niż oczekuje rynek.
To masz następną walutę do wywalenia ...dammad pisze::) Bardziej mi zależy na surowcach, rynkach EM, niż nawet cash teraz, bo mam już longi po części, a czekam, aż się określą żeby na krótko wejść w kolejne pozycje.Kris pisze:dammad. Co Ty nie powiesz ;)
96% we wrześniu 2.25% Fed Funds Rate ... do tego... a o ile dobrze kojarze to Rosja ma 49 w PMI więc jest jedną nogą w recesji, GDP spada na łeb, a waluta się osłabia. Brakuje teraz ratunku w postaci wejścia Banku Centralnego ratującego Rubla i podwyżki stóp do 15% i zabicia całej gospodarki ... Trafiony - zatopiony. Następny tick dolara i obstawiamy następne waluty do odstrzału...
Funt chyba też nieźle oberwie? Tym bardziej, że brexit i negocjacje.
Wybieraj :)Greg pisze:To masz następną walutę do wywalenia ...dammad pisze::) Bardziej mi zależy na surowcach, rynkach EM, niż nawet cash teraz, bo mam już longi po części, a czekam, aż się określą żeby na krótko wejść w kolejne pozycje.Kris pisze:dammad. Co Ty nie powiesz ;)
96% we wrześniu 2.25% Fed Funds Rate ... do tego... a o ile dobrze kojarze to Rosja ma 49 w PMI więc jest jedną nogą w recesji, GDP spada na łeb, a waluta się osłabia. Brakuje teraz ratunku w postaci wejścia Banku Centralnego ratującego Rubla i podwyżki stóp do 15% i zabicia całej gospodarki ... Trafiony - zatopiony. Następny tick dolara i obstawiamy następne waluty do odstrzału...
Zaraz wybiore ale tu jest moj faworyt walutowy do parity 1:1 z USD...
- Załączniki
-
O! :) A ja pilnuję właśnie 1.285 na krótkie krótkie longi :)Greg pisze:Zaraz wybiore ale tu jest moj faworyt walutowy do parity 1:1 z USD...
W szczycie kryzysu owszem, ale żeby aż tak miał paść? Co Królowa na to? ;) Brexit finalnie wyjdzie im pewnie na dobre, więc skąd takie założenie?
Spadek do 1.12 faktycznie możliwy na przestrzeni 2 lat, ale potem jest szansa na umocnienie szczególnie po kryzysie kiedy dolar się osłabi i UK uwolni się od EU.