Nie twórz scenariuszy, to nie film, graj to co widzisz. Takie pisanie jest bez sensu i nic nie wnosi... Wrzuć wykres, pokaz dlaczego tak to widzisz lub opisz fundamenty i wtedy można dyskutować...Kris pisze:Co sądzicie o scenariuszu w którym złoto odbije się od 1315/1330$ i podejdzie pod 1374$ odbijając sie od tego poziomu gwałtownie w dół w tym czasie dolar chwyci kolejny dołek. Dopiero potem nastąpi wodospad i trwałe umocnienie dolara ?
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Coś innego mnie zastanawia. Jutro jest ostatnie posiedzenie FED w starym składzie. Dlatego też nie należy się spodziewać jakiś spektakularnych decyzji.
Nie ma co tutaj wróżyć z fusów. Greg wszystko opisał nie raz. Jaki wykres jest każdy widzi.
- Załączniki
-
- Złoto
Mniej więcej podobny target wychodzi, ale przed nami jeszcze sporo wsparć...
- Załączniki
-
Wsparcia o których mówisz są z niższych interwałów. Wydaje się mi że są mało ważne. Mocne wsparcie na D1 bardzo łatwo je wyznaczyć. Formacja podwójnego dołka jest bardzo silną formacją ma to dodatkowo potwierdzenie z ruchem dolara. Przebicie poziomu 1300 otwiera drogę na 1250 jako typowa realizacja formacji. Dodatkowo dolne ograniczenie kanału wzrostowego. Dopiero wybicie z kanału otworzy drogę do realizacji dużej formacji podwójnego szczytu na okolice 1100 jednak tutaj musi być wsparcie ze strony dolara i realizacja formacji podwójnego dna na indexie dolara.
- Załączniki
-
- Ind$
Dziś SP500 lata -0.5% +0.5% ... niech ktoś mi pokaże takie ruchy 3M temu ... To się nazywa płynność zerowa...
Duże zakłady przeciwko SMH poszły w tle (NVIDIA, AMD, INTEL itp itd...), PUTy na strike'u 95... a teraz ETF ma 105...
Dziś tylko FANG i SMH dominowały cała reszta na czerwono...
Duże zakłady przeciwko SMH poszły w tle (NVIDIA, AMD, INTEL itp itd...), PUTy na strike'u 95... a teraz ETF ma 105...
Dziś tylko FANG i SMH dominowały cała reszta na czerwono...
Niech puści wsparcie na ropie i mamy następne -10 -15% i będziemy mieli wyczekiwane 2450pkt na SP500...
DOW poniżej 25k pkt ... jutro będzie fajnie może. Ropa musi spaść i pociągnąć wszystko w dół póki co...
Daj Boże na UVXY mi zrobić 150% w 2 dni tym razem :) Do 3ch razy sztuka.
DOW poniżej 25k pkt ... jutro będzie fajnie może. Ropa musi spaść i pociągnąć wszystko w dół póki co...
Daj Boże na UVXY mi zrobić 150% w 2 dni tym razem :) Do 3ch razy sztuka.
bo UVXY gra x2 a VXX x1 ...
Teraz pozycja na UVXY to jest 5% kapitału.
Coraz większe pozycje na 3xshort wszystkiego wpadają...
Teraz pozycja na UVXY to jest 5% kapitału.
Coraz większe pozycje na 3xshort wszystkiego wpadają...
-
Greg nie tylko na SMH poszły duże volumeny na opcjach.
Przykład choćby nawet śmieciówek HYG, ponad 30 mln $ na opcjach marcowych 95 put.
A takich przykładów można znaleść dzisiaj mnóstwo.
Przykład choćby nawet śmieciówek HYG, ponad 30 mln $ na opcjach marcowych 95 put.
A takich przykładów można znaleść dzisiaj mnóstwo.
- Załączniki
-
-
Pewnie, że dużo - nie wszystko jestem w stanie wyłapać :) Patrzę się na to co mnie interesuje.
Obudźcie mnie w środę ... O kurcze to już jutro :) Crazy może być do końca tygodnia...
