Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Wczoraj inwestorzy sobie przypomnieli, że US Treasury to safe-haven ... Ale jak sobie przypomnieli :
1Q GDP raising concerns, 2Q GDP dog shit... More rate hikes ...
Ale czy kogoś to dziwi? Się pytam -> Gdzie Wy tu widzicie kolejne 2 lata wzrostów??????????????????????? Bez wzrostu kredytu można się cmoknąć ... :P
Ale czy kogoś to dziwi? Się pytam -> Gdzie Wy tu widzicie kolejne 2 lata wzrostów??????????????????????? Bez wzrostu kredytu można się cmoknąć ... :P
Jest jak mówiłeśGreg pisze:Jutro dzień QT (31/05), FED wywala obligacje, tu będzie raczej minus w dniu jutrzejszym. Zawsze jest gdy jest dzień QT.
Ktoś właśnie teraz zaczął tłumić volx , co zawsze powoduje wyhamowanie spadków sp500. US500 -0,39% a w tym czasie volx +0,20%.Oznacza to że za wszelką cene bankierzy dzisiaj nie chcą spadków na akcjach. Dzięki temu przy us500 -0,39% w tym czasie vixy jest +0,66% bez tłumienia volx vixy i vxx by był o około 2% większy, przy tym samym poziomie spx.
Mam takie pytanie do Was, którzy już obserwują rynki od długiego czasu, czy Waszym zdaniem pozwolą upaść Deutsche Bankowi czy raczej nie dopuszczą do tego?
Na bank nie :) Ale jak wiemy banki też czasem okradają.
Coś tam pozmieniają, wycofają jakieś tam działy inwestycyjne, pierdu pierdu i tyle.
Zresztą DB to nie zbiera kasy już od roku, sprzedając różne oddziały, placówki, departamenty?
Ja akurat lubię ten bank i preferuję, zawsze wszystko elegancko załatwione, bajka.
Coś tam pozmieniają, wycofają jakieś tam działy inwestycyjne, pierdu pierdu i tyle.
Zresztą DB to nie zbiera kasy już od roku, sprzedając różne oddziały, placówki, departamenty?
Ja akurat lubię ten bank i preferuję, zawsze wszystko elegancko załatwione, bajka.
Myślę że mogą na to pozwolić , było by to fajne oficjalne rozpoczęcie kryzysu.Wtedy medialnie całą winę można zrzucić na już nie istniejący bank.
_Deco_10 pisze:Mam takie pytanie do Was, którzy już obserwują rynki od długiego czasu, czy Waszym zdaniem pozwolą upaść Deutsche Bankowi czy raczej nie dopuszczą do tego?
No kiedys Pani Merkel powiedziala, ze nie pomoze... ale zobaczymy
gdyby DB upadł to byłby armagedon, rok 2008 x10
nie nie pozwolą mu upaść
nie nie pozwolą mu upaść
Ostatnio zmieniony 31 maja 2018, 19:57 przez rufi01, łącznie zmieniany 1 raz.
DB - Dobra Baba i pomoże. Przecież to jest ogromna instytucja,był by jeden wielki chaos, gdzie naród niemiecki by trzymał bogactwo?
Wreszcie volx na normalnych poziomach czyli juz prawie 3%.Może właśnie o to chodzi , żeby był chaos wtedy nie widać co się naprawde dzieje.Co to za różnica czy upadnie , program pomocowy jest chyba jeszcze bardziej szkodliwy.Widzicie moje wizje są realne , co do krachu dużo większego niż w 2008.
Oprócz bankructwa strefy euro , wojna handlowa jest juz namacalna.
Oprócz bankructwa strefy euro , wojna handlowa jest juz namacalna.
Te spadki na ropie to faktycznie nie jest tylko zwykła korekta. W końcu mamy pierwszy tydzien, w którym przeciwnie do wcześniejszych, bullish dane nie pchają kursu w gore, co więcej kurs dalej na czerwono. Odwrócenie sentymentu
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Pojawił się twit od Donalda Trumpa o tym, że oczekuje danych z rynku pracy(prawdopodobnie chce się pochwalić jakim genialnym jest prezydenetem), które są publikowane o 14:30. Prawdopodobnie jest to dobry wynik bo biały dom z tymi danymi zapoznaje się wcześniej :)
jak widać DXY like it, czyli Turcja i EM don'tRyszard Wielkouch pisze:Pojawił się twit od Donalda Trumpa o tym, że oczekuje danych z rynku pracy(prawdopodobnie chce się pochwalić jakim genialnym jest prezydenetem), które są publikowane o 14:30. Prawdopodobnie jest to dobry wynik bo biały dom z tymi danymi zapoznaje się wcześniej :)
skoro DXY w górę bo dobre dane to kolejna podwyżka w czerwcu to pytanie kiedy giełda stwierdzi, że jednak woli w dół? zwłaszcza, że ropa też nie lubi DXY w górę