Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Następny kraj ... UK ... Kraj pada na pysk, ale inflacja spowodowana umacniającym się dolarem spowodowała, że muszą do tego podwyższać stopy procentowe.... Inaczej inflacji nie skontrolują... (Polskę też to czeka), ale :
#1 albo słaby dolar wykańcza USA i potem cały świat, albo #2 mocny dolar wykańcza cały świat i potem USA.
My mamy tym razem opcje #2
More hikes will be needed ... Za późno Panowie, za późno ... Gospodarka siada, a Wy musicie coraz szybciej zaciskać politykę monetarną, bo FED jest już przy 2.00% a Wy przy 0.75% i FED robi do tego QT ... Wyssie Wam kapitał z tego UK jak ta lala...
#1 albo słaby dolar wykańcza USA i potem cały świat, albo #2 mocny dolar wykańcza cały świat i potem USA.
My mamy tym razem opcje #2
More hikes will be needed ... Za późno Panowie, za późno ... Gospodarka siada, a Wy musicie coraz szybciej zaciskać politykę monetarną, bo FED jest już przy 2.00% a Wy przy 0.75% i FED robi do tego QT ... Wyssie Wam kapitał z tego UK jak ta lala...
Ciekawe co USA zrobią z Turcją. Niby sojusznik z NATO, ale Erdogan im podskakuje mocno.
Interest Rates dają o sobie znać!
Dollar UP, Deutsche Bank down ... Dług EEM w księgach DB zaczyna być coraz mniej warty z każdym tickiem dolara do góry ...
W następnym Trends Journal - Gerald widzę da clue o "next economic crisis" ... już nie mogę się doczekać... Ktoś go ogląda z Was oprócz mnie?
Ciekawe czy przy tym nadchodzącym "kryzysie" i rajdzie dolara Euro wywali się już na dobre. Bo nie wiem co EBC musiałoby wymyślić, żeby uratować strefę E.
Ja :) Zachęcony przez ostatni miesiąc wykupiłem też premium.Greg pisze:W następnym Trends Journal - Gerald widzę da clue o "next economic crisis" ... już nie mogę się doczekać... Ktoś go ogląda z Was oprócz mnie?
Właśnie dlatego obstawiam EURO-ZONE collapse ...Hermetic pisze:Ciekawe czy przy tym nadchodzącym "kryzysie" i rajdzie dolara Euro wywali się już na dobre. Bo nie wiem co EBC musiałoby wymyślić, żeby uratować strefę E.
Z kategorii populizm bierze świat w swoje ręce, gdy klasa średnia została zmasakrowana.
Bo rynek jest na tyle mądry, że wie, że więcej nie będzie ...
Wiadomo w jakie dni/terminy QT jest robione? Oni to podają w ogóle, czy był tylko komunikat w tamtym roku, że przestają drukować i zwijają dolary?
Ciekawe czy będzie tak samo jak przez ostatnie tygodnie, że dziś do końca dnia i jutro ściągną dolara w dół poniżej 95~ lub nawet 94.4
Dzisiaj chyba o 12 go oglądałem, gadał z jakimś kolesiem, o tym, że Chiny robią biznes a USA wojnę, ale bardziej zastanawiałem się nad jego zimną szklanką z kostkami lodu, nie wiem co to za napój ale mi się pic chciało strasznie.Greg pisze:W następnym Trends Journal - Gerald widzę da clue o "next economic crisis" ... już nie mogę się doczekać... Ktoś go ogląda z Was oprócz mnie?
Co do dolara dobrze by było jakby spadł bo dzisiaj za mocno się wzmacnia względem PLN.
Dzisiaj szykują się spadki ? Bo z tego co widać w short to tak, ale zobaczymy.
No dobra zobaczymy czy 15.30 dolar nie będzie taniał.
Dolar w grze i ile tego bullshitu z wczoraj na Earnings Call odda podczas sesji ... Rynek jest za mądry już w tej fazie, żeby w te obiecanki cacanki i bujdy na resorach z wczoraj uwierzyć. Zobaczymy ...
Emergings dzisiaj prawie -2%.
No bo dolar się ruszył...