Obudźcie mnie w środę ... O kurcze to już jutro :) Crazy może być do końca tygodnia...
To możliwe te 1100$ bo jeżeli dolar jest tak wyprzedany i cała masa ludzi krzyczy dolar upada, to znając życie będzie odwrotnie. Dziś ogromne wolumeny zwijały się z pary EURUSD, więć jak USD podskoczy do góry to Ci od złota nie zdążą stoplossów ustawiać, a wszyscy co właśnie na górce kupili te FANGI, NViDIE itp mogą fajnie polecieć... Ja 2 dni temu kupiłem JDST (3xshort na GDXJ tym razem, po tym jak zabalowałem na opcjach na 3xshort na GDX). 2 dni +15% - zamknąłem dziś, już bez opcji na chama ETFy bo to był pewniak... chętnie ponownie otworzę, póki co w ropę 3xshort się przesuwam ponownie. Na 0% obecnie w shortach jestem 3xshort ropy... ($DWT)Gregory pisze:Jeżeli sytuacja na złocie się utrzyma to target 1250. To jednak byłaby pochodna indeksu $ i EURUSD. Na SP 500 nie spodziewałbym się spektakularnych działań dzisiaj. Jeżeli jutro miałby być spadki to będą powoli ciągnąć do góry.
Patrząc szerzej na wykres złota ale to moim zdaniem to kompletnie absurdalne. Jednak mamy szczyt we wrześniu i styczniu więc teoretyczny zasięg 1100.
Ten tydzień będzie ciekawy dla 10Y obligacji i TLT (TMF)... Liczę na szybkie +15% w TMFie... Dosłownie w 3 dni góra... Dziś znowu kolejny raz dołożyłem do opcji SQQQ (24-mar-2018) - sporo tego mam, ale opcje dziś były znowu rozdawane za darmo ... jak zwykle nikt spadków się nie spodziewa... Dorzuciłem $SOXS (3xshort na Semiconductor - NVIDIA, Intel itp itd) - nie mogłem przecierpieć widząc te wolumeny shortujące ten sektor i musiałem się podczepić :)
Patrzę się na Nvidie i ta firma tak z 50% tego co jest warta powinna być. Całe FOMO z tymi cryptowalutami nagoniło młodzieniaszków na topie ceny 250$...
Tak jest, złoto bardzo szybko zaczyna spadać a to oznacza dezinflację, i umacnianie dolara, co powinno dać presję na spadki cen akcji co się stało w ostatnich 30min i ropy (co się niestety nie stało). Do kompletu brakuje nam właśnie tylko ropy... Jeżeli idzie dezinflacja (patrząc po złocie) to cały ostatni 20-30% reflacyjny rajd Trumpa na cenach akcji powinien zostać oddany i to szybko... Patrząc po zleceniach jakieś grube misie mają zamiar znowu oskubać wszystkich amatorów, którzy wczoraj i dzisiaj robili zakupy wszystkiego co ultra-super-hiper-drogie, na rynku z zerową płynnością, ale FOMO-buy-the-dip wciąż w trendzie ... (póki co) :)Gregory pisze:Dolar się umacnia, 10 i 30 latki wzrost, JPY do góry odbicie od wsparcia. Index$ realizuje formację podwójnego dołka. Do pełnej realizacji potrzebne wybicie 90. Sem 500 stoi, pewnie czekają na jutro.
Zgadzam się, ponieważ wszyscy dookoła gadają, że pojawi się kolosalna inflacja ... to zgadnijcie jak pewnie będzie...
Już FED zmienia narracje ... Z 4 podwyżek pojawiły się 3, a dzisiaj 2wie... Obstawiam jedną w marcu i bye-bye z podwyżkami... w szczególności jak tąpniemy o kolejne -15%...
Oczywiście może wystarczy, że dolar mocno straci, tylko co jest lepszą alternatywą, EURO? Yen? Yuan? FED jako jedyny bank centralny robi QT eliminując dolara z obiegu, cała reszta drukuje... Wierzę w inflacyjne rozwiązanie, jednak to raczej będzie wojna niż coś innego - pewnie Bliski Wschód.
