Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
This will absolutely crash FAANG earnings ... Higher it will go higher FAANG earnings disappointment.
PS : Zmieniam zdanie, uważam, że indeks dolara dojdzie pod ... 120 ...
PS : Zmieniam zdanie, uważam, że indeks dolara dojdzie pod ... 120 ...
W takie gorąco nie pije się drinków tylko wino wytrawne z wodą.
Oficjalnie ogłaszam falę #3 na dolarze za rozpoczętą!
Teraz ciekawe co za event 4.3 sigma się wykreuje ...
Teraz ciekawe co za event 4.3 sigma się wykreuje ...
Idziemy do defationary slow-down!
I global stocks :
I global stocks :
O ile Core CPI nie spadnie ostro, to IMO te dwie podwyżki mamy jak w banku.Greg pisze:Jak FED odłoży podwyżki stóp we wrześniu i grudniu i zaprzestanie QT to zgadzam się.Hermetic pisze:Były tu głosy żeby przełożyć stock market crash na 2020 ;) Greg, co sądzisz?
CPI nie spadnie bo inflacja jest przesunięta vs GDP więc mamy 2 podwyżki jak w banku ... Rynek tego nie wytrzyma... GDP spada a inflacja rośnie...
A ja to widzę tak na chwilę obecną .... teraz idzie fala 5-ta w dużej fali pierwszej. Później duża korekta i dopiero może fala 3-cia o której pisze Greg.
- Załączniki
-
Możliwe, aż tak szczegółowo nie analizowałem.
Aż tak daily nie patrzę. Ja to widzę tak :
Im wyżej DXY tym większe rozczarowanie zobaczymy w tych wynikach :
Ludzie są ... jednak ... idiotami ... aka "blow-off phase"
FAANG to już chyba pod paradigm podszedł...
Ale 7500 Nasdaq to 1.618, więc może double-top nas czeka... Rosnący DXY zrobi le massacre na Emerging Markets i na pewno jakiś event wykreuje.
Ludzie są ... jednak ... idiotami ... aka "blow-off phase"
FAANG to już chyba pod paradigm podszedł...
Ale 7500 Nasdaq to 1.618, więc może double-top nas czeka... Rosnący DXY zrobi le massacre na Emerging Markets i na pewno jakiś event wykreuje.
czy jeśli bank komercyjny może łamać obowiązujące go przepisy, to tak trudno jest uwierzyć, że może to też zrobić bank centralny? który tak naprawdę nie musi się z nikim liczyćTomek pisze: w których ktoś wrzuca informacje ewidentnie mijające się z prawdą i na sytuacje, w których rozmawiamy o bankach centralnych, a ktoś próbuje udowodnić swoją tezę wklejając newsa z przed trzech lat, który dotyczy rzeczywiście banków, ale... komercyjnych.
Hmm, czyli Tomek uważa, że na DXY nie ma co patrzeć jak na wyrocznie bo obojętnie co zrobi FED, to tak czy siak emerging markets się w pewnym momencie "odkleją" i będą żyły swoim życiem. Do tego Dolar może teraz zdrożeć, a za rok albo wcześniej (wszystko teraz się szybko dzieje vide ledwo się skończyła fala 2 już jest dziś fala 3 ;-) ) przy helicopter money dolar znowu spadnie do 2 zł za 1 USD (wartość przykładowa).
Reasumując ja wychodze z założenia że nie ma co robić gwałtownych ruchów.
PS. Ten wątek to się czyta jak dobry thriller :-).
Tomek uważa, że wszystko jest losowe i nic nie ma wpływu na rzeczywistość. Ja uważam, że projekcja przyszłości na giełdzie jest wręcz banalna...
Ehhhhh ...
Ehhhhh ...
Czy jeśli morderca miał wąsy, to znaczy, że inni wąsaci też są mordercami? :Prufi01 pisze:czy jeśli bank komercyjny może łamać obowiązujące go przepisy, to tak trudno jest uwierzyć, że może to też zrobić bank centralny?
PS. A oczywiście, że uważam, że wydarzenia na giełdzie są losowe! (przynajmniej w krótszym terminie:)
PS 2. Nie ogarniam dlaczego cały czas wklejasz te wykresy liniowe. Przecież w tej skali wykres każdej spółki z dłuższego okresu będzie wyglądał jak start rakiety. Tak wygląda poprawny wykres Apple z ostatnich 20 lat:
Można oczywiście od dwudziestu lat próbować tę firmę szortować, ale myślę, że znacznie rozsądniej jest po prostu podłączyć się pod trend :) Zobacz jak długo trwały spadki i potem porównaj jak długo proporcjonalnie trwały wzrosty. Po prostu statystycznie jest o wiele łatwiej załapać się na ruch do góry, bo on trwa znacznie dłużej, niż próbować wyłapywać idealne górki, żeby akurat szortować i fartem trafić w te wąskie okienka spadków.
Fala #2 trwała ... Od końca maja do teraz, a więc 2 miesiące. Co do helicopter money ... To pomyśl co będzie wcześniej. Czy USDPLN = 10.00 zanim USDPLN = 2.00 ????????????????durin pisze:Hmm, czyli Tomek uważa, że na DXY nie ma co patrzeć jak na wyrocznie bo obojętnie co zrobi FED, to tak czy siak emerging markets się w pewnym momencie "odkleją" i będą żyły swoim życiem. Do tego Dolar może teraz zdrożeć, a za rok albo wcześniej (wszystko teraz się szybko dzieje vide ledwo się skończyła fala 2 już jest dziś fala 3 ;-) ) przy helicopter money dolar znowu spadnie do 2 zł za 1 USD (wartość przykładowa).
A czy thriller. To nie wiem, grunt, że wszystko idzie jak po linijce w/g prostego schematu...