A mi się dzisiejszy dzień bardzo podoba + sporo pracy w tym tyg będzie, długo czekałem na ten moment, a czy rynek zrealizuje mój plan to się okaże :) każdy indywidualnie rozpatruje swoje scenariusze, ja się trzymam własnych. Od zeszłego tyg w shortach na DAX/S&P, reity w USA, czekam na wejścia w oil/medical/semi lub tech + longi na surowce rolne, strategiczne, waluty AUD i NZD, CHF i naturalnie w złocie/spółkach, kilku rynkach EM + oczekiwanie na wymienienie PLN czyli wszystkie pozycje zajęte w dobrych miejscach vs dolar. Różne horyzonty czasowe, bo gdzieś gram pod zanegowanie ostatnich 2-3 miesięcznych spadków, a gdzieś krócej znacznie lub dłużej. W ciekawym miejscu jest np S&P500, bo albo mieliśmy fake wyjście górą i zacznie się sajgon jak nie obronią, bądź też im się uda i lecimy na nowe top :) W każdym razie pasuje mi wszystko co daje rynek, bo trzeba się go słuchać i dostosowywać, ale jak nadajemy na tej samej fali to zaczyna się bajka :)Kris pisze:Dzisiaj z utęsknieniem czekam na otwarcie rynku w USA :) i niestety mam pewne obawy co do korekty na DXY akurat dzisiaj, kompletnie nie zdziwi mnie kolejne odbicie. (Co nie znaczy, że tak się stanie)
Ogólnie będzie mała strata lub BE jak korekty jednak nie będzie albo zamówię sobie w nagrodę za miesiąc naprawdę dobrą whisky :)
Ps. Niech tylko EURUSD domknie tego pina na 4h i się otworzy USA :) może to będzie dziś... a może jeszcze zaczekamy :p