Dziś środa a więc FOMC! Do FOMC jakieś robaczkowe ruchy będą. Ciekawe bo dzis Powell będzie przemawiał. Liczę na postraszenie podwyżkami stóp.
Początek sesji jak zwykle ... Panic buying i FOMO...
Już FED zmienia narracje ... Z 4 podwyżek pojawiły się 3, a dzisiaj 2wie... Obstawiam jedną w marcu i bye-bye z podwyżkami... w szczególności jak tąpniemy o kolejne -15%...
Jak się ma pojawić inflacja, jak 1% trzyma dużo kasy, a 99% pracuje na śmieciówkach i ich kredyty eksplodowały? Inflacja się bierze z klasy średniej. A gdzie w USA klasa średnia?Fed's Harker: Two Rate Hikes This Year Are Likely Appropriate
Oczywiście może wystarczy, że dolar mocno straci, tylko co jest lepszą alternatywą, EURO? Yen? Yuan? FED jako jedyny bank centralny robi QT eliminując dolara z obiegu, cała reszta drukuje... Wierzę w inflacyjne rozwiązanie, jednak to raczej będzie wojna niż coś innego - pewnie Bliski Wschód.
Dziś środa a więc FOMC! Do FOMC jakieś robaczkowe ruchy będą. Ciekawe bo dzis Powell będzie przemawiał. Liczę na postraszenie podwyżkami stóp.
Początek sesji jak zwykle ... Panic buying i FOMO...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2018, 15:59 przez Greg, łącznie zmieniany 4 razy.
Liczą się ploty i szum na początku... W/g mnie się właśnie wyklaruje i to podzisiejszym FOMC...Kris pisze:Greg. ja mam wrażenie do marca i pierwszego posiedzenia FED to nic się nie wyklaruje.
Dziś czytałem o dolarze. Wszyscy trejderzy max 94 na indeksie i bear market bo historycznie bear market... Nie jestem ani pro-dolarowy ani przeci-dolarowi. Patrzę co robi rynek i podążam nawet gdy to nie ma sensu dla mnie (odczuliłem się na emocje, które czasami mi mówią, że będzie tak, a rozum, że inaczej i jeszcze emocje nigdy nie wygrały) ... Wszyscy wieszczą bear market - tyle, że nikt nie mówi o zabawie banków centralnych w drukowanie kasy i o tym, że FED jako jedyny ma niski bilans i jeszcze go sobie uszczupla, gdy cała reszta go wręcz powiększa...
Złoto 1333$ indeks dolara 89.75 - warto to zapamiętać, bo przy 90.40 - to chyba następny opór zobaczymy już 1299$.
Czemu dolar rajduje? Nie mam pojęcia - to mało ważne, grunt, że short dolara/long eurusd/short UST jest gigantyczny, więc jak się teraz odwraca to ruch na dolarze będzie gigantycznie szybki i pewnie na USD/PLN zobaczymy bardzo szybko 3.50... Chyba, że coś to nagle odwróci...
Jak dolar nie wyklaruje się w którą stronę idzie to ja nie inwestuje. Wole trzymać cash... Ewentualnie bawić się na 20% portfela w spekulacje dniowe czy tygodniowe...
Czemu dolar rajduje? Nie mam pojęcia - to mało ważne, grunt, że short dolara/long eurusd/short UST jest gigantyczny, więc jak się teraz odwraca to ruch na dolarze będzie gigantycznie szybki i pewnie na USD/PLN zobaczymy bardzo szybko 3.50... Chyba, że coś to nagle odwróci...
Jak dolar nie wyklaruje się w którą stronę idzie to ja nie inwestuje. Wole trzymać cash... Ewentualnie bawić się na 20% portfela w spekulacje dniowe czy tygodniowe...
Przecież nikt Ci nie powie otwórz teraz, ustaw stopa tutaj a TP tutaj. Musisz sam podjąć decyzję. Poza tym Greg już powiedział, przeczytaj dokładanie. Popatrz na wykres zobacz co widzisz i przyjrzyj się co robi cena. Jest coś takiego jak pozycja niespekulacyjna?