Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Ile ten NASDAQ można było katować ... Dziś cały FAANG po -6% zaliczył spadki, no ale jakim cudem EEM + China są w bear market a USA ma mieć dobrze? China spadła już -20%, a SPX ma sporo do nadrobienia ... (a NASDAQ to już łoooooooooo w ogóle...).
W końcu VIX wraca na 20 ...
Ja się czaiłem od dwóch tygodni na semiconductor by walneło, dzisiaj widziałem +11%, dobrze, że posiadam w portfelu.
Ładny dzień dzisiaj na zakupy.
Denerwuje mnie tylko dolar, bo nie wiem co robić.
Co ze złotem bo mnie korci wejść w short do 1200$?
Commercials powiększyły pozycje short na USD z tego co widzę, to może raczej long z TP na 1345-1350 i dopiero wtedy short?sebo pisze:Ja się czaiłem od dwóch tygodni na semiconductor by walneło, dzisiaj widziałem +11%, dobrze, że posiadam w portfelu.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, 19:59 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem ale mi nigdy nie podchodziło patrzenie na nich, nie sprawdza się za bardzo.
Jak pamiętam ze dwa lata temu albo rok (obserwowałem), były pozycje long na złoto a złoto leciało.
Kompletnie nie biorę to pod uwagę i nie patrzę.
Jak pamiętam ze dwa lata temu albo rok (obserwowałem), były pozycje long na złoto a złoto leciało.
Kompletnie nie biorę to pod uwagę i nie patrzę.
Z tym COT to na dwoje babka wróżyła, bo to się dopiero ruszyło.
Dokładnie z COT trzeba uważać, ale jeszcze na co zwróciłem uwagę to, że przy każdym takim gwałtownym powiększeniu pozycji na spadki to zaczynał się rajd dolara w górę, a oni tylko później tylko dokładali... Jeśli tak faktycznie jest to nie zapowiada to nam chwilowej korekty, a coś wręcz przeciwnego w stylu 100 pkt?
China ... Tam gdzie USA od lutego po -15% strzale notuje (tylko nasdaq i russell 2000) coraz lepsze wyniki tak cała reszta coraz gorsze. China od stycznia oficjalnie weszła w bear market tracąc już -20% od szczytu...
Ciekawiej się robi bo USDCNY zacznyna tracić... Kiedy te budowania miast duchów w końcu zrobi depresję w Chinach to zobaczymy. Na razie ratują i wyprzedają rezerwy walutowe, ale rekordowy dług da o sobie znać z każdym tikiem dolara coraz mocniej Chinom...
Moje oczy na Indie ...
Ciekawiej się robi bo USDCNY zacznyna tracić... Kiedy te budowania miast duchów w końcu zrobi depresję w Chinach to zobaczymy. Na razie ratują i wyprzedają rezerwy walutowe, ale rekordowy dług da o sobie znać z każdym tikiem dolara coraz mocniej Chinom...
Moje oczy na Indie ...
gold chyba powoli widać, że trochę znacznie cofnęło.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Chiny są największym nabywcą złota na świecie chyba po Indiach. Jeśli juan dewaluuje się w stosunku do dolara to oznacza spadek cen złota. Czy to już koniec spadków juana chyba nie więc złoto może być jeszcze niżej. Oczywiście mogę nie mieć racji :)
Na pomarańczowo wykres ceny złota. Drugi wykres to USD/JUAN.
Na pomarańczowo wykres ceny złota. Drugi wykres to USD/JUAN.
Na razie muszą podnieść jeszcze stopy, są stanowczo za niskie.
Kris
A czy Włochy sprzedały własne rezerwy w złocie? Nie choć dług sięga kosmosu. Włochy nie musiały sprzedawać złota zaś np Wenezuela już tak.
A czy Włochy sprzedały własne rezerwy w złocie? Nie choć dług sięga kosmosu. Włochy nie musiały sprzedawać złota zaś np Wenezuela już tak.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Nie chciałbym być cynikiem, ale z historycznych obserwacji wszelkich polityków niosących na ustach umiłowanie kraju i pracujących niestrudzenie na rzecz ludzi wynika, że złoto jest na prywatnych kontach rodziny i kolesiów w jakimś raju podatkowym. To było czuć jak zaczęli wycofywać złoto z USA.
Dzisiaj znowu ropa do góry i to dość mocno, rzadki widok, zobaczymy po 20.00.
Dzisiaj gdzieś coś słyszałem, że w Kanadzie jakaś firma piaskowa miała problemy z produkcją.
Dzisiaj gdzieś coś słyszałem, że w Kanadzie jakaś firma piaskowa miała problemy z produkcją.