Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
O 20:00 FOMC, do tego czasu nic ...
Power of NASDAQ, to tak humorystycznie :
Power of NASDAQ, to tak humorystycznie :
Już po, czekając aż ktoś Ci powie to można sobie na drutach szydełkować.Kris pisze:Greg cały czas tkwię w PLN. Według Ciebie kiedy będzie dobry moment na zajęcie pozycji w dolarze (spekulacyjnie).? (skrzydełka mi opadły nie ukrywam)
Ja już po zakupach.
FOMC ostatnie od Jannet i ... nie powiedzieli NIC ... rynek zgłupiał ...
Jak zwykle rynek się ... pomylił z wyskokiem do góry ... Rynek obligacji jasno wycenił FOMC jako super-hawkish, a SP500 podskoczył odczytując to jako super-dovish... Obligacje mają priorytet - one się nie mylą. Co oznacza 10Y=2.93?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 20:52 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Wspomnieli o możliwych 4 podwyżkach. Wygląda że index$ się naprawił. W każdym razie póki co wracamy do punktu wyjścia.
30Y = 3.20% a 10Y=2.94% zaraz ... wiecie, co to znaczy dla akcji... mój UVXY który dziś był chyba nawet z -14% już wrócił praktycznie do punktu wyjścia... na 0%. (sorry -6% cały czas, ale 8% odrobił w 10 minut).Gregory pisze:Wspomnieli o możliwych 4 podwyżkach. Wygląda że index$ się naprawił. W każdym razie póki co wracamy do punktu wyjścia.
To jest nasz crash-maker :
Ja mam VXH8 ale żeby się ładnie wybił potrzeba przebić 2700 na SP500 bez tego ani rusz. Techniczna formacja podwójnego dna z H4 na SP500 wciąż nie jest zanegowana.
Tu następny :
I Gold-Bulle - Yeah GDX +2.5% dzisiaj ... Ponownie JDST (3xshort GDXJ)
Zaraz SP500 będzie czerwony a mój UVXY już na -3% tylko :)
I Gold-Bulle - Yeah GDX +2.5% dzisiaj ... Ponownie JDST (3xshort GDXJ)
Zaraz SP500 będzie czerwony a mój UVXY już na -3% tylko :)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 21:07 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Na indexie$ potrzeba nam trwale przebić 90,50
90.40 jest chyba opór, ale jak dolar leci tak pionowo do góry i 10Y też to będzie zabawnie :)Gregory pisze:Na indexie$ potrzeba nam trwale przebić 90,50
10Y=2.95% Juppi, może w końcu obligacje zassają jak zlecimy o 300pkt na SP500 w końcu...
Buuuuuuuuuuuuuuum ...
Ja oglądam wykresy w projekcji D1 więc u mnie nie wygląda tak spektakularnie. Jedynie Index$ i EurUSD piękny widok. Tak zgadza się 90,40. Jednak do realizacji formacji potrzebujemy trwałego przebicia tego poziomu. A formacja jest silna bo wyrysowana na D1, a nie na jakimś tam H4
Zabawa przednia co ... ? Jak ktoś myśli, że przy 10Y=2.95% rynek będzie szedł do góry ... to powodzenia. Prędzej Plunge-Protection-Team będzie go ratowało. Niestety, ale deficyty + wizja podwyżek itp itd, będzie tak długo windowała 10Y, aż rynek puści i spadnie szybko po to aby rynek wycenił ponownie brak możliwości podwyżek stóp. Mogą sobie shortowac Volatility, ale to znowu jak podlewanie ogniska benzynom, na krótko zadziala, bez ponownie wiekszego dropa w akcjach ktore obniżą rentowności obligacji nie ma co liczyć na to, że to pójdzie realnie wyżej. Chyba, że na gumie puszczą shortując volatility, ale jak to pęknie to nie zatrzymają spadków.
PS : Właśnie przez te zabawy z 10Y i shortowaniem volatility wolę sobie z boczku poczekać i pospekulować a to odrobinkę na gazie, a to na GDXie a to na opcjach na spadki itp itd...
PS : Właśnie przez te zabawy z 10Y i shortowaniem volatility wolę sobie z boczku poczekać i pospekulować a to odrobinkę na gazie, a to na GDXie a to na opcjach na spadki itp itd...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 21:34 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Na obligacjach mamy strefę oporową w której teraz jesteśmy 2,95-3,01. Musimy ją przebić aby poszła lawina.
Ktoś z formowaczów pisał tutaj że goldmany celują w 3,5. Zwykle do tej pory było że jak tak mówią to tak będzie.
Ktoś z formowaczów pisał tutaj że goldmany celują w 3,5. Zwykle do tej pory było że jak tak mówią to tak będzie.
Gartman przecież shorty zamknął po tym wystrzale dzisiaj ... i wszystko jasne :)
Ojooooooj będzie aftermarket panic ... a było tak fajnie, szkoda, że nikt znowu nie patrzył na rynek obligacji ...
Ojooooooj będzie aftermarket panic ... a było tak fajnie, szkoda, że nikt znowu nie patrzył na rynek obligacji ...